More

  Ανακοίνωση Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Μουζακίου για την ματαίωση της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  Share

  Ανακοίνωση Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Μουζακίου για την ματαίωση της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  Εννέα ημέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας DANIEL και σε ημέρα και ώρα που επέλεξε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με πρόσκληση που διανεμήθηκε σε όλους, κληθήκαμε σήμερα την 15-9-2023 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου.

  Μια συνεδρίαση που προκλήθηκε μετά από αίτημα του 1/3 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, όλων των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις συνέπειες τις κακοκαιρίας, να αναδείξουμε προβλήματα που έχουμε εντοπίσει, να προτείνουμε λύσεις και να λάβουμε αποφάσεις, όπως ο νόμος ορίζει και η κοινωνία το απαιτεί.

  Μια κοινωνία που επέλεξε τον Φάνη Στάθη για Δήμαρχο και του έδωσε τα κλειδιά του Δημαρχείου, για να τα διαχειριστεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο, μόνο που ο ίδιος παρανόησε την εντολή των πολιτών, θεώρησε το Δημαρχείο σπίτι του και την περιουσία του Δήμου δική του.

  Αρνήθηκε σήμερα να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρέσυρε στην απόφασή του 17 μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, την ίδια την πρόεδρο Μαρία Καραμπέκου που εξέδωσε την πρόσκληση για συνεδρίαση, τους τέσσερις αντιδημάρχους Γεώργιο Παπακώστα, Λίνα Αγγελάκη, Γιάννη Κουτσογιάννη και Σωκράτη Κωτίνα, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Ζαρνακούπη, τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Νικόλαο Πούπη, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜ Χρήστο Κουτρομάνο, τον Γιάννη Πατσιαούρα από τη Βατσουνιά, την επικεφαλής της  ελάσσονος μειοψηφίας Ολυμπία Διαμαντοπούλου, τον Χρήστο Πολυμερόπουλο από τη Μαγούλα, τον Ηλία Τρυφέρη από την Οξυά, τον Απόστολο Τσίγκα από το Ανθοχώρι, τον Γεώργιο Φούντα από τη Μαγούλα, την Ελένη Ρούσα-Μάγγου από τη Μαγούλα, τον Γεώργιο Κανιούρα από την Κρανιά και τον πρόσφατα βραβευθέντα Χρυσόστομο Μητροπάνο από την Καππά.

  Όλοι Δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι από τους δημότες με σκοπό να υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον και να λογοδοτούν.

  Κι αυτό είναι που πάντα τρόμαζε τον Δήμαρχο. Η λογοδοσία.

  Φοβάται να αντιμετωπίσει τους δημότες γιατί τα έργα αποκατάστασης του ΙΑΝΟΥ δεν θωράκισαν το δήμο μας. Γιατί τα αντιπλημμυρικά στο Μουζάκι δεν προστάτεψαν την πόλη και έπεσε το κτήριο.

  Γιατί στις αποκαταστάσεις του ΙΑΝΟΥ έδωσε 1.000.000 ευρώ απευθείας ανάθεση στον Χατζηγάκη, δήθεν για γρήγορα, και τα έργα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Μεταξύ των έργων και ο δρόμος Λαζαρίνα – Μαγουλίτσα που ενώ αποκαταστάθηκε από τον ΙΑΝΟ με τη νέα κακοκαιρία κατέρρευσε.

  Γιατί από τη χρηματοδότηση του ΙΑΝΟΥ έδωσε το υπερβολικό ποσό 1.500.000 ευρώ για στέγες κτηρίων, με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία της Λάρισας να αποκαταστήσει τις στέγες των κτηρίων και όχι σε εργολάβους της Καρδίτσας.

  Γιατί δεν είχε την τόλμη να αναμετρηθεί με τις μεγάλες εταιρείες που πέρασαν αδιαμαρτύρητα τόνους φορτίων με ανεμογεννήτριες από το γεφυράκι του Αργύρι. Το υποστύλωσαν πρόχειρα να αντέξει, δεν αφαίρεσαν τα υποστυλώματα, συσσωρεύθηκαν φερτά υλικά και ποτάμι κατέστρεψε το δρόμο.

  Γιατί τα περισσότερα έργα έγιναν με απευθείας αναθέσεις, όπως, όπως. Χωρίς μελέτες, χωρίς διαγωνισμούς. Ασφαλτοστρώσεις στη Δρακότρυπα και στη Βατσουνιά βαφτίστηκαν έργα αποκατάστασης ΙΑΝΟΥ για να δοθούν με απευθείας ανάθεση σε εργολάβους, παραπλανώντας τα τοπικά συμβούλια πως δήθεν με διαγωνισμό θα καθυστερούσαν.

  Πέρα όμως από τις ευθύνες, που θα αναζητήσουν ούτως οι άλλως οι εισαγγελικές αρχές, οι δημότες μας απαιτούν γρήγορη και σοβαρή ενημέρωση.

  Στο Δήμο μας θρηνήσαμε θύμα από την κακοκαιρία στον Ελληνόπυργο κι ο Δήμαρχος δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη πως είχαμε μόνο υλικές καταστροφές και όχι ανθρώπινες απώλειες.

  Χωριά πλημμύρισαν, σπίτια κατέρρευσαν, δρόμοι καταστράφηκαν και οι δημότες μας έζησαν τον κίνδυνο, για άλλη μια φορά μέσα σε τρία χρόνια.

  Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:

  Είναι κατάλληλο το νερό;

  Ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των νεκρών ζώων και με ποιόν τρόπο;

  Πόσοι συνδημότες μας έμειναν άστεγοι; Πως θα αποκατασταθούν;

  Πως διανέμεται η ανθρωπιστική βοήθεια;

  Πως θα θωρακίσουμε τις κοινότητες μας από την κακοκαιρία του χειμώνα;

  Θέματα σοβαρά που μας αφορούν όλους. Ζητήματα και προβλήματα του καθενός μας, που δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν έχει λύσεις. Διότι αν είχε θα ήταν παρόν στη σημερινή συνεδρίαση.

  Η σημερινή του απουσία  δείχνει πως έχει χάσει το μέτρο, δείχνει αλαζονεία και ομολογεί την αναποτελεσματικότητά του.

  Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές το καθήκον μας καλεί. Και το καθήκον είναι να είμαστε εδώ παρόντες. Σε αντίθεση με τους διοικούντες που κρυπτόμενοι δραπετεύουν σαν τα ποντίκια όταν το σκάφος βυθίζεται.

  Παρασκευή Ντούρβα επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης μείζονος μειοψηφίας «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

  Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη της παράταξης:

  Στέργιος Ρέππας αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου,

  Aριστείδης Γκαγκάς μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Αθλητισμός Πολιτισμός Νεότητα.

  Γεώργιος Καραβίδας μέλος του Δ.Σ. ΔΗΚΕΔΗΜ

  Βασίλειος Οικονόμου

  Γιώτης Λάμπρος επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μουζακίου» μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ.

  Γεώργιος Παναγόπουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Νέα Ελπίδα» μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΜ

  Γκινής Επαμενώνδας, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, από την παράταξη «Νέα Πορεία»

  Γεώργιος Γέρμανος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Πνοή Δημιουργίας»

  Παρασκευή Ντούρβα

  Επικεφαλής αντιπολίτευσης

  Δείτε επίσης