Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Share

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων που απαιτούν από πολιτικές δυνάμεις με αναφορά στην Αριστερά και το λαϊκό και εργατικό κίνημα την καταβολή δεκάδων χιλιάδων ευρώ για «τοποθέτηση παράνομων διαφημιστικών πλαισίων, διαφημίσεων και παράνομων επιγραφών». Επικαλούνται τον «υψηλό βαθμό διακινδύνευσης της ασφάλειας των χρηστών των οδών» και τη «ρύπανση».

Ξέρουμε ότι πραγματικός στόχος των προστίμων είναι η φίμωση κάθε φωνής αντίστασης. Αυτό δεν αφορά μόνο τις αριστερές οργανώσεις, αφορά ολόκληρο το λαό.

Η προσπάθεια φίμωσης αποτελεί συντεταγμένη και καθοδηγούμενη επιχείρηση επιβολής σιγής νεκροταφείου και έχει στόχο όλες τις συλλογικότητες, τα σωματεία, τους συλλόγους που αντιστέκονται στη βάρβαρη επίθεση του συστήματος, που συνεχίζουν να βγαίνουν στο δρόμο διεκδικώντας καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής. Έχει στόχο όλους όσους επιμένουν να διακηρύσσουν τις αριστερές ιδέες και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού.

Τα πρόστιμα αυτά:

  • έρχονται σε συνέχεια του «νόμου Χατζηδάκη», που ενισχύει τον ασφυκτικό περιορισμό της συνδικαλιστικής οργάνωσης και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  • αποτελούν συνέχεια του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και της καταστροφής «ενοχλητικού» προπαγανδιστικού υλικού σωματείων από δημοτικές αρχές στο πρόσφατο παρελθόν.
  • συμπληρώνουν το παζλ των δεκάδων συνδικαλιστικών διώξεων, των δικαστικών αποφάσεων που κρίνουν σχεδόν όλες τις απεργίες «παράνομες», της αστυνομικής καταστολής σε κάθε εργατικό αγώνα, της εργοδοτικής τρομοκρατίας που έχει απελευθερώσει η αντεργατική πολιτική.

Ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε σωματείο, φοιτητικό σύλλογο, οργάνωση και συλλογικότητα, καταγγέλλουμε τη μεθόδευση και παλεύουμε για να σπάσουμε στο δρόμο κάθε αυταρχικής έμπνευσης απαγόρευση. Συλλογικά υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά, τα κοινωνικά και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

  • Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
  • ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΑΦΙΣΟΡΡΥΠΑΝΣΗ»!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ

 

Δείτε επίσης