More

  Με απόλυτη επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση χορού του ΛΑΠ Συλλόγου Οξυάς

  Share

  Με απόλυτη επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση χορού του ΛΑΠ Συλλόγου Οξυάς

  Με απόλυτη επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση χορού του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς – Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο

  Με τις πληγές του Ιανού ορθάνοιχτες, ακόμα, στο χωριό της Οξυάς και με υφιστάμενες τις εξ αυτών δυσκολίες πρόσβασης στην έδρα του Συλλόγου αλλά και στη γενικότερη επικοινωνία μεταξύ των Οξυωτών, διοργανώθηκε και φέτος ο καλοκαιρινός χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17-8-2023, στον αύλειο χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας Οξυάς, έδρα του Συλλόγου και συνοδεύτηκε από έντονη παρουσία κόσμου, που έδειξε πως ήθελε να ξεδώσει και το έκανε όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χάρη και στην καταπληκτική, όπως όλοι σχολίασαν, ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, που από το ΔΣ του Συλλόγου επιλέχθηκε για τη διασκέδασή τους.

  Καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία της εκδήλωσης στάθηκαν η εθελοντική εργασία και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και αρκετών μελών και φίλων του Συλλόγου.   Χαιρετισμό για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου απηύθηνε  ο πρόεδρός του Γιώργος Καραβίδας, που αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου, επισημαίνοντας τα τεράστια προβλήματα του χωριού, ιδίως μετά τις καταστροφές του Ιανού, καλώντας κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του.

  Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κος Θεοφάνης Στάθης, οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Κουτσογιάννης και Νίκος Ζαρνακούπης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Καραβίδας, Άρης Γκαγκάς και Γιώργος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Οξυάς Λάμπρος Ευθυμίου, οι τοπικοί σύμβουλοι Οξυάς Κώστας Χαλίλης και Νίκος Κούτσικος (ο σύμβουλος Σπύρος Σωτηρίου ενημέρωσε ότι αδυνατούσε να παραβρεθεί, λόγω προσωπικών του υποχρεώσεων), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου Ηλίας Σερίφης, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας μοναστηρίου Οξυάς π. Κων/νος Τόλιας, η πρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Οξυωτών με έδρα την Αθήνα Μαρία Γκαραβέλα με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, ο υποψήφιος δήμαρχος Μουζακίου Βάιος Φροξυλιάς και λοιποί υποψήφιοι συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

  Θετικότατα και τα σχόλια όσων από τους παραβρισκόμενους επισκέφθηκαν την έκθεση λαογραφικών αντικειμένων από την καθημερινή ζωή των Οξυωτών, που λειτουργεί στο χώρο της πλατείας του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, αποδίδοντας τα εύσημα στο Σύλλογο, τονίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη συντήρησης των αντικειμένου αλλά και του χώρου που τα φιλοξενεί.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και όλους τους εθελοντές και τους δωροθέτες που τη στήριξαν, ενώ πρέπει να αναφερθεί και ότι η δαπάνη των τραπεζοκαθισμάτων καλύφθηκε από το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός- Αθλητισμός- Νεότητα» του Δήμου Μουζακίου.

  Παράλληλα, την Κυριακή 20 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στο καφενείο της Αγίας Τριάδας και κατά τα καθοριζόμενα από το καταστατικό του Συλλόγου η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του, που ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό και τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου για την προηγούμενη ετήσια περίοδο.

  Ακολούθησαν οι διαδικασίες των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης του Συλλόγου, στις οποίες και παρά την από μέρες πριν δημόσια γνωστοποίηση των απερχόμενων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη μη επιθυμία τους να συμμετάσχουν εκ νέου στις αρχαιρεσίες, προκειμένου να δοθεί ευκαιρία σε άλλα μέλη να αναλάβουν και να προσφέρουν στη διοίκηση, δεν εκδηλώθηκε, δυστυχώς, το απαιτούμενο για τη στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου ενδιαφέρον. Έτσι, μετά τις ανωτέρω αρχαιρεσίες και την αναγκαστική και πάλι εκ νέου συμμετοχή σ’ αυτές τριών εκ των απερχόμενων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η νέα σύνθεση αυτού έχει ως εξής:

  • Μπλέτσας Νικόλαος του Κων/νου, πρόεδρος
  • Τρίμμη – Πάτα Ευδοξία του Κων/νου, αντιπρόεδρος
  • Κάμπας Χρήστος του Αριστοτέλη, γραμματέας
  • Μαυρομάτη – Γκαραβέλα Παρασκευή του Θεοφάνη, ταμίας
  • Καραβίδας Γεώργιος του Δημητρίου, μέλος
  • Μπλέτσας Νικόλας του Χρήστου, μέλος
  • Τόλια Ελένη του Κων/νου, μέλος

  Δείτε επίσης