Ενημερωτική εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού Δήμου Βόλου: «Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές»

Share

Ενημερωτική εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού Δήμου Βόλου: «Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές»

«Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές»

Ενημερωτική εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού Δήμου Βόλου για την εκμάθηση βασικών τρόπων διάσωσης σε περιστατικά σε παραλίες.

«Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές», είναι το μήνυμα που έστειλε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γεωργία Μποντού Τοκαλή από τη βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία» παραλία Καρνάγιο, στα Κάτω Λεχώνια στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από την Αντιδημαρχία σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες Άνω και Κάτω Λεχωνίων, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και τη ναυαγοσωστική σχολή  «In.action», η οποία έχει αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου Βόλου.

Η παραλία Καρνάγιο των Κάτω Λεχωνίων διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, το SeaAccess. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη λειτουργίας του συστήματος σε άτομα με κινητικά προβλήματα και άτομα με αναπηρία, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα προσβασιμότητας, ασφάλειας και ισότιμης συμμετοχής στη χαρά που προσφέρει το μπάνιο στη θάλασσα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή ναυαγοσωστών επίδειξη διάσωσης θύματος από θάλασσα, επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή, καθώς επίσης και επίδειξη πρώτων βοηθειών σε θύμα πνιγμού. Παράλληλα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού διένειμαν τουριστικά έντυπα.

Η Aντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και τον Εθελοντικό Σύλλογο Άνω Λεχωνίων, καθώς και την κάβα ποτών Γανωτή για την ευγενική προσφορά νερών.

Όπως τόνισε η κ. Μποντού- Τοκαλή «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την συμμετοχή του κόσμου. Λουόμενοι που βρίσκονταν ήδη στην παραλία προσέγγισαν με ενδιαφέρον το σημείο όπου έγιναν επιδείξεις, προκειμένου να ενημερωθούν. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση για τη σωστή συμπεριφορά στη θάλασσα και στις ακτές, ιδιαίτερα για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12 διασώσεις στις παραλίες του Δήμου Βόλου, ενώ ο ένας και μοναδικός πνιγμός που καταγράφτηκε, σημειώθηκε εκτός ωραρίου ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών.

Δείτε επίσης