Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία αλληλεγγύης από τον φίλο-Ιταλικό λαό προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας

Share

Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία αλληλεγγύης από τον φίλο-Ιταλικό λαό προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας

Έγινε με μεγάλη επιτυχία

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ – ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ – ΩΔΕΙΑΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Μια φανταστική μουσική βραδιά απόλαυσε το φιλόμουσο κοινό της Δυτικής Θεσσαλίας, την Παρασκευή το βράδυ στο Mouzaki Palace Hotel με μια εξαιρετική Ιταλική Ορχήστρα και εντυπωσιακούς σολίστ, σε ένα πρόγραμμα, που περιλάμβανε έργα Μουσικής Αναγέννησης, Μπαρόκ, Ρομαντικής , αλλά και σύγχρονης μουσικής .

Ακούστηκαν εξαιρετικές ερμηνείες , τόσο στα έργα των Κατσίνι, Περγκολέζι , Μπάχ, Στράους ,αλλά και σύγχρονων συνθετών, όπως του Ένιο Μορικόνε και του Άστορ Πιατσόλα.

Μια καταπληκτική βραδιά αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τον Φίλο- Ιταλικό Λαό προς τους πλημμυροπαθείς του Νομού Καρδίτσας με μια συναυλία πολύ υψηλού επιπέδου (Ορχήστρα, σολίστ, μαέστρος), που σηματοδότησε την έναρξη του Σχολικού – Ωδειακού έτους 2023-2024 για το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου, απόλαυσαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ο Πρόεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Τόμας Μπακούρας .

Ο Νίκος Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στους στόχους του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου για τη νέα Σχολική – Ωδειακή χρονιά 2023-2024 και ζήτησε την υποστήριξη όλων , ώστε το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών , παράγοντας ντόπιους πτυχιούχους και διπλωματούχους μουσικούς , αλλά κυρίως να δημιουργήσει καλούς και σωστούς Ακροατές.

H παρουσία των Ιταλών στο Νομό Καρδίτσας αυτές τις δύσκολες ημέρες για το Νομό Καρδίτσας και η συναυλία της Ιταλικής Ορχήστρας αποτέλεσε επίσης μία πράξη   αλληλεγγύης του φίλου Ιταλικού λαού προς τους πλημμυροπαθείς κατοίκους του Νομού Καρδίτσας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΔΗΜ του Δήμου Μουζακίου , την Περιφέρεια της Καμπανίας (Regione Campanie), το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας , το Μουσικό Σύλλογο Musicainsieme και το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης , στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Το 41Ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) , τον Δήμο Μουζακίου , το ΕΒΕ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Εμφανίστηκε η περίφημη Ιταλική Ορχήστρα «Orchestra da Camera Internazionale della Campania» με σολίστ τους Aldo Botta, κλαρινέτο και Deborah Colangelo, μετζοσοπράνο , που πραγματικά γοήτευσαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό , στο οποίο υπήρχαν πολλοί άνθρωποι της Τέχνης, της Μουσικής και του Πολιτισμού από το Μουζάκι , τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Την Ορχήστρα διηύθυνε ο Veaceslav Quadrini Ceaicovschi.

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης της συναυλίας ήταν του  Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού Συλλόγου Φιλίας & Συνεργασίας Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων και του Προέδρου του Νίκου Ευθυμιάδη και ο σύλλογος είναι ένας φορέας συσπείρωσης , δυναμικής και εμφανούς παρουσίας , που ενώνει τους πάνω από 50 χιλιάδες Ιταλοσπουδαγμένους, που βρήκαν φιλοξενία στα Ιταλικά Πανεπιστήμια από την δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα. Παράλληλα ο Σύλλογος είναι μια γέφυρα Φιλίας &Συνεργασίας με τον φίλο Ιταλικό λαό.

Ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων, που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2002 στο αντάμωμα της Λίμνης Πλαστήρα , έχει πρωτοστατήσει σε εκδηλώσεις Αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους Ιταλούς του Bergamo , λόγω Covid , με κορυφαίες εκδηλώσεις στους Δελφούς και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο και ουσιαστικές μουσικοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας.

Χαιρετισμούς και τη στήριξή της απέστειλε και η Ιταλική Πρεσβεία της Αθήνας.

Δείτε επίσης