More

  Το πρόγραμμα του 8oυ Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

  Share

  Το πρόγραμμα του 8oυ Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

  «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ»

  8 & 9 Ιουλίου 2023 ΠΑΡΚΟ ΜΥΛΟΥ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

  Είσοδος ελεύθερη

  Μετράμε αντίστροφα! Στο πλαίσιο του κορυφαίου κοινωνικοπολιτικού και πολιτιστικού, συλλογικού γεγονότος της περιοχής μας, συζητάμε για τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα που αναδεικνύει η εποχή και που μας προβληματίζουν. Αλλά και τραγουδάμε και χορεύουμε στους ρυθμούς της έντεχνης, λαϊκής, δημοτικής μουσικής και στους ρυθμούς της χιπ χοπ και πανκ ροκ.

  Παράλληλα και στις δύο ημέρες θα λειτουργήσει παιδότοπος και βιωματικό εργαστήρι για τα παιδιά, βιβλιοπωλείο, πάγκοι με μπλουζάκια του φεστιβάλ και προϊόντα της ΒΙΟ.ΜΕ. καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  Σάββατο 8 Ιουλίου

  17:45 ΕΝΑΡΞΗ

  18:00 ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:

  Ένα δίωρο βιωματικό εργαστήρι ανοιχτό για όλα τα παιδιά, με στόχο την κατανόηση των νοημάτων της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της συμπερίληψης και παράλληλα την ανάδειξη της ενσυναίσθησης.

  18:15 ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

  Εργαστήριο για γονείς και παιδιά: «Γιατί δε με ακούει» Συζητάμε με τον παιδοψυχίατρο-οικογενειακό ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Φιλοκώστα, του Κέντρου Ημέρας Παιδιού και Εφήβου της Κινητής Μονάδας Νομού Τρικάλων, για τη σχέση γονέα – παιδιού.

  19:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

  Τα Δικαιώματα, οι Ελευθερίες και τα Κινήματα σήμερα. Συζητάμε με τους: Γιάννη Ελαφρό, δημοσιογράφο και Χρήστο Λάσκο, οικονομολόγο.

  21:15. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Ρίτα Αντωνοπούλου και Ρεβάνς
  • Ικαριώτικο γλέντι

  Κυριακή 9 Ιουλίου

  17:45 ΕΝΑΡΞΗ

  18:00. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ:

  Δραστηριότητες – έκπληξη! Παιχνίδι, ομαδικότητα και αλληλεγγύη με τα χρώματα της φαντασίας και των παιδικών ονείρων. Γιατί  την ομορφιά του κόσμου τη βλέπεις στο παιδικό χαμόγελο!

  18:15. 1ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

  Εργατικά σχήματα Τρικάλων. Συζητάμε για την κοινή μας δράση ενάντια στον σύγχρονο εργατικό μεσαίωνα που διαμορφώνεται με επιστέγασμα τον νόμο Χατζηδάκη, που επισφραγίζει και επεκτείνει την ατελείωτη «μαύρη» εργασία, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και επιδιώκει να βάλει στον γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη λειτουργία των σωματείων.

  18:15. 2ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

  Η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος: προσπάθειες στέρησης σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων (αμβλώσεις, ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, έμφυλη βία). Η Φυλική Αταξία, συζητά με τη Σοφία Μπέμπεζα, θεωρητικό της τέχνης/πολιτισμικών σπουδών, εικαστικό, και επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου για τα Έμφυλα δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ.

  19:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

  Φράχτες και πνιγμένοι/πνιγμένες στη Μεσόγειο αλλά και εργατικά χέρια που τους λείπουν. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σήμερα. Συζητάμε με τους: Απόστολο Καψάλη, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Άχιμ Ρολλχόιζερ, μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στα Pushbacks και τη Συνοριακή Βία.

  21:15. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

  • Κακοτέχνης – Παράξενος – Under Pressure
  • Μαριοννέτες
  • Κάπα Ξήγα

  Στον χώρο του Φεστιβάλ και τις δύο ημέρες θα φιλοξενούνται επίσης βιβλιοπωλείο και προϊόντα από τη ΒΙΟ.ΜΕ. ενώ παράλληλα θα λειτουργούν οι εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου:

  • «Πλάθουμε Ουτοπίες για να Ξορκίσουμε τη Δυστοπία» από τις εκδόσεις του Κάμπου.
  • «Ματωμένα πορτρέτα» του ζωγράφου Δημήτρη Αστερίου ως αντίδραση στη ρατσιστική βία και τον φασισμό.

  8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων: Η Αλληλεγγύη δεν θα βουλιάξει!

  Δείτε επίσης