Ευχές για την Κοίμηση της Θεοτόκου από τη Βουλευτή Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα

Share

Ευχές για την Κοίμηση της Θεοτόκου από τη Βουλευτή Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα

Δεκαπενταύγουστος… Το Πάσχα του Καλοκαιριού! Από την Παναγία Σουμελά ως την Εκατονταπυλιανή κι από την Μυρτιδιώτισσα ως την Παναγία της Πέτρας, οι απανταχού Χριστιανοί γιορτάζουν την Υπεραγία Θεοτόκο.

Μια μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία και το έθνος μας, που υμνεί την φώτιση και την προστασία που η Παναγία χάρισε απλόχερα στους πιστούς με την κοίμησή της.

Η 15η του Αυγούστου, μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Δεν είναι όμως μια ημέρα πένθους για την μητέρα του Ιησού που «έφυγε», αλλά γιορτή χαράς και αγαλλίασης για το σμίξιμο με τον αγαπημένο της γιο στους Ουρανούς, για την καρποφορία της φύσης, για το δώρο που έκανε στην ανθρωπότητα να φέρει στη γη το σώμα του Χριστού.

Οικουμενική μητέρα η Παναγία μας, μάνα των Χριστιανών και ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους, ακοίμητη φρουρός για τις μητέρες επί γης, εορτάζεται με λαμπρότητα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και σε όσα μέρη στέκουν ευλαβικά οι ναοί και τα ξωκλήσια της.

Ο ελληνισμός σέβεται και τιμά την χάρη της, γιατί σε κάθε δύσκολη στιγμή του έθνους και της χώρας μας, η Παναγιά στάθηκε δίπλα μας, προστατεύοντας μας από κατακτητές και προαιώνιους εχθρούς.

Εύχομαι, ο φετινός εορτασμός της σεπτής Κοιμήσεως και της εις ουρανούς μεταστάσεώς Της, να μας βρίσκει όλους υγιείς, μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να γιορτάζουμε την Χάρη της.

Ενώνουμε τις προσευχές μας στη Μεγαλόχαρη, για όσους συνανθρώπους μας πονούν, ασθενούν και δοκιμάζονται, να δώσει πίστη και προστασία, να αντικαταστήσει την θλίψη τους με χαρά, να τους σκεπάσει με στοργή και αγάπη και το καλό να νικήσει το κακό.

Εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Ασημίνα Σκόνδρα
Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

Δείτε επίσης