More

  Πρωτοφανής σε μαζικότητα συγκέντρωση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου!

  Share

  Πρωτοφανής σε μαζικότητα συγκέντρωση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου!

  Το Αγναντερό επέλεξε για Δήμαρχο Μουζακίου ξανά τον Φάνη Στάθη!

  Στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου εισήλθε η προεκλογική περίοδος στο Δήμο Μουζακίου και ο συνδυασμός «Νέα Πορεία» με επικεφαλής το Δήμαρχο και εκ νέου Υποψήφιο Φάνη Στάθη, λαμβάνει από παντού ξεκάθαρα μηνύματα ότι στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής θα καταγράψει νέα μεγάλη νίκη.

  Το  βράδυ της Τετάρτης (4/10/2023), η δημοτική παράταξη που διοικεί το Δήμο την τελευταία τετραετία, πραγματοποίησε μια πρωτοφανή σε όγκο, μαζικότητα και παλμό συγκέντρωση στην έδρα του πρώην Δήμου Παμίσου, στο Αγναντερό, η οποία αποτελεί απόδειξη της δυναμικής στήριξης που έχει από τους δημότες. Εκεί ο Δήμαρχος παρουσίασε βασικές παραμέτρους του έργου που έγινε στο Δήμο και ειδικά στην Κοινότητα, ενώ μίλησε και για το πρόγραμμα της νέας δημοτικής θητείας 2023 – 2028.

  Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

  Ειδικότερα, ο Φάνης Στάθης έφτασε στο Αγναντερό γύρω στις 8 το βράδυ της Τετάρτης και έγινε δεκτός με ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις και πάρα πολλούς εναγκαλισμούς από κατοίκους, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, που τον περίμεναν στην κεντρική πλατεία.

  Άπαντες του εξέφρασαν την προσδοκία να συνεχίσει και την επόμενη πενταετία το δημιουργικό έργο στο Δήμο Μουζακίου, ενώ αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μιλούσαν με βεβαιότητα για την επανεκλογή του και μάλιστα με πολύ μεγάλο ποσοστό.

  Ο ίδιος, εμφανώς χαρούμενος για τη θερμή υποδοχή, ευχαρίστησε από καρδιάς τον κόσμο για τη στήριξή του και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε «να γίνει ο Δήμος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, πρότυπο δημιουργίας και ανάπτυξης στο Νομό Καρδίτσας και σε όλη τη χώρα».

  Στην αρχή της ομιλία του ο Φάνης Στάθης αναφέρθηκε στις συνεχείς κρίσεις (πανδημία, ενεργειακό, φαινόμενα Ιανού, Ντάνιελ κ.α.) που αντιμετώπισε η Διοίκησή του τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε, «σταθήκαμε στο ύψος των έκτακτων περιστάσεων, δώσαμε βοήθειες στον κόσμο και λύσεις στα περισσότερα προβλήματα. Έτσι ο Δήμος, όχι μόνο ανέκαμψε σε σύντομο χρόνο, αλλά δρομολογήσαμε και υλοποιήσαμε πλήθος μικρών και μεγάλων έργων η παρεμβάσεων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες».

  ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ

  Ο Δήμαρχος παρέθεσε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες και τα έργα της Δημοτικής αρχής όπως ο μηδενισμός των δημοτικών τελών για επιχειρήσεις και του τέλους παρεπιδημούντων, η ύδρευση Αγίου Γεωργίου – Μαγουλίτσας και τηλεμετρία (6,5 εκατ. ευρώ), η αγροτική οδοποιία (3,7 εκατ. ευρώ), η κατασκευή νέων σύγχρονων παιδικών χαρών, η σημειακή τροποποίηση ΓΠΣ Μουζακίου για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, για το νέο περιφερειακό, την πεζογέφυρα και το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, για τις γέφυρες Μπαλάνου – Καραϊσκάκη – Αργύρη, την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στο Δήμο (13 εκατ. ευρώ), την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης Κρανιάς, Μαγούλας, Ριζοβουνίου, Παλαιοχωρίου, την αντικατάσταση στεγών σε όλα τα σχολεία και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις τους, την ανόρυξη αρδευτικών γεωτρήσεων, τα έργα ΣΑΤΑ, τα δίκτυα ακαθάρτων Γελάνθης – Λαζαρίνας (4,8 εκατ. ευρώ), τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων, τις δεκάδες μελέτες για έργα «πράσινης μετάβασης», ψηφιακού μετασχηματισμού, περιβαλλοντικά (Βιολογικός Αγναντερού – Παλαιοχωρίου, διαχείρισης δασών κ.α.), οδικά, αποκαταστάσεις, προαγωγής του πολιτισμού και του αθλητισμού, εκπαίδευσης, για την υποστήριξη αδύναμων συνανθρώπων μας και των πλημμυροπαθών σε συνεργασία με την Εκκλησία, πολλούς εθελοντές και οργανώσεις.

  «Βέβαια – πρόσθεσε – υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και θα γίνουν μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας προς τη «Νέα πορεία» στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

  Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

  Αναφερόμενος στις ενέργειες της επόμενης μέρας των δημοτικών εκλογών, ο κ. Στάθης τόνισε πως ο συνδυασμός του έχει ολοκληρωμένο, συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα έργων και δράσεων για την επόμενη πενταετία. Ωστόσο, – όπως είπε –, προτεραιότητα έχουν σήμερα οι πλημμυροπαθείς που μέσα σε μια νύχτα έχασαν το βιός τους και βρέθηκαν χωρίς σπίτια και δουλειές.

  Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι αμέσως μετά τις εκλογές, εφόσον ανανεωθεί η εντολή διοίκησης από τους δημότες προς τη «Νέα Πορεία»,  προτίθεται να λάβει άμεσα γενναία μέτρα ανακούφισης των πληγέντων τα οποία και ήδη ανακοινώθηκαν. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διεκδίκησης έκτακτων χρηματοδοτήσεων από τα αρμόδια Υπουργεία για τις αναγκαίες αποκαταστάσεις και για τη γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων και της κρατικής αρωγής.

  «Όπως μετά τον κυκλώνα «Ιανό» καταφέραμε να πάρουμε σημαντικά κονδύλια και να εκτελεστούν πολλά απαιτούμενα έργα στο Δήμο, έτσι και τώρα θα επιτύχουμε τη λήψη νέων ενισχύσεων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψή του» δήλωσε με έμφαση ο κ. Στάθης. Υπογράμμισε δε, την άμεση ανάγκη για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε καίρια σημεία του Δήμου Μουζακίου όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν  σοβαρά προβλήματα (ποτάμια, αναχώματα, γέφυρες, κεντρικούς οδικούς άξονες). Προς αυτή την κατεύθυνση, – πρόσθεσε ο εκ νέου Υποψήφιος Δήμαρχος -, παράλληλα με τις διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία, ιδιαίτερα έντονες θα είναι οι πιέσεις του ιδίου και των συνεργατών του, ως νέα Δημοτική Διοίκηση, προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας αφού αυτή έχει τις σχετικές αρμοδιότητες και θα πρέπει να προχωρήσει σε έργα.

  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ

  Ο Δήμαρχος άφησε και σαφείς αιχμές για «πόλεμο λάσπης» που δέχεται σε όλη την προεκλογική περίοδο από τους πολιτικούς αντιπάλους του, λέγοντας πως με αυτόν τρόπο το μόνο που καταφέρνουν είναι να απαξιώνονται οι ίδιοι στα μάτια της κοινωνίας και φυσικά να κάνουν κακό στον τόπο και στους ανθρώπους του, οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

  Ο κ. Στάθης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: Συνδημότισσες και συνδημότες. Η Διοίκηση του Δήμου έχει ανάγκη από ανθρώπους σοβαρούς, έντιμους, υπευθύνους, εργατικούς. Εμείς σας κοιτάμε στα μάτια και σας λέμε… Μας εμπιστευτήκατε το 2019, κρατήσαμε το Δήμο όρθιο σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και τον βάλαμε σε τροχιά ανάπτυξης. Εμπιστευτείτε μας ξανά σήμερα και εμείς θα σας επιστρέψουμε τη στήριξή σας στο πολλαπλάσιο κατά τη νέα δημοτική θητεία, με όραμα, σχέδιο, ήθος και έργα.  Σας εγγυόμαστε πως ο Δήμος Μουζακίου θα πραγματοποιήσει ασφαλή Νέα Πορεία προς το Αύριο, διότι ο Συνδυασμός μας αποτελείται από άξια, έμπειρα, με σημαντικές γνώσεις και ικανότητες στελέχη».

  Ο Υποψήφιος Δήμαρχος εξεδήλωσε δημόσια την περηφάνια του για τους  αιρετούς εκπροσώπους και προπαντός για τους κατοίκους του Δήμου που εργάζονται ανιδιοτελώς πολύ σκληρά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα χωριά και μάλιστα δίνουν όλες τις μάχες μαζί, ενωμένοι… Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του τόπου διότι, διχασμένοι μπορεί να ζήσουμε δράματα, ενωμένοι όμως μπορούμε να κάνουμε θαύματα»!

  Σήμερα Πέμπτη (5/10/2023), στις 8 το βράδυ, ο Φάνης Στάθης θα μιλήσει σε νέα συγκέντρωση του Συνδυασμού μας, αυτή τη φορά στην έδρα του πρώην Δήμου Ιθώμης, στο Φανάρι (κεντρική πλατεία), ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επισκέψεις του σε Τοπικές Κοινότητες.

  Δείτε επίσης