Νέα δωρεά στο καστροΜονάστηρο Μεταμόρφωσης Σωτήρος Βραγκιανών Αχελώου

Share

Νέα δωρεά στο καστροΜονάστηρο Μεταμόρφωσης Σωτήρος Βραγκιανών Αχελώου από ΤΕΡΝΑ ΑΕ

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Συνεχίζεται το …’κύμα’ δωρεών και χορηγιών υπέρ της προσεγμένης μεταμόρφωσης του τοπίου και των κτιρίων της «Αγιάς Σωτήρα» στα Πλάγια των θεσσαλικών Βραγκιανών .
Το θαύμα …συνεχίζεται !!!
• Εν αρχή η μεγάλη δωρεά του γιατρού μας Φάνη Στάθη του Χριστόδουλου και Τερψιχόρης για την συντήρηση και ανάδειξη των τοιχογραφιών – αγιογραφιών και του Τέμπλου στον ιερό ναό του Σωτήρος στον περίκλειστο από περιμετρικό κάστρο εσωτερικό χώρο .
•Μια δωρεά πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που ήδη υλοποιήθηκε και έγινε  εξαίρετο έργο με επίβλεψη αρμοδίων υπηρεσιών .
^Αναμένονται σε λίγες βδομάδες τα εγκαίνια παρουσία του Μητροπολίτη κκ Τιμοθέου, που πρωτοστάτησε στην αναγέννηση της Ιεράς Μονής στα ορεινά Βραγκιανά .
^ Κατά πληροφορίες το Μοναστήρι -που  στέκει ως Φάρος πνευματικός από το 1660: εδώ και 363 χρόνια …— θα στελεχώσουν νέοι μοναχοί -λειτουργοί, που θα αναβαθμίσουν έργο εκκλησίας και ενοριών στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Πινδου και κοιλάδας Αχελώου .
* Άξιος δωρητής επί χρόνια είναι και ο επιχειρηματίας – καλός πατριώτης Νίκος Θ Ζάχος, με ποικίλες συνεχόμενες προσφορές για κτιριακή αναβάθμιση, ποιοτική οργάνωση πανηγυριού .
Νέα δωρεά στο καστροΜονάστηρο Μεταμόρφωσης Σωτήρος Βραγκιανών Αχελώου
* Η καινοτόμα Εταιρία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ διαχρονικά από πολύ παλιά διέθεσε πόρους και μηχανήματα για προαύλιο χώρο, διαπλάτυνση δρόμου έως Νεχώρια, πέτρες για αναπαλαίωση σκαλοπατιών, εξοπλισμό .
^ Αποτελεί σταθερή υποστηρίκτρια του Ιστορικού Μοναστηριού μας και συνεχίζει την ωφέλιμη συνεργασία με Μητροπολίτη και τοπικές Ενορίες .
Πληροφορούμαστε ότι ήδη εξετάζει αίτημα εκκλησιαστικού συμβουλίου ενορίας Βραγκιανών για άλλον ιερό ναό (σύντομα οι θετικές – όπως ελπίζουμε – ανακοινώσεις).
•• Φυσικά δεκάδες και εκατοντάδες οι δωρητές και χορηγοί όλα τα χρόνια/ζώντες και μακαριστοί/που από το περίσσευμα ή το υστέρημα τους στήριξαν την Χάρι της Αγιάς Σωτήρα στα ορεινά θεσσαλικά Βραγκιανά .
Σε όλους αξίζει αναγνώριση ισότιμη και ευχαριστίες εκ βάθους καρδιάς !
^ Να τους ευλογεί ο Σωτήρας Χριστός …
Όλοι 5 και 6 Αυγούστου στα Βραγκιανά , στη μεγάλη γιορτή του Σωτήρος …

Δείτε επίσης