Βραδιά Κάλλας με την υψίφωνο Anastasija Holc στην Δρακότρυπα!

Share

Βραδιά Κάλλας με την υψίφωνο Anastasija Holc στην Δρακότρυπα!

  • Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ελληνίδα την Παρασκευή 30 Ιουνίου

Ένα πολύ σημαντικό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Μαρία Κάλλας (1923- 1977) θα πραγματοποιήσει το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 στις 8:30 το βράδυ στο  ιστορικό- προπολεμικό Δημοτικό  Σχολείο Δρακότρυπας με την διακεκριμένη Υψίφωνο και Πανεπιστημιακή Καθηγήτρια Anastasija Holc με την συνδιοργάνωση του Δήμου Μουζακίου του συλλόγου «η  Ανάπλαση» της κοινότητας Δρακότρυπας και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας).

Στο πιάνο θα συνοδεύσει η διακεκριμένη Λεττονή καθηγήτρια Margarita Vujovic.

Η Anastasija Holc θα ερμηνεύσει ένα πρόγραμμα με άριες των Bizet, Puccini, Stolz, Lehar, Puccini, Rossini, Resphighi , Massenetκαι Dvorak , καθώς και ναπολιτάνικες καντσονέτες .

Η συναυλία με τίτλο «Βραδιά Κάλλας» με τις διακεκριμένες καλλιτέχνιδες, περιλαμβάνει την παρουσίαση των δημοφιλέστερων ερμηνειών της Όπερας που χαρακτηρίζουν την διαδρομή της Μαρίας Κάλλας.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Χορωδία Λάρισας «Σιμυλίς» υπο την διεύθυνση της Βιβής Τάτση, που θα ερμηνεύσει έργα έντεχνης Ελληνικής Μουσικής.

Η εκδήλωση υλοποιείται και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η «Βραδιά Κάλλας» στο ιστορικό προπολεμικό σχολείο της   Δρακότρυπας θα είναι ένα μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά και τα τοπικά δεδομένα αφού είναι η δεύτερη εκδήλωση με ένα διεθνές καστ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ελληνίδα ντίβα, που άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην Παγκόσμια Μουσική Κοινότητα.

Η συναυλία της διακεκριμένης Λευκορωσίδας– Σερβίδας σολίστ, θα αποτελέσει σταθμό για την Μουσική Ιστορία της  Δρακότρυπας και του Δήμου Μουζακίου, καθώς πρόκειται για καλλιτέχνιδα–επαγγελματία πολύ υψηλού επιπέδου.

Την Συναυλία θα παρουσιάσει μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε επίσης