Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023

Share

Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

 

Νοιώθουμε την υποχρέωση, την πιεστική ανάγκη να επαναλάβουμε βασικές αλήθειες ενόψει των δημοτικών – κοινοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου (σε 44 μέρες) λόγω των πιεστικών προθεσμιών αφενός και των θολών πονηρών διαδόσεων που διαρρέουν μερικοί κακόπιστοι σε βάρος έμπειρων αυτοδιοικητικών με πολύχρονη προσφορά και δράση στα τοπικά πράγματα:

1. Έχει ‘μαλλιάσει’ η γλώσσα και κουράστηκε το δάχτυλο μας να πληκτρολογεί ότι η Δημοκρατία -κεντρική και τοπική- θέλουν λόγο και αντίλογο, τουλάχιστον δυο συγκροτημένα και με προγραμματικό λόγο αντίπαλα σχήματα που θα προάγουν διάλογο – έλεγχο – διαφάνεια – λογοδοσία.
Ο ανταγωνισμός – ευγενής άμιλλα ενισχύει την συμμετοχικότητα, που αποτελεί το «οξυγόνο» της μαχόμενης αυτοδιοίκησης και δημοκρατίας.

2. Από την μετάβαση ηγεσίας (Αυγ. 2021 στον Μάραθο) στην παράταξη αντιπολίτευσης δήμου μας, τόνιζα την επιτακτική ανάγκη τολμηρής ανασυγκρότησης της τότε «Αργιθεάτικης Συμμαχίας», της ανάδειξης νέων στελεχών και μόνιμης παρουσίας των αιρετών στα χωριά, στα τοπικά προβλήματα, στη δημοσιότητα όλων των δράσεων κατά της νυν δημοτικής συμπολίτευσης. Με έντυπα φυλλάδια, αρθρογραφία, social media.

Η πρόταση μου πχ για επιτόπια επίσκεψη με φωτογράφο στα χωριά που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ιανού —απορρίφθηκε σιωπηλά.

3. Μόνος σχεδόν υπέβαλα ερωτήσεις γραπτές προς Δημοτική αρχή για αιτήματα (ίδρυση δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου, μαχητική δράση για γιατρούς, για εγκατάλειψη από περιφερειακή αρχή θεσσαλίας, για τακτική συγκοινωνία), οι αιρετοί γενικώς υποτονικοί και άφωνοι.

^ Μόνος σχεδόν κατέθετα, ως ενεργός δημότης – συντονιστής της Π.Εν.Α, στο αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΣ και ΓΓ Αποκ. Διοίκησης αναφορές για μη Απολογισμό Πεπραγμένων από Δημ. αρχή (παράβαση αρθ 217 ΔΚΚ).
Ουδεμία ή επιδερμική η αντίδραση από συναδέλφους αιρετούς ΔΣ.

^Μόνος αρθρογραφούσα κατά των αντικοινοτικών – δημαρχοκεντρικών νομοθετημάτων της ΝΔ, που θα οδηγήσουν -πρόβλεπα- στην αφυδάτωση της ΤΑ, στη διάλυση παρατάξεων, στο …ένα ψηφοδέλτιο, όχι μονάχα στον μικρό ορεινό δήμο Αργιθέας αλλά πανελλαδικά.
Κάποιοι ίσως δεν ήθελαν ενοχλήσουν το κόμμα τους και τοπικούς βουλευτές …

4. Ύστερα, λόγω της διστακτικότητας ορισμένων και της μακράς απραξίας, ήρθε η «προσχώρηση» των περισσότερων στελεχών της μείζονος στην αντίπαλη παράταξη που διοικεί τον δήμο.
Η απαξίωση της έννοιας της συλλογικής δράσης, της ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά πράγματα, οδήγησε στην παραλυσία και πλήρη διάλυση .
• Μοναχή η Συμπολίτευση πορεύεται, χωρίς θεσμικό έλεγχο ή αντίλογο, έχοντας και…«το πεπόνι και το μαχαίρι»!
Η κάλυψη από -υποτίθεται- ελεγκτικά όργανα του κράτους πλήρης και διαρκής …

5. Πάει πολύ να διαδίδουν ελάχιστοι πονηροί και από προφανή ιδιοτέλεια κινούμενοι, για να δικαιολογήσουν τις δικές τους αδυναμίες, ότι τάχα … παλιοί έμπειροι αυτοδιοικητικοί σαμποτάρουμε την … συγκρότηση αντιπάλου συνδυασμού !!!
^Προκαλούμε όσους έχουν τα φόντα και κότσια να προχωρήσουν επί του πεδίου !
^Τα λόγια είναι εύκολα, τα έργα και η ενεργός δράση θέλουν κόπο, ιδρώτα, χρήματα, σύνθεση!

^ Όσοι το 2019 υμνολογούσαν τη «Νέα Εποχή» και μηδένιζαν την προσφορά παλιότερων ας … μπουν στην ‘κουζίνα’ .
Ας αποδείξουν ότι είναι αυτόφωτοι πολιτικά και όχι … αδρανείς και ετερόφωτοι …
Ότι αγαπούν πρώτιστα τον Τόπο !

6. Απομένουν 6 μερόνυχτα, περί τις 150 ώρες ως την καταληκτική προθεσμία 31 Αυγούστου, όποτε εκπνέει ο χρόνος για ηλεκτρονική κατάθεση παραβόλων και υποψηφιοτήτων τοπικών συνδυασμών.

Λίγος ο χρόνος για ανακοινώσεις ηγετών, δηλώσεις υποψηφίων αιρετών και κατάθεσης προγραμμάτων ενόψει εκλογών.
Όσοι πιστοί ας προσέλθουν, ας θέσουν εαυτό τους στην κρίση των συνδημοτών μας, αφήνοντας τα …βέλη κατά τρίτων.

•Η ορεινή πατρίδα και η αυτοδιοίκηση θέλει εργατικούς, εύψυχους και με πατριωτική συνείδηση μαχόμενους ανθρώπους.

•Χρειάζεται πνεύμα ομοψυχίας, σύνθεσης και μαχητικότητας για έργα υποδομών στα υπό ερήμωση ορεινά χωριά μας, για μεγάλες αειφορικές επενδύσεις που θα τονώσουν την υπό φτωχοποίηση και δημογραφικό μαρασμό περιοχή Αχελώου – Νότιας Πίνδου.

•Δράσεις χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και υποταγή σε μονοκράτορες της Θεσσαλίας.

Πατριωτική ενότητα και πίστη στο μέλλον!

^ Αυτά για την ώρα … ίδωμεν έως 31-8-23.

* Φίλοι Όλοι ! Φιλτάτη η Αλήθεια, που πληγώνει ίσως αλλά λυτρώνει τελικά …

• Είπα και …έγραψα, αμαρτίαν ουκ έχω ..!

Δημήτρης Παπακώστας 25-8-23

Δείτε επίσης