More

  Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD συνεχίζεται το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι

  Share

  6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability)

  Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι, με πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα!

  Το Σάββατο το πρωί (11.00π.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Κιέριον στην Καρδίτσα από τον κο. Παπάνη, Σύμβουλο – Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου workshop με θέμα «Η συμβουλευτική για ευάλωτες ομάδες». Η συμβουλευτική για τα άτομα με αναπηρία και για ευάλωτες ομάδες δρα διαμεσολαβητικά και δυναμικά. Επιχειρεί να τονώσει και να ενδυναμώσει τις δεξιότητες του αυτοπροσδιορισμού και της συνηγορίας του εαυτού για τους ανάπηρους και τις οικογένειες τους. Βασικός της σκοπός είναι ο η ενίσχυση της ταυτότητας ως συνδυασμού γνώσεων και πεποιθήσεων, που καθιστούν ικανό ένα άτομο να εμπλέκεται σε αυτορρυθμιζόμενη και αυτόνομη συμπεριφορά.

  Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6.00μ.μ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου (είσοδος ελεύθερη) ολοκληρώνονται οι παραστάσεις των ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!

  Οι ομάδες που θα εμφανιστούν το Σάββατο το απόγευμα είναι:

  1. Ad Astra/ Πολωνία
  2. Shallal/ Αγγλία
  3. Με… νου/ Δράμα
  4. Ρόδι/ Ρόδα/ Αθήνα
  5. Με Αγάπη/ Λάρισα
  6. EEEΕK-πληκτικοί/ Ξάνθη
  7. Αστέρια ζωής/ Ξάνθη
  8. Τα φτερά της Ψυχής/ Καβάλα
  9. Κύκνοι/ Καστοριά
  10. Άνθεμα/ Δράμα
  11. ZCO/Danceproject/ Η.Π.Α.
  12. Tamar Rogoff Performance Projects Inc/ Η.Π.Α.
  13. D.D. for Dim Dream/ Αθήνα

  Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/6th-idfd. Οι μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

  Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή το μεσημέρι στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου με την τελετή λήξης του Φεστιβάλ και την απονομή των βραβείων στις ομάδες (Είσοδος Ελεύθερη).

  Στην επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετέχουν οι:

  • Δημήτρης Αντωνίου, Συγγραφέας – Ακτιβιστής
  • Συλβάνα Καρασαββίδου, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
  • Χρύσα Καψούλη, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
  • Σόνια Κοζιού, Μουσικός – Φιλόλογος
  • Τάκης Λουκάτος, Χορογράφος – Εικαστικός

  Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά με ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων της Πέμπτης και του Σαββάτου στο site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr/6th-idfd. Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

  Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, καθώς και των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, το κοινωνικό κέντρο “Σταύρος Χαλιόρης”, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία, το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας IASSIS – Φυτιλής Θωμάς, η εταιρία live streaming/ filming/ video production Local Stage και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

  Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

  Σας ευχαριστούμε θερμά.

  Για την Καλλιτεχνική Ομάδα

  Δρυάδες εν Πλω

  Η Πρόεδρος

  Μαρία Καραπαναγιώτη

  εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

  Δείτε επίσης