More

  Σύνθημα νίκης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θάνου Σκάρλου

  Share

  Σύνθημα νίκης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θάνου Σκάρλου

  Με μία δυναμική συγκέντρωση ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Δήμαρχος Σοφάδων και εκ νέου υποψήφιος κ. Θάνος Σκάρλος, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων και την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «ΠΑΜΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ».

  Αρχικά τελέστηκε ο Αγιασμός του εκλογικού κέντρου  χοροστατούντος του Αιδεσιμολογιώτατου π. Ηλία Γώγου. Στη συνέχεια ο κ. Σκάρλος, βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους πολίτες για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Σοφάδων παρουσία πλήθους κόσμου, υποψηφίων συμβούλων, στελεχών, φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού του αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης θητείας.

  Ο κ. Σκάρλος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στα όσα βιώνουν οι κάτοικοι στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Βιώσαμε  το πιο ακραίο καιρικό φαινόμενο με αδιανόητα ύψη βροχής.  Παρακολουθήσαμε σε γειτονικούς Δήμους εικόνες Αποκάλυψης, έχοντας και σε κοινότητες του Δήμου μας σημαντικά προβλήματα.  Οι σκέψεις μας συνεπώς είναι στους ανθρώπους που πληγώθηκαν, στους ανθρώπους που κινδύνευσαν, στις περιουσίες που χάθηκαν, στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Οφείλουμε να ακούσουμε με σεβασμό τους πληγέντες, να κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο για αυτούς.

  Και σας διαβεβαιώνω προσωπικά ότι από την πρώτη στιγμή ως Δημοτική Αρχή, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαστε δίπλα τους, με κάθε μέσο που διαθέτουμε και φυσικά παράλληλα με την επιβεβλημένη κυβερνητική μέριμνα. Αυτή ήταν η προτεραιότητά μας και αυτή παραμένει»

  Ακολούθως ο Δήμαρχος Σοφάδων αναφέρθηκε επιγραμματικά  στα σημαντικά έργα  που ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη:

  «Ο Δήμος μας, αφού διεκδίκησε, πέτυχε σήμερα να διαχειρίζεται σημαντικότατα έργα που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε είναι σε εξέλιξη ή σε φάση τελικού σταδίου δημοπράτησης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 35.000.000 ευρώ. Πάντα όμως, αυτά που κάνουμε είναι λιγότερα απ’ αυτά που θα θέλαμε.

  Είμαστε όμως περήφανοι γιατί πετύχαμε πολλά, ίσως και περισσότερα από όσα επέτρεπε το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Βάλαμε τον πήχη ψηλά, γιατί αυτή ήταν η εντολή της κοινωνίας και τα καταφέραμε.

  Για κάποιους όλα αυτά είναι εύκολα και θεωρούν πως η Δημοτική Αρχή απλώνει το χέρι ως επαίτης στην κεντρική εξουσία για εξυπηρετήσεις. Τους αφήνουμε να φαντάζονται ό,τι θέλουν.»

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους της νέας θητείας σημειώνοντας τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια επισημαίνοντας:

  -Τη δημιουργία Ενεργειακής κοινότητας στο Δήμο Σοφάδων που ουσιαστικά θα επιφέρει μείωση του ενεργειακού κόστους για όλους.

  -Την πλήρη λειτουργία του έργου Υδρευση Ανατολικής Πλευράς Ν. Καρδίτσας, υψους 43 εκατομμυρίων ευρώ

  -Την  παράκαμψη Σοφάδων με τους πέντε κυκλικούς κόμβους όπως ήταν η επιθυμία των Δημοτών

  -Τους βιολογικούς καθαρισμούς Ματαράγκας και Καρποχωρίου.

  -Την ανάπτυξη του ορεινού όγκου με συγκεκριμένο σχέδιο και επίκεντρο τη Λίμνη Σμοκόβου και τα Λουτρά Σμοκόβου

  -Την ολοκλήρωση των κλειστών δικτύων άρδευσης από τη Λίμνη Σμοκόβου που θα προσφέρει μέγιστα πλεονεκτήματα στον αγροτικό κόσμο.

  Τέλος, αναφέρθηκε στον σχηματισμό του συνδυασμού  της «ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» επισημαίνοντας πως αυτή αποτελείται από ενεργούς πολίτες, ανθρώπους που νοιάζονται για την πόλη. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

  «Η ομάδα μας είναι δυναμική, είναι αποφασισμένη, είναι υπερκομματική . Μία ομάδα που  ανανεώθηκε, διατηρώντας παράλληλα τον κεντρικό κορμό των στελεχών της. Που συνδυάζει την εμπειρία των παλαιοτέρων με την ορμή και τη φρεσκάδα των νεότερων.

  Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Είμαι υπερήφανος για την καθεμιά και τον καθένα από εσάς. Και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας στο πλευρό μου, για την συστράτευση σας σε έναν αγώνα που είναι από την αρχή κερδισμένος: για τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που πιστεύει.

  Γιατί η συνύπαρξη μας είναι η έκφραση μιας προσωπικής μας απόφασης. Μιας απόφασης δημοτών που τους νοιάζει ο τόπος τους. Τους νοιάζει η ζωή τους, το μέλλον των συνανθρώπων τους. Δεν είναι   εντολή από κάποιο πολιτικό κέντρο,  Δεν είναι ένα προϊόν συμφωνίας. Δεν είναι αλισβερίσι . Και αυτό είναι που διακρίνει την  δική μας ομάδα. Την ομάδα νίκης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.»

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων από τη φιλόλογο κ. Κατερίνα Σταθοπούλου.

  Δείτε επίσης