ΕΟΣ Καρδίτσας: Φανταστικές εικόνες στην πεζοπορία με την μπλε πανσέληνο

Share

ΕΟΣ Καρδίτσας: Φανταστικές εικόνες στην πεζοπορία με την μπλε πανσέληνο

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

Η μπλε πανσέληνος πήρε το όνομά της λόγω της σπανιότητας του φαινομένου και όχι επειδή αλλάζει χρώμα το φεγγάρι. Είναι η δεύτερη πανσέληνος που μπορεί να συμβεί μέσα στον Αύγουστο και διακρίνεται για την φωτεινότητα του ουράνιου σώματος που οφείλεται στην εγγύτητα του φεγγαριού στην Γη.

 

Πλήθος μελών και φίλων του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πεζοπόρησαν με παρέα το ολόγιομο φεγγάρι. Η ανάβαση είχε αφετηρία το Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων πάνω από την λίμνη Πλαστήρα. Γρήγορα οι πεζοπόροι κάθε ηλικίας βγήκαν στο αλτικό τμήμα του ορεινού όγκου πάνω από το καταφύγιο και έφτασαν στο κολωνάκι της κορυφής Τέμπλα στα 1809 μέτρα υψόμετρο μετά από εύκολη ανάβαση μιας ώρας. Από εδώ η θέα είναι φαντασμαγορική προς τις ψηλότερες κορυφές των Ανατολικών και Βορείων Αγράφων ενώ από κάτω απλώνεται η λίμνη με τις δαντελωτές ακτές της.

Σύντομα έπεσε το σκοτάδι υπό τους ήχους μουσικής και από την μεριά του Θεσσαλικού κάμπου ανέτειλε το φεγγάρι. Μετά από μια ώρα παραμονή στην κορυφή η κάθοδος έγινε υπό το φως του φεγγαριού αλλά και με την βοήθεια φακών ενώ η βραδιά συνεχίστηκε στο φιλόξενο καταφύγιο.

ΕΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Video:https://www.youtube.com/watch?v=r6kRc8PuFkI&list=PLec8h7N3lvgBdyNUhoGDNp3IR0af1IdxS

 

Δείτε επίσης