«Με τις Μπάντες»: το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Share

«Με τις Μπάντες»: το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς για μια ομάδα μαθητών/-τριών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Με μια μεγάλη συναυλία «Με τις Μπάντες» που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση αποχαιρέτησε το καλοκαίρι με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 20 νεανικών συγκροτημάτων από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια  από όλη την Ελλάδα.

Στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου στήθηκε μια εντυπωσιακή σκηνή και οι νεαροί ταλαντούχοι μουσικοί αποκάλυψαν το μουσικό τους ταλέντο καλύπτοντας όλα τα μουσικά γούστα: ροκ, τζαζ, φανκ, μέταλ, παραδοσιακή, ποπ και χιπ χοπ. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Ζερόμ Καλούτα, ο οποίος με το χιούμορ και την αμεσότητά του έκανε όλα τα παιδιά να αισθανθούν άνετα και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, στην πιο μεγάλη συναυλία που είχαν συμμετάσχει έως σήμερα, αφού τους παρακολούθησαν περισσότερα από 1000 άτομα. Συμμετείχαν συγκροτήματα από την Πέλλα, την Καστοριά, την Αργολίδα, την Κεφαλονιά, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Άρτα, τη Σαλαμίνα, το Βόλο, το Λουτράκι και την Αθήνα. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν μέχρι 18 ετών, έκλεψαν τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν!

Η συναυλία «Με τις μπάντες live» διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες και ενθουσίασε με τη μουσική της ποικιλία, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, όπως η εμφάνιση του guest artist STK με τις ρίμες του, αλλά και το εντυπωσιακό φινάλε της βραδιάς με τον Ζερόμ Καλούτα να ενώνει τα 110 μέλη όλων των συμμετεχόντων συγκροτημάτων σε μια μεγάλη μπάντα επί σκηνής, για να τραγουδήσουν a capella το «Give Peace a Chance».

Τη συναυλία άνοιξε ο Mιχάλης Καμάκας από το ΚΟSMOS 93.6. Καθ’ όλη τη διάρκεια, επί σκηνής υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία της συναυλίας στην ελληνική νοηματική γλώσσα κάνοντας την εκδήλωση προσβάσιμη σε όλους. Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ και θα προβληθεί τις επόμενες εβδομάδες, σε σκηνοθεσία του Κώστα Μυλωνά. Την ηχητική επιμέλεια είχε ο ηχολήπτης και παραγωγός Φώτης Παπαθεοδώρου, που είναι και ο άνθρωπος ο οποίος πρότεινε πριν από έναν χρόνο στη διοίκηση της ΕΡΤ την ιδέα να ανοίξει η δημόσια τηλεόραση τα στούντιό της στα νέα παιδιά, προσφέροντας τον εξοπλισμό της για μια επαγγελματική βιντεοσκόπηση του ταλέντου τους που έχει ήδη καταγραφεί στο ERTFLIX.

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας συμμετείχε με την μπάντα Wannabe jazz band και οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Καζάκος Νικόλαος, Διδάγγελος Γεώργιος, Βάιλα Μαριάνθη, Γιαννίκας Αριστοτέλης, Καρακώστα Μαρία και Νταραχμέτ Μάριαμ.

Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν, αδιαμφισβήτητα, μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας και ανοίγει το δρόμο για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις ντυμένες με τα μαγικά χρώματα της μουσικής.

Δείτε επίσης