Τρία Πανελλήνια μετάλλια ο Φωκιανός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16

Share

Τρία Πανελλήνια μετάλλια ο Φωκιανός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16

  • Σάλτης Παναγιώτης – Τσιανάβα Μαρία – Εύα Βαϊοπούλου

Την καλύτερη συγκομιδή θέσεων, βαθμών και μεταλλίων των τελευταίων χρόνων απέσπασαν οι μικροί αθλητές του Φωκιανού στην αναπτυξιακή κατηγορία Κ16 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

Τρία Πανελλήνια μετάλλια, ένα Χρυσό ένα Ασημένιο και ένα Χάλκινο ήταν ο απολογισμός του Φωκιανού στους αγώνες στους οποίους συμμετείχαν 15 αθλητές από τους οποίους 9 είχαν πετύχει το όριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θέσπισε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Την πρώτη θέση στα 5000μ βάδην κατέλαβε ο Παναγιώτης Σάλτης με χρόνο 26.09.58 που για φέτος είναι ο καλύτερος χρόνος στην Ελλάδα. Ο αθλητής του Φωκιανού δεν δυσκολεύθηκε καθόλου έκανε από την αρχή της κούρσας πολύ καλή διαχείριση δυνάμεων και το αποτέλεσμα ήταν, το χρυσό Πανελλήνιο μετάλλιο μοναδικό για την πόλη μας.

Το βάδην είχε την τιμητική του και στο επόμενο αγώνισμα των κοριτσιών στα 3.000μ. Δύο αθλήτριες η Μαρία Τσιανάβα και Εύα Βαίοπούλου κέρδισαν την δεύτερη και Τρίτη θέση στην Ελλάδα σε έναν δύσκολο αγώνα που από την αρχή ως το τέλος. Οι επιδόσεις τους είναι νέα ατομικά ρεκόρ.

Το αγώνισμα που καλλιεργεί με πολύ καλά αποτελέσματα το σωματείο ήταν το Ύψος. Η Βασιλική Κατσιγιαννοπούλου χωρίς να βρεθεί σε καλή ημέρα έκανε 1μ.50μ καταλαμβάνοντας την 4η Θέση. Οι δυνατότητές της είναι πολύ μεγάλες αφού η καλύτερη της επίδοση φέτος είναι 1.65μ η καλύτερη στην Ελλάδας στην ηλικία της και τα άλματα που έχει επιτύχει την χρονιά αυτή προδικάζουν μεγαλύτερα αποτελέσματα. Μαζί της αγωνίσθηκε και η Ελένη Τσομπάνη που ήταν 9η με 1μ.40εκ (φετινή καλύτερη επίδοση 1.60μ) χωρίς και αυτή να επιτύχει το ανάλογο αποτέλεσμα που μας έχει συνηθίσει. Η Ελένη αγωνίσθηκε και στο Τετραπλούν που ήταν 7η  με επίδοση 13.18μ.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ότι κατάφερε να περάσει από δύο προκριματικούς σε δύο τελικούς αγωνισμάτων Ύψους – Τετραπλούν την ίδια ημέρα.

Στο Ύψος όμως είχαμε και συμμετοχή αγοριών. Ο Στέφανος Γκαλημάνας με 1μ.67εκ  ήταν 7ος πολύ κοντά στην φετινή του επίδοση με πιο σωστή διαχείριση αγώνα τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Συμμετοχή και εμπειρίες για την  συνέχεια  είχε ο Σεραφείμ Γεωργίου στον πρώτο του Πανελλήνιο αγώνα.

Η πιο μικρή αθλήτρια του Φωκιανού, ανήκει στην Κ14 αλλά με το όριο που έκανε στους Διασυλλογικούς, αγωνίσθηκε και στο μεγαλύτερο Πρωτάθλημα Κ16 στο Ακόντιο και βολή στα 28μ.42εκ καταταγεί 9η . Ότι θα ανήκει στη κατηγορία αυτή άλλα δυο χρόνια της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για ακόμη πιο καλά αποτελέσματα και θέση.

Παρουσία και στις ταχύτητες με τον εκπληκτικό αθλητή Μάρκο Καλόγηρο που στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνες και μάλιστα Πανελληνίου Πρωταθλήματος έκανε χρόνο 9.96 στα 80μ  και κέρδισε την 10η . Ο αθλητής γυμνάζετε μόνο τρεις μήνες και είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα μας εντυπωσιάσει.

Ο Φωκιανός καλλιεργεί μετά από πολλά χρόνια και Εμπόδια. Στο αγώνισμα των 100μ Εμποδίων ο Βασίλης Ντάντος ήταν 13ος με τον πολύ καλό χρόνο των 15.61 που είναι φετινό του ρεκόρ και ύψηλο όριο που θέτει ο ΣΕΓΑΣ. Ο αθλητής αρχίζει να ανακαλύπτει τα εμπόδια που προαναγγέλλουν καλύτερες επιδόσεις και ρεκόρ.

Στο τετραπλούν αγωνίστηκε και η μικρότερη Φιλλίπου Μερώπη η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό αλλά είχε μια πολύ σημαντική εμπειρία που θα τη βοηθήσει στο μέλλον

Αξιοπρεπή εμφάνιση είχε και η σκυταλοδρομία των 4 Χ 200 Μικτή με Βασίλη Ντάντο – Ζένια Ταγκαλίδου – Στέλλα Ψαχούλα και Δημήτρη Ιωάννου.

Ο Φωκιανός συμμετείχε στο Πρωτάθλημα, σε όλα σχεδόν τα αγωνίσματα του στίβου, με αθλητές που έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους την μεγαλύτερη γιορτή του στίβου στην ηλικία αυτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην βαθμολογία ήταν στα 10 καλύτερα σωματεία στιβου στην Ελλάδα στα κορίτσια και 15ος στο σύνολο.

Συνοδοί προπονητές ήταν ο Νίκος Γούσιας και Θανάσης Δεληγιάννης.

Ο Φωκιανός δίνει μεγάλη βαρύτητα σ’ αυτήν την αναπτυξιακή κατηγορία των Κ16 γιατί αποτελεί το μέλλον του σωματείου. Χωρίς σωστές βάσεις δεν γίνονται μεγάλοι αθλητές παρά μόνο με σωστή μεθοδική προπόνηση, καθοδήγηση και αγάπη σ’ αυτό που κάνουν και το στίβο.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ “Ο ΦΩΚΙΑΝΟΣ” ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Δείτε επίσης