Αναχωρεί σήμερα Τετάρτη η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας για το Στρασβούργο

Share

Αναχωρεί σήμερα Τετάρτη η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας για το Στρασβούργο

– Πρεσβευτής του Πολιτισμού μας στην καρδιά της Ευρώπης!

Aναχωρεί σήμερα Τετάρτη για το Στρασβούργο

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ- ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Αναχωρεί σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 η Mικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη αποτελούμενη από 15 άτομα Χορωδούς για  να λάβει μέρος σε σειρά συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά της Ευρώπης, στο Στρασβούργο ,την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 στις 7 το βράδυ ,στην τ. Προτεσταντική Εκκλησία San Pierrele Vieux (Nootoos 6, Place St. Pierrele Vieux, Strasbourg), που διοργανώνουν Γαλλικοί φορείς του Στρασβούργου και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 στις 5 το απόγευμα στην Ρουμανική Εκκλησία του Στρασβούργου (ParoisseRoumaineOrthodoxedeStrasbourg14 rue Sainte Elisabeth, 67000 Strasbourg), που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα του Στρασβούργου.

Μια σημαντική παρουσία της Καρδίτσας και της Ελλάδας , πρεσβεύοντας την σπουδαία  χορωδιακή – μουσική  παράδοση της περιοχής μας, πού την έχει καθιερώσει ως ένα κέντρο της Χορωδιακής Πρακτικής.

Για δεύτερη φορά η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας, θα εμφανιστεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Στρασβούργο σε δύο πολύ σημαντικές συναυλίες (εμφανίστηκε και στα Τίρανα για δύο συναυλίες την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής ) .

H Mικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, που έχει έδρα την Καρδίτσα συμπεριλαμβάνει χορωδούς με και χωρίς αναπηρία όρασης.
Συμμετέχουν παλαιοί και νέοι Καρδιτσιώτες Χορωδοί , ενώ συμμετέχουν και άτομα με προβλήματα στην όρασή τους.
Στη Χορωδία μπορούν πάντα να συμμετάσχουν χορωδοί από την Καρδίτσα με και χωρίς προβλήματα όρασης ,
από τη  Θεσσαλία και από όλη την Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο Νίκο Ευθυμιάδη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας , καλ/ικό Διευθυντή του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης ,  τ. Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων και Πρόεδρο του Συλλόγου οι
«Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων».

Η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης θα ερμηνεύσει στοΣτρασβούργο ένα πρόγραμμα Ελληνικής και ξένης μουσικής , θρησκευτικής και κοσμικής, μονοφωνικής και πολυφωνικής.
Στη συναυλία έχουν προσκληθεί να παρευρίσκονται οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδος , οι Ευρωβουλευτές , καθώς και όλοι οι Έλληνες της περιοχής.

  Επίσης ο Νίκος Ευθυμιάδης θα διδάξει σε workshopγια νέους διευθυντές Χορωδίας.

Δείτε επίσης