Νέος Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας: Αρκεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού;

Share

Νέος Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας: Αρκεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού;

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Στην χθεσινή ομιλία του (Σάββατο 16/9/23) ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την ίδρυση αυτοτελούς Νέου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, που θα υπάγεται -πολύ σωστά και φρονίμως ποιών- κεντρικά στα Υπουργεία Περιβάλλοντος / Ενέργειας και Υποδομών.

^ Η ζωή έχει αποδείξει το ατελέσφορο της μεταρρύθμισης Καλλικράτη (ν 3852/10) που ίδρυσε τις 13 αιρετές Περιφέρειες χωρίς σχεδιασμό και στελέχωση με ειδικούς κατά της κλιματικής κρίσης και φυσικών καταστροφών, με σύστημα εκλογής των αιρετών στρεβλό και πελατειακό αποτέλεσμα; Η ανάδειξη εντελώς ανεπαρκών τοπικών ηγετών και με μόνο μέλημα τους η …ανακύκλωση και αυτοσυντήρηση του κλειστού κυκλώματος εξουσίας μέσω κομματικών φίλων, τοπικών βουλευτών και διαπλεκόμενων …

^ Οι πλημμύρες του Ντάνιελ απέδειξαν αναντίρρητα το έλλειμμα ηγεσίας στην Θεσσαλία, την απόλυτη ανικανότητα αιρετών με παχυλή αντιμισθία στην ΠΕ Καρδίτσας, όπου έκαστος ‘ανεύθυνο-υπεύθυνος’ αυτοσχεδιάζει και λειτουργεί … χειρόγραφα και τριτοκοσμικά σε θέματα ζωής : πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης μεγάλων καταστροφών.

^ Η Θεσσαλία έχει υποστεί πολλαπλή – πολύπλευρη καταστροφή στα όρια κατάρρευσης και η εθνική οικονομία ισχυρότατο κλονισμό !
^Εθνική υπόθεση και ευρωπαϊκή υποχρέωση η ανασυγκρότηση και σωτηρία της παραγωγικής περιφέρειας, των Θεσσαλών !

• Απαιτείται η συνέργεια: Κυβέρνησης – Βουλευτών – Στρατού – Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ – Δασαρχείων – ΕΚΑΒ – πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Ερευνητών (άριστο το σημερινό άρθρο της καθηγήτριας κ Ιωάννας Λαλιώτου) – της Αποκεντρωμένης Δ/σης και περιφ. ένωσης Δήμων. Της κοινωνίας των πολιτών Θεσσαλών !

••• Επειδή η Ανασυγκρότηση χρειάζεται πρώτιστα πολιτική βούληση ειλικρινή και με διάρκεια : ένας Θεσσαλός Άξιος Πολιτικός να οριστεί Κεντρικός Συντονιστής του νέου «Οργανισμού Θεσσαλίας» με status Υπουργού – Αναπληρωτή ή Υφυπουργού .

^Οι αποφάσεις να λαμβάνονται στην πολύπαθη και υπό δοκιμασία Θεσσαλία.

^Να υπάρξει σαφές χρηματοδοτικό πλαίσιο και ορισμένο χρονοδιάγραμμα κατά φάσεις και έργα, για όλες τις θεσσαλικές γωνιές .

^ Εξαγγελίες για ολοκλήρωση Φράγματος Συκιάς Αργιθέας (ημιτελές από 1990) – προστασία προφραγμάτων.
Νέα φράγματα : Μουζακίου – Πύλης – Εννιπέα Φαρσάλων .
Προώθηση έργων αειφορικής πράσινης μετάβασης σε όλη την περιφέρεια .

@@ Το κυβερνών κόμμα της ΝΔ τάχιστα να αποστασιοποιηθεί — άρση χρίσματος — από ολιγωρούσα και υπό ποινικό προκαταρκτικό έλεγχο περιφερειακή αρχή συνολικά, που επί 13 συναπτά έτη λειτούργησε ως … αλάνθαστος Μεσσίας, μονοκρατορικά!!!

^Χωρίς να ενοχλείται βέβαια από την άφωνη και άπραγη μείζονα αντιπολίτευση των κομμάτων, που σήμερα τάχα αγωνιούν για την μαρτυρική Θεσσαλία και Θεσσαλούς !
Άλλως ο νέος Οργανισμός θα καταγραφεί ως ένας ακόμη γραφειοκρατικός θεσμός …
Τύπου : μεγάλος «ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ»…
Δεν αρκεί …

• Στις προσεχείς εκλογές 8-10-23 η αλήθεια πρέπει να ακουστεί και να νικήσει !

@ Αλλαγή – Ανανέωση – Ελευθερία από αναχρονιστικά στεγανά και την παρακμή …

• Φτάνει Πιά! 13 χρόνια υπεραρκετά …

^Ενωμένοι οι Θεσσαλοί θα σηκωθούν Ψηλά !

Δημήτρης Παπακώστας 17-9-23
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Θεσσαλίας -25 έτη-
Νομικός

Δείτε επίσης