Μαθήματα Μονωδίας – Ορθοφωνίας – Τραγουδιού με το Νίκο Ευθυμιάδη στο Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Share

Μαθήματα Μονωδίας – Ορθοφωνίας – Τραγουδιού με το Νίκο Ευθυμιάδη στο Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΝΩΔΙΑΣ – ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ – ΦΩΝΗΣΗΣ – ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Η Σχολή Μονωδίας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης λειτουργεί κανονικά από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Ωδείου, δίνοντας την δυνατότητα σε πολλούς και πολλές σπουδάστριες να αποκτήσουν γνώσεις και διπλώματα στο Τραγούδι. Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης προσφέρει επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας σειράς μαθημάτων που αφορούν την ορθή εκφορά του λόγου, την ορθοφωνία και την καλλιέργεια της φωνής με στόχο είτε την απόκτηση μιας υγιούς φωνής, είτε την ερασιτεχνική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι σπουδές στο Τραγούδι και στην Σχολή Μονωδίας δίνουν την δυνατότητα της επαγγελματικής εξέλιξης διάμεσου της απόκτησης ενός Πτυχίου – Διπλώματος.

Η φωνή μας  όμως είναι και  ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε, αποκαλύπτει κομμάτια του εαυτού μας και προσελκύει ή απωθεί, ενθουσιάζει ή κουράζει όσους μας ακούν.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν χρησιμοποιούμε τη φωνή μας σωστά; Εάν αδικούμε τον εαυτό μας και δείχνουμε στοιχεία που δεν θέλουμε; Μήπως κουράζουμε όσους μας παρακολουθήσουν ή καταπονείται ο λαιμός και η φωνή μας είναι συχνά βραχνή; Στέλνουμε μέσα από τη φωνή μας τα σωστά μηνύματα;

Η σωστή χρήση της φωνής συμβάλλει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των άλλων και στη διατήρηση της προσοχής τους. Παράλληλα, δίνει στον ομιλητή τον έλεγχο της φωνής του αλλά και του ακροατηρίου χωρίς να κουράζει.

Μία σημαντική ευκαιρία  έχουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν ορθοφωνία, φωνητική και τραγούδι στην Καρδίτσα με το Νίκο Ευθυμιάδη και τους συνεργάτες του.

Το μάθημα είναι ατομικό και έχει ως ιδανικό στόχο την αναγνώριση των αδυναμιών του εκάστοτε μαθητή, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής του, την διεύρυνση της αντίληψης του και εν κατακλείδι την ανακάλυψη της μαγείας της φωνητικής μουσικής.

Είναι γνωστό ότι η διδασκαλία του τραγουδιού είναι μία επίπονη και δύσκολη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απαιτείται η συνέργεια του δάσκαλου, του παιδαγωγού και του καλλιτέχνη. Επειδή δε η καλλιέργεια της ανθρώπινης φωνής είναι μια σύνθετη, επιστημονική  διαδικασία απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και ως προς την εκπομπή του ήχου και ως προς την παραγωγή της φωνής.

Απευθύνεται σε σπουδαστές μουσικής που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το τραγούδι αλλά και σε ανθρώπους που χρειάζεται να έχουν μια καλλιεργημένη και σωστή φωνή όπως ιεροψάλτες, ιερείς, εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, πωλητές, δικηγόρους και επιχειρηματίες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Διδάσκονται:

  • Αναπνοή – προφορά – έκφραση
  • ορθοφωνία, σωστή στάση σώματος
  • ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού, σύγχρονου και κλασσικού
  • ερμηνεία – ύφος και στυλ εποχής
  • υποκριτική, κινησιολογία
  • ανάπτυξη-αναγνώριση της διαφραγματοπλευρικής αναπνοής μέσα από φωνητικές ασκήσεις,
  • ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού

Για πληροφορίες:
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας
τηλ: 24410-75440/42896
e-mail: [email protected] , [email protected]

 

Δείτε επίσης