More

  Το Πρόγραμμα της «Νέας Πορείας» για τη νέα δημοτική θητεία 2023 – 2028 με επικεφαλής το Δήμαρχο Μουζακίου και εκ νέου υποψήφιο Φάνη Στάθη

  Share

  Το Πρόγραμμα της «Νέας Πορείας» για τη νέα δημοτική θητεία 2023 – 2028 με επικεφαλής το Δήμαρχο Μουζακίου και εκ νέου υποψήφιο Φάνη Στάθη

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 2023 – 2028 ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΦΑΝΗ ΣΤΑΘΗ 

  Συνδημότισσες και συνδημότες

       Ο Ανεξάρτητος Αυτοδιοικητικός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» του νυν Δημάρχου Δ. Μουζακίου και εκ νέου υποψήφιου για την ανάληψη της Δημοτικής Διοίκησης Φάνη Στάθη, απευθύνεται σε Σας ζητώντας την ψήφο σας, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η γρήγορη μετάβαση του τόπου προς μια Νέα Εποχή Δημιουργίας και Ανάπτυξης!

  Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι:    

  Εργαζόμαστε σκληρά για την άρση των συνεπειών των απανωτών κρίσεων της προηγούμενης τετραετίας (πανδημία, «Ιανός», ενεργειακό ζήτημα), για τη γρήγορη επούλωση των νέων «πληγών» της πρόσφατη θεομηνίας «Daniel», που αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, που ταλαιπωρούν αφάνταστα τα νοικοκυριά (ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων), τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις.    

  Προωθούμε ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο το οποίο βασίζεται στην καινοτομία και στις συνέργειες.   

  Στηρίζουμε ουσιαστικά τους ευάλωτους, τη νεολαία, τον πολιτισμό, την απασχόληση, την εκπαίδευση και την κατάρτιση.  

  Διεκδικούμε δυναμικά σύγχρονες υποδομές, που αλλάζουν τη φυσιογνωμία και τις προοπτικές του Δήμου, καθιστώντας τον ελκυστικό για ιδιωτικές επενδύσεις και έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Ελλάδας.   

  Αναβαθμίζουμε σταδιακά τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους δημότες και βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα της ζωής τους.  

  Εξετάζουμε ενδελεχώς και επιλύουμε τα τοπικά προβλήματα, αντιμετωπίζοντας θετικά και αποτελεσματικά ακόμη και το πιο μικρό αίτημα απ’ όπου κι’ αν προέρχεται.   Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, υλοποιώντας ένα Ολοκληρωμένο Πλάνο Οικιστικής Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής.

  Θέλουμε να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στη «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» επειδή: 

  –              Την τετραετία που πέρασε, κρατήσαμε γερά το «τιμόνι» του Δήμου μας ως Διοίκηση, εν μέσω ριζικών αυτοδιοικητικών αλλαγών και πρωτοφανών κρίσεων. 

  –              Αποδείξαμε ότι εκτός από άριστες διαχειριστικές και επιχειρησιακές ικανότητες, έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο και όραμα ανάπτυξης για το μέλλον. 

  –              Χάρη στο συγκεκριμένο πλάνο διοίκησης, υπηρεσιακής λειτουργίας και δημιουργίας που είχαμε εξ’ αρχής, ο Δήμος Μουζακίου: α) στάθηκε στο ύψος των έκτακτων περιστάσεων που προέκυψαν στην παρούσα θητεία,  β) διεκδίκησε και έλαβε έκτακτες χρηματοδοτήσεις για επείγουσες παρεμβάσεις αποκατάστασης εκτεταμένων ζημιών και στήριξη πληγέντων στην περιοχή,  γ) πρόσφερε στις τοπικές κοινωνίες τη βοήθεια και ενίσχυση που είχαν ανάγκη για να ορθοποδήσουν και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για το Αύριο, δ) επέτυχε την ένταξη πολλών προγραμματισμένων έργων σε Ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα, τα οποία μάλιστα προωθήθηκαν στο στάδιο υλοποίησης σε χρόνο ρεκόρ,  ε) προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην εκτέλεση η δρομολόγηση μελετών, μεγάλων και μικρών παρεμβάσεων ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, για ν’ αλλάξει επίπεδο την ποιότητα ζωής των δημοτών.   

  Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και θα γίνουν με την αρωγή όλων σας, αρχής γενομένης από την επομένη της 8ης Οκτωβρίου, την ημέρα της προσδοκώμενης μεγάλης Νίκης του Συνδυασμού μας στις κάλπες. 

  Ισχυρή εγγύηση αποτελεί το πλούσιο, πολύπλευρο, πολυεπίπεδο έργο μας που επικεντρώνεται σε εκπόνηση εμπεριστατωμένων μελετών, εκτέλεση, δημοπράτηση και δρομολόγηση σημαντικών έργων για όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

  ΒΑΣΙΚEΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019 – 2023

  – Αποκαταστάσεις, διανοίξεις, βελτιώσεις, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο εντός και εκτός Κοινοτήτων και οικισμών.

  – Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων.

  – Κατασκευή πλατειών, πεζοδρομίων, νέων δρόμων, τεχνικών, υδρορροών, τοιχίων αντιστήριξης και αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

  – Τροποποιήσεις και τακτοποιήσεις Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου – Τοπικά Σχέδια.

  – Περιβαλλοντική διαχείριση δασών, εξοικονόμηση φυσικής ύλης, διανομή, για θέρμανση κυρίως σε ορεινούς οικισμούς.

  – Κατασκευή, αντικατάσταση, βελτιώσεις, επισκευές δημοτικών δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, όμβριων.

  – Κατασκευή νέων δικτύων ακαθάρτων και Βιολογικών Καθαρισμών. – Υπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου, ενεργοποίηση και δημιουργία νέων γεωτρήσεων, αναβάθμιση αντλιοστασίων, αγροτική οδοποιία, εξηλεκτρισμός καλλιεργειών. 

  – Προμήθεια μηχανημάτων και νέος σχεδιασμός προληπτικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης συνεπειών ακραίων καιρικών φαινομένων.

  – Παρεμβάσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας πολιτών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Μουζάκι και σε Τοπικές Κοινότητες.

  – Δράσεις «πράσινης μετάβασης» με εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, κομποστοποίηση, ανακύκλωση, μείωση κόστους ενέργειας με νέα συστήματα δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και συμμετοχή σε διαδημοτική ενεργειακή κοινότητα.

    – Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών – σχολικών κτιρίων & επισκευές στην Μαθητική Εστία.  – Κατασκευή νέων, υψηλού επιπέδου ασφαλείας, παιδικών χαρών.

  – Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, γηπέδων και λοιπών υποδομών άθλησης και ψυχαγωγίας.

  – Ανάδειξη και αξιοποίηση ιστορικών μνημείων (σπηλιά Καραϊσκάκη, κάστρο Φαναρίου, μνημείο Κομπέλου, Δημοτική αγορά κ.α.) και αρχαιολογικών χώρων.

   –  Επίσπευση έναρξης κατασκευής και ολοκλήρωση νέου Κέντρου Υγείας, περιφερειακού δρόμου και πεζογέφυρας Μουζακίου, γέφυρας «Μπαλάνου», γέφυρας «Αργύρη» και γέφυρας «Καραϊσκάκη».

  – Εξασφάλιση έκτακτων χρηματοδοτήσεων για αποκαταστάσεις ζημιών ακραίων καιρικών φαινομένων, («Ιανού», Διομήδη», «Μήδειας», «Daniel» κ.α.), από τα Υπουργεία Υποδομών, Εσωτερικών, Κλιματικής Κρίσης, Οικονομικών. 

  – Κατάθεση προτάσεων πολλαπλού αναπτυξιακού χαρακτήρα σε κρατικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

  – Ουσιαστικές και αποδοτικές συνεργασίες με Υπουργεία, κρατικούς, αυτοδιοικητικούς, επιστημονικούς φορείς, συλλόγους και οργανώσεις, για προώθηση, χρηματοδότηση και υλοποίηση στόχων – έργων περιβαλλοντικής αναβάθμισης, τοπικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

  – Διεκδικήσεις από την κεντρική διοίκηση (Υπουργεία, κρατικές Υπηρεσίες και δομές), για ικανοποίηση κοινωνικών αιτημάτων.

  – Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, σημειολο- γικών δράσεων και τελετών διατήρησης ιστορικής μνήμης.

  – Ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου από ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. – «Βοήθεια Στο Σπίτι» – «Κέντρο Κοινότητας» – «Κοινωνικό Παντοπωλείο» – Κ.Α.Π.Η. – Ν.Π.Δ.Δ. (Αθλητισμός – Πολιτισμός Νεότητα) – Μαθητική Εστία – Κλειστό Γυμναστήριο,  για στήριξη, κοινωνική ανάταξη, πρόοδο και ψυχαγωγία του πληθυσμού μετά από τις απανωτές πρωτοφανείς κρίσεις όπως η πανδημία, ο κυκλώνας «Ιανός» κ.α.. 

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ https://neaporia.gr

  ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

  Την επόμενη πενταετία κρίνεται το μέλλον του Δήμου Μουζακίου σε όλα τα επίπεδα.   

  Ας ανοίξουμε όλοι μαζί μια Νέα Σελίδα και με ηγέτη το Φάνη Στάθη, ας πραγματοποιήσουμε την πολυπόθητη μετάβαση στη μετά – πανδημική εποχή, αξιοποιώντας τις πολλές ευκαιρίες που δίνονται.  

  Δράσεις και παρεμβάσεις ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής:

  —             Εφαρμογή για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Μουζακίου ισχυρού «πακέτου» μέτρων στήριξης των πλημμυροπαθών από το πρόσφατο καιρικό φαινόμενο «Daniel». Τα μέτρα εξειδικεύονται ως εξής:

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 1. Μηδενικά τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για ένα έτος, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Daniel» με έναρξη ισχύος από 1η Σεπτεμβρίου 2023. 2. Απαλλαγή για ένα έτος από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν. 3.  Απαλλαγή για ένα έτος από τα τέλη άρδευσης. 4. Αναστολή είσπραξης για ένα έτος, μισθωμάτων από δημοτικά καταστήματα και δημοτικές αγροτικές εκτάσεις για τους πληγέντες.

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ 1. Πρόσβαση όλων των πλημμυροπαθών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.  2. Απαλλαγή από δίδακτρα για παιδιά πλημμυροπαθών οικογενειών που φοιτούν, η θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου. Προβλέπεται στη λήξη του υποστηρικτικού προγράμματος, η επαναξιολόγησή του.

  –             Οργάνωση διαβούλευσης με τους τοπικούς και κεντρικούς φορείς για τον μετριασμό των τελών, φόρων και άλλων επιβαρύνσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Δήμου.

  –              Ενδυνάμωση των κοινωνικών δομών με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων ευάλωτων συνανθρώπων μας και δημιουργία νέων όπως Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο Ενεργειακής Φτώχιας κ.α.. Διεκδίκηση και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων από τα αρμόδια Υπουργεία και αναζήτηση εναλλακτικών πόρων από ιδιωτικούς φορείς, αλλά και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

  –             Αναβάθμιση των δομών παροχής κοινωνικής φροντίδας στις Τοπικές Κοινότητες όπως: Αγροτικά Ιατρεία, ΚΑΠΗ, Πνευματικά Κέντρα και εν γένει χώροι εκδηλώσεων, διαβούλευσης και συγκεντρώσεων.

  –              Ενδυνάμωση της προστασίας της δημόσιας υγείας με ανάπτυξη εφαρμογών τηλε – ιατρικής κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες, λειτουργία τράπεζας αίματος – δωρητών οργάνων, ανάπτυξη κοινών δράσεων πρόληψης με το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

  –              Συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας για ανάπτυξη δράσεων στα σχολεία και στις Τοπικές Κοινότητες κατά του σχολικού εκφοβισμού, αλκοόλ, καπνίσματος, εθισμό διαδικτύου, τζόγο, βίας, για ενίσχυση – στήριξη της οικογένειας (γονέων & παιδιών η ζευγαριών) και της ψυχικής υγείας των ατόμων.

  Προώθηση ενός σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου:

  –              Έμφαση στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην πρωτογενή παραγωγή και στην ανάδειξη – μεταποίηση – ποιότητα των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.

  –             Ενίσχυση του ρόλου του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο με στόχο την υποστήριξη όλων των κλάδων του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, οινοπαραγωγή, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, αρωματικά φυτά, καινοτόμες καλλιέργειες κλπ).

  –              Υποστήριξη δημιουργίας και λειτουργίας ομάδων παραγωγών των αγροτών. Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση των βιολογικών και γενικότερα των ποιοτικών προϊόντων για την περιοχή.

  –              Ενημέρωση των αγροτών για τις διαδικασίες πιστοποίησης των παραγόμενων προϊόντων ως ΠΟΠ, ΠΓΕ (ονομασίας προέλευσης, γεωγραφικής ένδειξης). Παροχή πληροφοριών για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες – ευκαιρίες τυποποίησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

  –              Υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης αγροτών. Εκπόνηση μελέτης για την αναδιάρθρωση της παραγωγής στην περιοχή του Δήμου με βάση τη νέα ΚΑΠ.

  –              Υλοποίηση αγροτουριστικών δράσεων και θέσπιση ειδικών κινήτρων, σε  συνεργασία με την ΑΝΚΑ, για ενασχόληση των νέων μας με την αγροτική παραγωγή, για σύσταση ομάδων παραγωγών και μεταποιητικών μονάδων στο Δήμο. –         Οργάνωση και εκτέλεση ερευνητικών δράσεων σε συνερ- γασία με το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος και τα τοπικά ΑΕΙ για:

  * Περαιτέρω βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τοπικού βαμβακιού.  o          Εφαρμογή νέων καλλιεργητικών μεθόδων σε πιλοτικούς αγρούς, αρχικά εθελοντών βαμβακοπαραγωγών. Στόχος η μείωση του καλλιεργητικού κόστους και η εξασφάλιση αυξημένης στρεμματικής απόδοσης ποιοτικού βαμβακιού.

  * Καλλιέργεια – παραγωγή νέων προϊόντων που σήμερα μπορούν να προσφέρουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες μας, μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή, αλλά είναι ευρέως άγνωστα.

  –             Εξασφάλιση χρηματοδότησης από κρατικούς ή Ευρωπαϊκούς Πόρους για αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό (υπογειοποίηση), του αρδευτικού δικτύου Δήμου Μουζακίου. Πρ/σμός Έργου 12,5 εκατ. Ευρώ. Η διαδικασία παράδοσης των αναγκαίων μελετών βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

  –              Επέκταση του προγράμματος εξηλεκτρισμού δημοτικών παρόχθιων αντλιοστασίων με στόχο την απεμπλοκή από την χρήση πετρελαίου για άρδευση όλων των καλλιεργούμενων εκτάσεων του Δήμου Μουζακίου. Εκσυγχρονισμός  των αντλιοστασίων.

  –              Εγκατάσταση μικρών Μετεωρολογικών Σταθμών σε κάποια καίρια σημεία του Δήμου, ώστε να παρακολουθούνται οι καιρικές συνθήκες.

  –              Ενεργειακή αξιοποίηση των υποπροϊόντων των καλλιεργειών και της κτηνοτροφίας προς όφελος των αγροτών μας.

  Έμφαση σε Νεολαία, Απασχόληση, Εκπαίδευση, Αθλητισμό:

  – Προώθηση της διασύνδεσης όλων των τοπικών δημοσίων εκπαιδευτηρίων με τα ΑΕΙ του Νομού Καρδίτσας και με την αγορά εργασίας, (ανά τομέα – κλάδο), για να συμμετάσχει ενεργά ο ιδιωτικός τομέας στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας και συγκράτησης των νέων στον τόπο μας.

  – Εντατικοποίηση της συνεργασίας του Δήμου Μουζακίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ιδιαίτερα με τα Τμήματα και Εργαστήρια που βρίσκονται στο Νομό, για υλοποίηση συνεργασιών εκπαιδευτικού, ερευνητικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.

  – Ενθάρρυνση και προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή μας, μέσω επαφών με ισχυρούς επιχειρηματικούς Ομίλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Δημιουργία Επιστημονικής Επιτροπής Επαφών προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις Εγχώριες και Διεθνείς Οργανώσεις των Αποδήμων της περιοχής μας.

  – Καθιέρωση ετήσιων festival και παρεμφερών εκδηλώσεων σε διάφορες χρονικές στιγμές όπως η παγκόσμια ημέρα μουσικής, καθώς και η περαιτέρω στήριξη και ανάδειξη τοπικών σχημάτων και πρωτοβουλιών. – Διερεύνηση των δυνατοτήτων δημιουργίας δικτύου δωρεάν παροχής WiFi στο Μουζάκι και στα χωριά.

  – Ανάπτυξη του εθελοντισμού στους νέους του Δήμου και ενθάρρυνση δράσεων που προωθούν το αθλητικό ιδεώδες.

  – Ενίσχυση της Μαθητικής Εστίας Μουζακίου με ριζική αναμόρφωση των εγκαταστάσεων και ενεργειακή αναβάθμισή τους, καθώς αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου για φιλοξενία αποστολών και παικτών εθνικών ομάδων, αλλά και πολιτιστικών συλλόγων της χώρας και του εξωτερικού. Μια Δομή που υποστηρίζει καθοριστικά κάθε χρόνο, τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών  και πολιτιστικών διοργανώσεων στο Δήμο μας.

  – Ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου, χωρίς τη μορφή Νομικού προσώπου. Κύριος σκοπός η προσέλκυση του ενδιαφέροντος των νέων της πόλης και άλλων ηλικιακών ομάδων στη δια βίου μάθηση, πνευματική καλλιέργεια και ενημέρωση.

  – Αξιοποίηση Κοινοτικών και Εθνικών προγραμμάτων απασχόλησης για την απορρόφηση των νέων στην αγορά εργασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα αρμόδια Υπουργεία.

  – Δημιουργία Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Μουζακίου, με παράλληλη αναβάθμισή τους. –

  Ολοκλήρωση της αναβάθμισης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων στις Τοπικές Κοινότητες.

  – Ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου, με προμήθεια νέου εξοπλισμού και αντικατάσταση του παλιού.

  – Διεκδίκηση κατασκευής Κλειστού Κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων σε δημοτική έκταση στο Μουζάκι.

  Αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους:  

  –              Εφαρμογή νέου σχεδίου έξυπνης πόλης (smart city), μέσω της εισαγωγής καινοτομίας και της χρήσης νέων τεχνολογιών, αξιοποιώντας διαθέσιμους Ευρωπαϊκούς Πόρους και τη δυνατότητα απευθείας χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δημιουργία δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Μουζάκι αρχικά και ακολούθως στις Τοπικές Κοινότητες.

  –              Γενίκευση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Δήμο. Εκπαίδευση και κατάρτιση όλου του προσωπικού στις νέες τεχνολογίες, με σκοπό την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους δημότες.

  –              Επαφές με Εταιρίες Τηλεπικοινωνιών για ενίσχυση των υπαρχόντων υποδομών και αν είναι δυνατόν, επέκταση των διαδικτυακών υπηρεσιών (ιντερνέτ) σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

  –              Ίδρυση Γραφείου Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων ή Παραπόνων των δημοτών.

  –              Ενίσχυση του στόλου του Δήμου με νέα μηχανήματα, αλλά και αναβάθμιση του υπάρχοντος μηχανολογικού και τεχνικού εξοπλισμού.

  –              Βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας, με εφαρμογή νέων μεθόδων δράσης και επιτήρησης των συνοικιών, πάρκων, πλατειών, παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων στην πόλη και στα χωριά.

  –              Πλήρης υπογειοποίηση κάδων στο Μουζάκι και προμήθεια σύγχρονων μηχανικών μέσων για το Τμήμα Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

  –              Επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης και πλήρης εφαρμογή της κομποστοποίησης οικιακών υπολειμμάτων.

  –              Μέριμνα για οριστική αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος με τα φυτοφάρμακα.

  –              Ένταξη σε κρατικό η Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο έργου εξωραϊσμού του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου και της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου.

  –              Αξιοποίηση του οικοπέδου έκτασης 3,5 στρεμμάτων όπου βρίσκονταν το παλιό Κέντρο Υγείας, απέναντι από το Δημαρχείο στο Μουζάκι. Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετική κοινωνική διαβούλευση. Με την ολοκλήρωση του νέου Κέντρου Υγείας, έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Δημοτικής Διοίκησής μας και της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, το συγκεκριμένο οικόπεδο να παραχωρηθεί στο Δήμο Μουζακίου.

  –              Ολοκλήρωση διαδικασίας παραχώρησης από το δημόσιο, των παραποτάμιων εκτάσεων του Μουζακίου στο Δήμο και εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για προώθηση της υλοποίησης του μεγάλου έργου ανάπλασης – περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής, με παράλληλες ήπιες παρεμβάσεις για δημιουργία χώρων περιπάτου, αθλοπαιδιών και αναψυχής στις δυο όχθες κατά μήκος του Παμίσου.

  –              Ανάπλαση και αναβάθμιση των περιφερειακών κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, με παράλληλη οργάνωση δραστηριοτήτων πολιτισμού και αναψυχής.

  –              Αναβάθμιση και ανάδειξη του αστικού πολεοδομικού συγκροτήματος του Μουζακίου με υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αντικατάστασης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με LED και άλλα συστήματα – σώματα (μεγαλύτερης και οικονομικής απόδοσης), αλλά και συντήρηση – επισκευή πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων.

  –              Βελτίωση – επέκταση της σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού δρόμων και κατασκευή προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε επικίνδυνα σημεία.

  –              Κατασκευή δυο κυκλικών οδικών κόμβων στην είσοδο και έξοδο της κεντρικής γέφυρας Μουζακίου.

  –              Προώθηση της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών σε ζητήματα φροντίδας και διατήρησης της αισθητικής εικόνας των οικισμών.

  –              Βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης και πρόσβασης των ΑμεΑ. Δημιουργία νέων μόνιμων θέσεων στάθμευσης για οχήματα ΑμεΑ.

  –              Ολοκλήρωση του νέου Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Δήμου.

  –              Εφαρμογή μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για βελτίωση της προσβασιμότητας των πόλεων.

  –              Κατασκευή του μεγάλου έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών λυμάτων (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ) Τ.Κ. Αγναντερού – Τ.Κ. Παλαιοχωρίου Δήμου Μουζακίου, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

  –              Εφαρμογή αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων με λήψη σειράς μέτρων σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή και τις Ζωοφιλικές Οργανώσεις. Εμβολιασμοί και στειρώσεις. Σύσταση ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας επίβλεψης κοινόχρηστων χώρων και άμεσης επέμβασης. Υπάρχει ήδη συνεννόηση με τους άλλους έξι Δήμους του Νομού Καρδίτσας και έστω με μεγάλη καθυστέρηση, (λόγω κοινωνικών αντιδράσεων), προχωρούν οι διαδικασίες για κατασκευή Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων.

  Πολυποίκιλη, δυναμική προώθηση του πολιτισμού:

  – Στήριξη των δομών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού και ενίσχυση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

  – Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κτιρίων, αλλά και οικισμών ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

  – Αξιοποίηση στο έπακρο της δημοτικής περιουσίας και ιδιαίτερα των ελεύθερων κτιρίων στα Δημοτικά Διαμερίσματα, για πιθανή στέγαση Υπηρεσιών η τοπικών φορέων με αξιόλογη πολιτιστική και κοινωνική δράση.

  – Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την εκτέλεση του σημαντικού έργου ανάδειξης της Σπηλιάς του Καραϊσκάκη και της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου. Προώθηση της δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου στο Σπίτι του Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο Μαυρομμάτι.

  – Οργάνωση κέντρου τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης μουσειακού αποθέματος Δήμου Μουζακίου. Δημιουργία βάσης δεδομένων με καλλιτεχνικά έργα που αφορούν στην περιοχή μας και τοπικών συγγραφέων – ερευνητών εντός και εκτός Ελλάδας.

  – Αναμόρφωση του οικήματος που αγόρασε ο Δήμος απέναντι από τον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Μουζακίου για τη μόνιμη στέγαση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Μουσείου.

  – Σχεδιασμός διαδρομών ξενάγησης στο Μουζάκι και σε ιστορικά μνημεία του Δήμου με περιεχόμενο αντλούμενο από τους πολιτιστικούς φορείς, αλλά και δημότες.

  – Σήμανση και ανάδειξη μονοπατιών στην ορεινή ζώνη, τα οποία συνδέονται κυρίως με ιστορικές τοποθεσίες, τη Λίμνη Πλαστήρα και την Ήπειρο.

  Βελτίωση ελκυστικότητας της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων  – Τουριστική Ανάπτυξη:

  –              Δημιουργία για πρώτη φορά δικτύου ποδηλατοδρόμων πιλοτικά, αρχής γενομένης από τον περιφερειακό δρόμο Μουζακίου.

  –              Ανάδειξη και προβολή από τοπικά – Εθνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, όλων των αρχαιολογικών μνημείων σε συνδυασμό με την πλήρη αξιοποίηση των επισκέψιμων χώρων που έχουν δημιουργηθεί όπως το κάστρο Φαναρίου και οι αρχαίοι Γόμφοι.

  –             Προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης τόσο του παλαιού εργοστασίου ζαχάρεως στη Μαγουλίτσα, όσο και για το Κονάκι Ζωγράφου στη Λαζαρίνα.

  –             Εντατικοποίηση της εφαρμογής του ολοκληρωμένου πλάνου τουριστικής προώθησης και αναβάθμισης του Δήμου, με υλοποίηση δράσεων προβολής της περιοχής και παράλληλη έκδοση νέου τουριστικού οδηγού. Βασικοί άξονες θα είναι: α) Σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με την Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κρατικές Υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς η Συλλόγους, για περεταίρω ανάδειξη – αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου στον τουριστικό τομέα (Εκκλησίες – Μοναστήρια, αρχαία μνημεία, κάστρο Φαναρίου, παραδοσιακοί οικισμοί, αιωροπτερισμός, αναρριχήσεις, μονοπάτια κ.α.). β) Αναζήτηση πηγών και εργαλείων χρηματοδότησης για εκτέλεση έργων προσέλκυσης και φιλοξενίας νέων επισκεπτών. γ) Συνεργασίες με όμορους Δήμους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Υπουργείο Τουρισμού και ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες με σκοπό την ενίσχυση – αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου. δ) Οργάνωση αποστολών σε διάφορες πόλεις της χώρας και του εξωτερικού για συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις. στ) Επαφές με μεγάλα τουριστικά Γραφεία της Χώρας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή του Δ. Μουζακίου και για καθοδήγηση των επισκεπτών σε επιλεγμένους πυρήνες πολιτισμού και αναψυχής με βάση το βαθμό ετοιμότητας υποδοχής τους.

  –              Δημιουργία τουριστικού περιπτέρου στο Μουζάκι και εγκατά- σταση σε αυτό ηλεκτρονικών συστημάτων προβολής διαφημι- στικών σποτ τοπικού ενδιαφέροντος και χρήσιμων οδηγιών περιήγησης προς τους επισκέπτες.

  –              Συνεργασία του Δήμου Μουζακίου με τους Δήμους Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα – Πύλης – Τρικκαίων και Μετεώρων για κοινή προβολή του ορεινού όγκου, των αξιοθέατων και μνημείων της Δυτικής Θεσσαλίας.

  –            Επαφή με εξειδικευμένους φορείς για το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης – ευαισθητοποίησης επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, στελεχών και εργαζομένων σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

  –             Εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης του Τουρισμού (Ε.Σ.Α.Τ) στην περιοχή. Μέσω του Ε.Σ.Α.Τ θα εντοπίζονται (ενδεικτικά):

  • οι ομάδες στόχοι στις οποίες μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ο Τουριστικός Κλάδος της περιοχής,
  • τα δυνατά και αδύνατα σημεία των τουριστικών υπηρεσιών. •   κατάλληλες δράσεις για τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών,
  • η ανάγκη κατασκευής απαραίτητων υποδομών,
  • οι δράσεις προβολής σε συνέργεια με το Περιφερειακό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Προώθησης,
  • τα πεδία κατάρτισης – εκπαίδευσης του κλάδου,
  • ο καταμερισμός καθηκόντων και δράσεων ανά φορέα.

  –              Ίδρυση και στελέχωση Γραφείου Τουρισμού το οποίο θα παίξει το ρόλο του «επισπεύδοντος» στην υλοποίηση του ΕΣΑΤ ως τμήμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου.

  –              Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας των επιχειρηματικών και επαγγελματικών τουριστικών φορέων, για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν ουσιαστικά το νέο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

  Διεκδίκηση σύγχρονων υποδομών: 

  –              Εκπόνηση και εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για την αξιοποίηση των νέων αναπτυξιακών προοπτικών που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή από την επικείμενη ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) προς Στερεά Ελλάδα και προς Ήπειρο.

  –              Άμεση απεμπλοκή και γρήγορη ολοκλήρωση του νέου οδικού άξονα Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, με παράλληλη επανενεργοποίηση της κλειστής σήμερα, λόγω επικινδυνότητας, υφιστάμενης παλαιάς οδού μέσω Ανθοχωρίου, (ολοκληρώνεται από το Υπουργείο Υποδομών η μελέτη των αναγκαίων αποκαταστάσεων που διεκδικήσαμε και προσδοκούμε σε γρήγορη έναρξή τους).

  –              Αποτελμάτωση του μεγάλου έργου κατασκευής της σήραγγας Τυμπάνου στο δρόμο Καρδίτσα – Άρτα, σε συνεργασία και με το Δήμο Αργιθέας.

  –              Ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων αποκαταστάσεων δημόσιων υποδομών στις Τοπικές Κοινότητες που επλήγησαν καίρια από τον «Ιανό» και από άλλα μεταγενέστερα καιρικά φαινόμενα (Διομήδης, Μήδεια, «Daniel», «Εlias» κ.α.), με διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από την κεντρική εξουσία στη βάση των Τεχνικών Δελτίων ύψους 49 εκατ. ευρώ που ήδη καταθέσαμε στα αρμόδια Υπουργεία από τα τέλη του 2020.

  –              Ανάπτυξη κοινής διεκδικητικής δράσης με όμορους Νομούς και αρμόδιους φορείς για υλοποίηση – ολοκλήρωση μεγάλων έργων όπως είναι η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου Δυτικής Θεσσαλίας προς την Ηγουμενίτσα, οι διανομαρχιακοί άξονες Καρδίτσα – Τρίκαλα και Καρδίτσα – Άρτα, τα έργα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία προεξάρχοντος του Φράγματος Μουζακίου. Είναι ένα απολύτως αναγκαίο έργο που πρέπει να κατασκευαστεί κατά προτεραιότητα μετά τις τεράστιες καταστροφές του «Ιανού» και του «Daniel», για την αντιπλημμυρική προστασία του Μουζακίου και της ευρύτερης περιοχής.

  Συνδημότισσες και συνδημότες

  Οι γνώσεις και η αξιοσύνη των παλαιών και των πολλών νέων στελεχών του Συνδυασμού μας, αποτελούν εγγύηση για τη συνέχιση της Ασφαλούς Πορείας του Δήμου μας στη Νέα Εποχή. 

  Το πρόγραμμά μας είναι μελετημένο, ρεαλιστικό, έχει συγκεκριμένο πλάνο και διαχειρίσιμο κόστος υλοποίησης.

  Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε ένα Νέο Δήμο, πρότυπο επιχειρησιακής λειτουργίας και αποδοτικότητας στη χώρα. 

  Προμετωπίδα μας, η εφαρμογή μιας σύγχρονης φιλοσοφίας τοπικής διακυβέρνησης, η οποία θα νοιάζεται πρώτα απ’ όλα για τον άνθρωπο, θα πορεύεται και θα εξελίσσεται βασιζόμενη στη συνεργασία των κοινωνικών φορέων και των πολιτών.  

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

  Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!

  ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!  

  ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

  ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.

  ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

  ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ!

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!!

  Δείτε επίσης