Εστίες και μετεγγραφές κατά παρέκκλιση για τους Θεσσαλούς φοιτητές ζητά με παρέμβασή της η Ασημίνα Σκόνδρα

Share

Εστίες και μετεγγραφές κατά παρέκκλιση για τους Θεσσαλούς φοιτητές ζητά με παρέμβασή της η Ασημίνα Σκόνδρα

Μέριμνα για τους Θεσσαλούς φοιτητές, ζητά η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με παρέμβασή της, προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η Βουλευτής, επεσήμανε την ουσιαστική σημασία να τοποθετηθούν σε Πανεπιστημιακές εστίες ανά την Ελλάδα, κατά παρέκκλιση των κριτηρίων, οι φοιτητές από τις πλημμυροπαθείς περιοχές, που έχουν εισαχθεί και φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, υποστήριξε την ανάγκη να δοθούν κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές σε όσους  φοιτητές το επιθυμούν, καταγόμενους από τις περιοχές αυτές, ώστε σε περιπτώσεις αδελφών, να φοιτούν στην ίδια πόλη και να περιοριστεί η οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους. Σε περιπτώσεις που υπάρχει αντίστοιχη σχολή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας της οικογένειας και οι ίδιοι το επιθυμούν, να δοθεί επίσης δυνατότητα μετεγγραφής.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, με ενσυναίσθηση και κατανόηση, αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα της ρύθμισης αυτής και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει άμεσα και με θετικό πνεύμα.

Δείτε επίσης