More

  Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ταυτίζεται με τα αιτήματα και τους αγώνες του ΕΟΑΣΚ και των ΑΣ

  Share

  Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ταυτίζεται με τα αιτήματα και τους αγώνες του ΕΟΑΣΚ και των ΑΣ

  Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας σε πλήρη ταύτιση με τα αιτήματα και τους αγώνες του ΕΟΑΣΚ και των ΑΣ , διεκδικεί ως ελάχιστο ποσό που πρέπει να καταβληθεί στους αγρότες π.χ. για το βαμβάκι ή το καλαμπόκι να είναι στα 250 ευρώ/στρ., συν το ενοίκιο.

  Αντίστοιχα και στις υπόλοιπες καλλιέργειες, στα ζώα και μελισσοσμήνη, οι αποζημιώσεις να υπολογιστούν με βάση το κόστος παραγωγής, την αναμενόμενη παραγωγή και ζημιά ανά παραγωγό, χωρίς τους κόφτες του ΕΛΓΑ.

  Επίσης να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από την νέα ΚΑΠ, να δοθεί συνδεδεμένη στο καλαμπόκι και αναπλήρωση εισοδήματος σε αγροτοκτηνοτρόφους, ως ότου αποκατασταθεί το εισόδημα από την παραγωγή και τα ζώα.

  Διεκδικούμε επίσης :

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα υποδομών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φαγητού, πόσιμου νερού για τους πληγέντες.
  • Να βρεθούν χώροι κατοικίας για τους συνανθρώπους μας που πλημμύρησαν ή καταστράφηκαν τα σπίτια τους και να μοιραστούν κρεβάτια, στρώματα στους πλημμυρισμένους. Να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, οι ψεκασμοί και οι αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
  • Να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), καταστήματα, μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή το σύνολο των πληγέντων αγροτών (κατά κύριο επάγγελμα και μη).
  • Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και καταστροφών σε οικίες, υποδομές, καταστήματα, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, κλπ και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πληγέντων στο 100% με την άμεση χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια και αγροτική επιχείρηση. Να δοθεί μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.500 ευρώ με προσαύξηση 300 ευρώ για κάθε παιδί, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες.
  • Να δοθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις χωρίς καμιά προϋπόθεση, όριο ή πλαφόν στην παράδοση της παραγωγής, με μόνο κριτήριο τη δήλωση ΟΣΔΕ.
  • Ειδικά για τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, να γίνουν δεκτές όλες οι δηλώσεις των πληγέντων για τις απώλειες σε ζώα και μελισσοσμήνη. Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους ο εφοδιασμός των πληγέντων κτηνοτρόφων με ζωοτροφές και άλλα αναγκαία μέσα για να επιβιώσουν τα κοπάδια. Αντίστοιχα να γίνει και με τους μελισσοκόμους.
  • Να απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ενοίκια, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΑΕΕ -ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος – τράπεζες– εκκαθαριστές χωρίς προσαυξήσεις. Αναστολή λογαριασμών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης σε ενέργεια, νερό, τηλεπικοινωνίες για ένα εξάμηνο. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και γενναίο κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας ιδιαίτερα στον Παλαμά που δεν λειτουργεί και στα άλλα που υπολειτουργούν. Άμεσα καθαρισμός απολύμανση και επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών ιατρείων στα χωριά που έχουν πληγεί. Προσλήψεις με άμεσες προκηρύξεις και έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων όλων των κενών οργανικών θέσεων γιατρών στα κέντρα υγείας, στο τμήμα επειγόντων και στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας.
  • Να κινητοποιηθούν άμεσα όλα τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών για να απομακρυνθούν οι μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών που έχουν συσσωρευτεί και να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης που υπέστησαν διάβρωση, επιχωμάτωση, αποχωμάτωση. Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλες τις γεωργικές εκτάσεις και να επιδιορθωθούν άμεσα τα αναχώματα και το αρδευτικό δίκτυο του Ταυρωπού.
  • Να εξασφαλιστεί η κρατική συνδρομή για καθαρισμό και αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων, αποθηκών, σταβλικών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού και εμπορευμάτων στους πληγέντες.
  • Να γίνει με κρατική ευθύνη (χωρίς ΣΔΙΤ), μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες και τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

  Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ανταποκρίνεται θετικά και αγωνιστικά  στο κάλεσμα του ΕΟΑΣΚ και των ΑΣ και καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν:

  – Την Κυριακή 29/10 και ώρα 12.00’ που θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση με τρακτέρ από τον Α.Σ. Παλαμά και τους Α.Σ. της περιοχής στη γέφυρα Σταυρός (ανάμεσα Παλαμά – Ιτέα).

  – Την Κυριακή 29/10 και ώρα 7.00’ μμ στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας που θα γίνει συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης, με συμμετοχή από τοπικούς καλλιτέχνες, του Δ. Τσακνή και τα Κίτρινα Ποδήλατα.

  Εκ της Διευθύνσεως του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας

  Δείτε επίσης