Κώστας Γκαβογιάννης: Ανάξιοι εμπιστοσύνης

Share

Κώστας Γκαβογιάννης: Ανάξιοι εμπιστοσύνης

Η πρόσφατες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας Danel αποκάλυψαν πλήρως τη γύμνια της διοίκησης Τσιάκου. “Όλα για το θεαθήναι” γράψαμε σε ανύποπτο χρόνο, γνωρίζοντας από τότε πως έχουμε δίκιο. Τώρα το ξέρουν όλοι, με πρώτο το κεντρικό κράτος.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που μετά την πλημμύρα απαξίωσε πλήρως τη Δημοτική Αρχή, αφαιρώντας σειρά αρμοδιοτήτων, πλήττοντας δυστυχώς όλους τους ΟΤΑ της χώρας. Αιτία του πλήγματος η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας.

Η κυβέρνηση “πέταξε έξω” τους Δήμους από τη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων. Καμία διαχείριση χρημάτων, όλα δίνονται μέσω του gov.gr και ξέρετε γιατί. Εξαιτίας των καταγγελιών και των παραπόνων για τις αποζημιώσεις του Ιανού από το Δήμο Καρδίτσας.

“Πέταξε έξω” επίσης τους Δήμους της Θεσσαλίας από το θέμα της διαχείρισης των νερών και την κατασκευή αντιπλημμυρικών. Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε απ’ τη ΔΕΘ ότι συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας υπό τα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, με σκοπό τον κεντρικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων.

Αυτή η απόφαση δεν είναι τυχαία, ήρθε μετά τη διαπίστωση ότι ο Δήμος Καρδίτσας πήρε ένα σωρό λεφτά για αποκατάσταση αντιπλημμυρικών και ο Δήμαρχος μ’ αυτά έριχνε άσφαλτο!

Ανεπαρκείς στον υπερθετικό βαθμό, το μόνο που είχαν να δηλώσουν τις ώρες της καταστροφής, είναι πως πλημμύρισαν συνοικίες της πόλης επειδή τα φρεάτια δεν μπορούσαν να απορροφήσουν το νερό. Θεωρούν τα φρεάτια αντιπλημμυρικό έργο και όχι υποδομή της κάθε πόλης σε όλη της γη. Φρεάτια έχουν στη Μάνη και στη Λήμνο που είναι από τις πιο άνυδρες περιοχές της Ελλάδας, όπως βέβαια υπάρχουν παντού στη χώρα γιατί είναι βασική υποδομή κάθε οικιστικής περιοχής.

Αυτή η ανεπάρκεια που ξεκίνησε απ’ το Δήμο Καρδίτσας, έδωσε την αφορμή για συνολικότερη “επίθεση” στους ΟΤΑ με Μεγαλύτερο πλήγμα την κατάργηση όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των ΟΤΑ, ακόμα και των Σχολικών Επιτροπών.

Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που δεν τους εμπιστεύεται, αλλά και οι πολίτες. Θα γνωρίζετε όλοι ότι όποια βοήθεια συγκεντρωνόταν και συγκεντρώνεται για τους πλημμυροπαθείς δεν αποστέλλεται στο Δήμο, αλλά διανέμεται απευθείας απ’ τους εθελοντές. Προφανώς επειδή δεν τους εμπιστεύονται.

Τα παραπάνω είναι οι πιο τρανταχτές αποδείξεις ότι έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, κάτι που οι ίδιοι το γνωρίζουν πολύ καλά γιατί τους το έχουν πει κατάμουτρα. Άλλωστε γι’ αυτό καταφεύγουν στην ίδια τακτική με εκείνη του Ιανού. Κάνουν ακριβώς τα ίδια. Κρύβονται και παραμένουν εξαφανισμένοι περιμένοντας να ξεχαστεί η νέα συμφορά. Οι κάτοικοι βέβαια της περιοχής Παλέρμο – Καροπλεσίτικα, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, όπως το κλειστό γυμναστήριο, όπως άλλωστε πολλές επιχειρήσεις και όλα τα χωριά που καλούνται να τα καταφέρουν μόνοι τους. Μέχρι τότε οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής παραμένουν καλά κρυμμένοι, μόνο που δεν μπορούν να κρυφτούν απ’ τις ευθύνες τους. Ευθύνες διαχρονικές που τους εκθέτουν, όχι μόνο στους δημότες της Καρδίτσας, αλλά στο Πανελλήνιο.

Απομένει κανείς που θα τους πιστέψει και θα τους εμπιστευτεί ξανά;

Υ. Γ.: Και ρωτάμε: Αφού δεν τους εμπιστεύεται η ίδια η Κυβέρνηση, τους εμπιστεύονται οι βουλευτές της Καρδίτσας;

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Δείτε επίσης