More

  Με …χαράτσια «α-τεκμηρίωτα» φορτώνονται οι επαγγελματίες

  Share

  Με …χαράτσια «α-τεκμηρίωτα» φορτώνονται οι επαγγελματίες

  Είναι γνωστό – ιδίως σε εμάς τους παλιότερους ώριμης ηλικίας πολίτες – ότι στη δεύτερη θητεία, αφού λάβουν την ψήφο του κόσμου, οι κυβερνητικές πλειοψηφίες δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο τους.
  ^ Είτε το μεταρρυθμιστικό – είτε το … φορομπηχτικό …!

  Έτσι και η παρούσα πλειοψηφία της ΝΔ με τις σημερινές εξαγγελίες σε βάρος συλλήβδην όλων των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών (περί τους 750.000) και τη θέσπιση «τεκμαρτού ετήσιου καθαρού εισοδήματος» άνω των 10.000€, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, επιβάλλει δυσβάστακτο φορολογικό βάρος κατά δικαίων και αδίκων!

  ^Για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Κολωνάκι, την Μύκονο αλλά και στα Βραγκιανά και Άγραφα!!! Στην Τήλο ή την Ρόδο και το Πήλιο … ή Μέτσοβο … Ισοπεδωτικά και Χωρίς διακρίσεις !!!

  • Τα τελευταία καφενεία και μπακάλικα στα ορεινά χωριά και νησάκια θα κλείσουν ή θα πληρώνουν λογιστικά γραφεία – δικηγόρους για να αμυνθούν και να αντικρούσουν το … «μαχητό τεκμαρτό» εισόδημα εναντίον της πανίσχυρης ΑΑΔΕ και δικαστικής γραφειοκρατίας.

  @ Ήδη τα χωριά βρίσκονται στο φάσμα ερήμωσης και φτωχοποίησης.
  Ένα ζευγάρι νέων πληρώνει εισφορές ΟΓΑ / ΕΦΚΑ πάνω από 250€ μηνιαία: δηλ 3000€ τον χρόνο … οι περισσότερες γυναίκες είναι ανασφάλιστες λόγω αδυναμίας …

  •• Αντί το Δημόσιο να κινηθεί για μείωση κρατικών σπαταλών (μείωση αριθμού Βουλευτών – έμμισθων Αιρετών – λιγότερα Υπουργεία και Οργανισμοί κοκ)

  ••• Αντί να μειώσει δυσθεώρητους συντελεστές ΦΠΑ (πχ λάδι στο 6% από 13% κλπ)

  @ Αντί να επαναφέρει τη δυνατότητα επιλογής τρόπου φορολόγησης στους επαγγελματίες – αξιοποιώντας την εμπειρία και το δοκιμασμένο σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων του Υπουργού Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλου (πριν 25 χρόνια) – χωρίς διαβούλευση και συνεργασία με φορείς, παρουσιάζει ένα βαρύ φορομπηχτικό σχέδιο σε βάρος όλων και κυρίως των νέων, χωρίς … «πλάτες» και έμμισθες κρατικές θέσεις, αυτοαπασχολούμενων.

  Έχουν εξετάσει οι κύριοι Υπουργοί: πως βγάζει τον μήνα ο νέος δικηγόρος, ο νέος γιατρός, ο νέος επιχειρηματίας ;

  Πόσα γραμμάτια για δίκες εκδίδει ένας δικηγόρος στην Αθήνα ή επαρχία ;

  Τα δήθεν μέτρα κατά φοροδιαφυγής θα εντείνουν τις αδικίες, τα άγχη, τα έξοδα και θα οδηγήσουν νέους επαγγελματίες στα ταμεία … ανεργίας του ΟΑΕΔ / ΔΥΠΑ …

  • Αλλά είπαμε: οι κυβερνώντες νοιάζονται μονάχα και πρώτιστα για αύξηση φόρων – κρατικών εσόδων .

  •• Δεν τους απασχολεί ούτε η μείωση σπατάλης, ούτε η ποιότητα ζωής των εργαζόμενων επαγγελματιών … στις πόλεις, στα ορεινά ή νησιά !

  Βέβαια: Έχει ο καιρός … γυρίσματα ! Θα δούμε ποιοί βουλευτές ψηφίσουν …

  Θεσσαλικά Βραγκιανά 31-10-23
  Δημήτρης Παπακώστας
  Αιρετός ΤΑ 25 έτη -Νομικός

  Δείτε επίσης