Έναρξη του Προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Λαρισαίων

Share

Έναρξη του Προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Λαρισαίων

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των παιδιών τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια της πόλης μας, με τη συνεργασία και την πολύτιμη συνεισφορά των ιδιοκτήτων φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης αλλά και ξένων γλωσσών, για ένατη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για τον θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» του Δήμου Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στην παρακολούθηση μαθημάτων για μαθητές της Ά,΄Β και ΄Γ Λυκείου, ενώ τα ξενόγλωσσα προγράμματα αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Να σημειωθεί  ότι η δράση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία και τις αρχές της συλλογικής προσπάθειας  των φορέων, των συλλόγων και των  οργανισμών της τοπικής κοινωνίας που συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος Λάρισα-« Πόλη που μαθαίνει», έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ισότιμη συμμετοχή των νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες μάθησης. Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα  είναι οικονομικά καθώς και κοινωνικά.

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1.Αίτηση (χορηγείται από την Υπηρεσία)
2.Δήλωση (Ε1) φορολογίας εισοδήματος έτους 2022, όλων των συνοικούντων μελών της οικογένειας
3.Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2022 και έντυπο Ε9
4.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5.Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνει η υπηρεσία ότι θεωρείται απαραίτητο (διαζύγιο- επιμέλεια παιδιού, γνωμάτευση αναπηρίας αρμόδιας επιτροπής, συμβόλαιο ενοικίου, κάρτα ανεργίας, απόφαση Ε.Ε.Ε. κ.α.)

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, από το Κέντρο Κοινότητας της Δ/νσης, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, Νεοελληνικής  Γλώσσας και Γραμματείας για παιδιά Ά, ΄Β, ΄Γ  Γυμνασίου, που οι γονείς τους είναι δικαιούχοι του Ε.Ε.Ε.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Συμβουλευτικό Σταθμό και στο Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων στη διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α 3ος όροφος, από 21/8/2023 έως 1/9/2023, τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 έως τις 14:00.

Πληροφορίες: τηλ. 2410-680243, 2410680242, 2410680220

Δείτε επίσης