Θεατρική διδασκαλία σε μετανάστες & πρόσφυγες από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Τρικκαίων

Share

Θεατρική διδασκαλία σε μετανάστες & πρόσφυγες από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Τρικκαίων

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Τρικκαίων θα πραγματοποιήσει δωρεάν εργαστήρια θεάτρου. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 3 – Λοιπές Δράσεις: «Διαπολιτισμικές Δράσεις με έμφαση τη συνύπαρξη παιδιών και νέων αλλοδαπών και γηγενών»

Από ξένο τόπο και από αλαργινό…..

Βιωματικά εργαστήρια θεάτρου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, με στόχο την έκφραση, την εκμάθηση της γλώσσας και την γενικότερη ενδυνάμωση όσον αφορά στην ένταξη στο νέο πολιτισμικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες/ουσες με τη χρήση θεατρικών τεχνικών, παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, εικαστικές και κατασκευαστικές δράσεις, θα εμπλουτίσουν  την εκφραστικότητά τους μέσω της ελληνικής γλώσσας, θα εμβαθύνουν στην ελληνική ιστορία και πολιτισμό, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα και τις συνδέσεις και τις ομοιότητες με τον δικό τους πολιτισμικό πλούτο. Επίσης, θα διερευνήσουν και θα εκφράσουν  τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν λόγω της μετάβασής τους σε ένα νέο κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον και θα ενδυναμωθούν ώστε να ενταχθούν δημιουργικά σε αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών στο 2431063777.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Τα στελέχη του Κέντρου:
Κοινωνική Λειτουργός: Μπακαρού Ευαγγελία
Διαπολιτισμικός Διαμεσολαβητής: Αχμέντ Φεράς
Νομικός: Γαλανάκη Ευγενία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2431063777
Email: [email protected]

Δείτε επίσης