Θεσσαλία: Συνελήφθησαν 4 άτομα σε Βόλο και Καρδίτσα για κλοπές

Share

Θεσσαλία: Συνελήφθησαν 4 άτομα σε Βόλο και Καρδίτσα για κλοπές

Η κακοκαιρία «Daniel» που σφυροκόπησε κυρίως την Θεσσαλία, έχει αφήσει πίσω της 15 νεκρούς και ισοπεδωμένες περιοχές ή οποίες θάφτηκαν κάτω από το νερό και τη λάσπη.

Ενω βοήθεια σπεύδει από όλη την Ελλάδα, για να ανακουφίσει έστω και λίγο αυτές τις περιοχές, υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο αυτών των ανθρώπων δημιουργώντας τους ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, προσπαθώντας να αρπάξουν ότι μπορούν από τα σπίτια που έχουν καταστραφεί από την κακοκαιρία. Ειδικότερα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για απόπειρες κλοπών στις περιοχές της Καρδίτσας και του Βόλου, ενώ βρέθηκαν πάνω τους και κατασχέθηκαν και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις στη Θεσσαλία

«Συνελήφθησαν, σήμερα (13-09-2023) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων για την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε βάρος πολιτών που επλήγησαν λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας «Daniel», -4- άτομα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για απόπειρα κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου τρία άτομα και συγκεκριμένα -2- ημεδαποί άνδρες και -1- αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι μετέβησαν με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο σε εγκαταλελειμμένη οικία της πόλης του Βόλου, όπου αφού διέρρηξαν την κεντρική της είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε να κινείται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στις πληγείσες περιοχές και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του εν λόγω οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- μαχαίρι και διάφορα εργαλεία (-1- λειτουργικός φακός, -1- σκύλα – προκοβγάλτης, -1- φορητός ηλεκτρικός τροχός, -1- φορητό ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο, -1- φορητό ηλεκτρικό κατσαβίδι και -2- επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των πολιτών, συνεχίζει να στέκεται αρωγός στις ανάγκες τους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι καθ’ όλο το 24ωρο από τους αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διενεργούνται με αμείωτη ένταση περιπολίες για την προστασία των ιδιοκτησιών στις πληγείσες περιοχές».

Δείτε επίσης