Δημοπρατείται η Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών στο Βόλο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Share

Δημοπρατείται η Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών στο Βόλο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ανακατασκευή του παλιού Οικοτροφείου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στο κέντρο του Βόλου για τη δημιουργία Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.067.080 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το ιστορικό κτίριο πρόκειται να στεγάσει Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Σχολή Αγιογραφίας με πιστοποίηση σπουδών για τους αποφοίτους, καθώς η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού διαθέτει αναγνωρισμένο Φορέα Δια Βίου Μάθησης, από το Υπουργείο Παιδείας.

«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε μια ομάδα που σχεδιάζει, διεκδικεί, συνεργάζεται και φτάνει σε αποτέλεσμα, σταθερά δίπλα στην κοινωνία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε στη δημοπράτηση ενός έργου με ανθρώπινο αποτύπωμα για την πόλη του Βόλου και όλη τη Θεσσαλία» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης. 

Στοιχεία του έργου

Σε οικόπεδο εμβαδού 448,69τ.μ. που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως, δεσπόζει ένα τετραώροφο κτίριο, συνολικού εμβαδού 1.457,97 τ.μ. με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που κατασκευάστηκε από την Διοίκηση Μηχανικού του Στρατού και για πολλές δεκαετίες στέγασε άπορα παιδιά από την ύπαιθρο της Μαγνησίας για τις εγκύκλιες σπουδές τους σαν μαθητικό Οικοτροφείο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Το κτίριο ανακατασκευάζεται και επαναχρησιμοποιείται για τις ανάγκες Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών στεγάζοντας Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Οι εργασίες που απαιτούνται για την επανάχρηση είναι :

– Η ενίσχυση του φορέα

– Εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επενδύσεις

– Επιχρίσματα και χρωματισμοί

– Νέες εγκαταστάσεις Η/Μ

-Ανελκυστήρας προσωπικού

Για το σκοπό αυτό έχει εκδοθεί η με Α/Α 290758/2021 Οικοδομική Άδεια που περιλαμβάνει:

– Την αλλαγή χρήσης του κτιρίου από Οικοτροφείο σε Εκπαιδευτήριο.

– Την ολοκλήρωση της ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού του κτιρίου.

– Τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις και εγκαταστάσεις.

Η Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών περιλαμβάνει:

– Στο ημιυπόγειο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εμβαδού 118,14τ.μ., δύο αίθουσες

χορωδίας και το γραφείο συνδέσμου ιεροψαλτών.

– Στο ισόγειο χώρο αναμονής των επισκεπτών, ένα παρεκκλήσιο, το γραφείο διεύθυνσης και συσκέψεων και  5 αίθουσες διδασκαλίας χορωδίας.

– Στον Α’ όροφο αίθουσες διδασκαλίας, προετοιμασίας και συντήρησης αγιογραφίας καθώς και γραφείο καθηγητών και διευθυντή.

– Στον Β’ όροφο το παιδικό τμήμα διδασκαλίας αγιογραφίας με την χρήση του δώματος σαν αυλή.

Δείτε επίσης