41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας σήμερα Παρασκευή 30/06 στην Δρακότρυπα

Share

41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας σήμερα Παρασκευή 30/06 στην Δρακότρυπα

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ελληνίδα σήμερα Παρασκευή στις 8:30 μ.μ

ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ  ΥΨΙΦΩΝΟ ANASTASIJA HOLC ΣΤΗΝ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ!

Ένα πολύ σημαντικό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Μαρία Κάλλας (1923- 1977) θα πραγματοποιήσει το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 στις 8:30 το βράδυ στο ιστορικό – προπολεμικό Δημοτικό Σχολείο Δρακότρυπας με την διακεκριμένη Υψίφωνο και Πανεπιστημιακή Καθηγήτρια Anastasija Holc με την συνδιοργάνωση του Δήμου Μουζακίου, του Συλλόγου «Η Ανάπλαση», της Κοινότητας Δρακότρυπας και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας).

Στο πιάνο θα συνοδεύσει η διακεκριμένη Λεττονή καθηγήτρια Margarita Vujovic.

Η Anastasija Holc θα ερμηνεύσει ένα πρόγραμμα με άριες των Bizet, Puccini, Stolz, Lehar, Puccini, Rossini, Resphighi, Massenet και Dvorak, καθώς και ναπολιτάνικες καντσονέτες.

41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας στην Δρακότρυπα

Η συναυλία με τίτλο «Βραδιά Κάλλας» με τις διακεκριμένες καλλιτέχνιδες, περιλαμβάνει την παρουσίαση των δημοφιλέστερων ερμηνειών της Όπερας που χαρακτηρίζουν την διαδρομή της Μαρίας Κάλλας.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει η  Χορωδία Λάρισας «Σίμυλις» υπο την διεύθυνση της Βιβής Τάτση, που θα ερμηνεύσει έργα έντεχνης Ελληνικής Μουσικής.

41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας στην Δρακότρυπα

Η εκδήλωση υλοποιείται και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η «Βραδιά Κάλλας» στο ιστορικό προπολεμικό σχολείο της Δρακότρυπας θα είναι ένα μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά και τα τοπικά δεδομένα αφού είναι η δεύτερη εκδήλωση με ένα διεθνές καστ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 41oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ελληνίδα ντίβα, που άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην Παγκόσμια Μουσική.

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια διεθνής εκδήλωση, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στον προαύλιο χώρο του καταπληκτικού Δημοτικού Σχολείου της Δρακότρυπας με σκοπό την ανάδειξη του και την καθιέρωσή του ως συναυλιακού χώρου υψηλών προδιαγραφών του Δήμου Μουζακίου και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Ο καλ/κός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας Νίκος Ευθυμιάδης δεκαετίες αναδεικνύει σημαντικούς χώρους της περιοχής, στοχεύοντας στην ποιοτική ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση του ακροατηρίου με ακούσματα υψηλών προδιαγραφών.

Ο Πολιτισμός, η Τέχνη και η Μουσική δια μέσου των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας διαχέονται σε ευρύτερα στρώματα της Κοινωνίας μας, σε καταπληκτικούς καινούριους χώρους προκειμένου να γίνουν κοινωνοί μίας «άγνωστης» Ποιότητας και Ψυχαγωγίας. Ειδικά, οι άνθρωποι της Επαρχίας και της Περιφέρειας γεύονται μορφές Τέχνης, που είναι Οικουμενικές και Παγκόσμιες. Όπως, η φωνή της μοναδικής Ελληνίδας ντίβας, της Μαρίας Κάλλας.

Η συναυλία της διακεκριμένης Λευκορωσίδας – Σερβίδας σολίστ, θα αποτελέσει σταθμό για την Μουσική Ιστορία της Δρακότρυπας και του Δήμου Μουζακίου, καθώς πρόκειται για καλλιτέχνιδα – επαγγελματία πολύ υψηλού επιπέδου.

Την Συναυλία θα παρουσιάσει μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι τα ξενοδοχεία: Ναιάδες, Mouzaki Palace Hotel, Ηοtel Kierion, Αιολίδες Hotel, το εστιατόριο La Fiamma, η ACS, η COMPULAND.

Δείτε επίσης