Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Η κινητοποίηση κατά την κακοκαιρία Daniel

Share

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Η κινητοποίηση κατά την κακοκαιρία Daniel

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας από την πρώτη στιγμή που η πρωτοφανής θεομηνία Daniel ενέσκυψε στον Νομό μας κινητοποίησε άμεσα το ιατρικό προσωπικό, το οποίο συνέδραμε αποφασιστικά στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην υγειονομική περίθαλψη των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας.

Ειδικότερα οργανωμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υπό την καθοδήγηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας μετέβησαν στην πρώτη γραμμή διάσωσης στις περιοχές του Δήμου Παλαμά (Προάστιο-Πεδινό-Παλαμάς) προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες και αξιολόγηση του κάθε περιστατικού.

Μια οργανωμένη δομή συγκροτήθηκε στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ Καρδίτσας όπου γινόταν η αεροδιακομιδή διασωθέντων πλημμυροπαθών. Στη δομή αυτή συνάδελφοι ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες και εθελοντές παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και αξιολογούσαν το κάθε περιστατικό το οποίο αναλόγως τη βαρύτητα το προωθούσαν είτε στο Γ.Ν. Καρδίτσας είτε στις προσωρινές δομές φιλοξενίας.

Παρόμοια κλιμάκια ιατρών, νοσηλευτών και εθελοντών δραστηριοποιήθηκαν σε όλες τις προσωρινές δομές φιλοξενίας των Δήμων Καρδίτσας, Παλαμά, Μουζακίου υποστηρίζοντας την υγεία των πληγέντων σε ψυχικό – σωματικό και φαρμακευτικό επίπεδο.

Η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί όσο υφίστανται οι προσωρινές δομές φιλοξενίας με την ελπίδα ότι σύντομα οι συνάνθρωποί μας αυτοί θα επανέλθουν σε μία βιώσιμη πραγματικότητα και κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο Ι.Σ.Κ. ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους ιατρούς που σήκωσαν το βάρος του δύσκολου και πρωτόγνωρου αυτού εγχειρήματος καθώς επίσης τους νοσηλευτές, τους διασώστες και τους απλούς πολίτες για την  πολύτιμη συνεισφορά τους.

Τέλος ευχαριστούμε τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, τη Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, την υπεύθυνη διαχείρισης υλικού για την άψογη συνεργασία. Καθώς επίσης και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας, τον ΣΥΦΑΚ και τις τοπικές επιχειρήσεις ιατρικών αναλώσιμων για την πολύτιμη αρωγή τους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.

Δείτε επίσης