More

  6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability)

  Share

  6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability)

  • Ξεκινά την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στις 6.00μ.μ. στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης»

  Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability) ξεκινά την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, στις 6.00μ.μ. στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης» (είσοδος ελεύθερη), με τη μουσική τελετή έναρξης με τους Gypsy Of Paradise G.O.P. και παραστάσεις ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, καθώς και των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

  Οι ομάδες που θα εμφανιστούν την Πέμπτη το απόγευμα είναι:

  1. Ομάδα Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα
  2. Ομάδα ΚΔΑΠ Με Αγάπη/ Τρίκαλα
  3. Ομάδα ΚΔΗΦ Join us/ Καρδίτσα
  4. Ομάδα ΚΔΑΠ Όλοι Μαζί/ Καρδίτσα
  5. Ομάδα Ονειροδίαιτοι Latino Especial/ Αθήνα
  6. Ομάδα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αγία Άννα/ Τρίκαλα
  7. Ομάδα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση/ Καρδίτσα
  8. Ομάδα Magpie Dance/ Αγγλία
  9. Ομάδα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ήλιος/ Καρδίτσα
  10. Ομάδα Σωματείου Ζωή/ Θεσσαλονίκη
  11. Ομάδα Dance Ability Finland/ Φινλανδία
  12. Ομάδα Ad Astra/ Πολωνία

  Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/6th-idfd. Οι συμμετέχοντες, μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

  Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

  Οι επόμενες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν την Παρασκευή 26/5/2023 στις 3.00μ.μ. στο Θέατρο Πεζούλας, Λίμνη Πλαστήρα βιωματικά σεμινάρια με εισηγητές τους:

  • Παπάνη Ευστράτιο, Σύμβουλο – Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Η ψυχολογική διάσταση του χώρου: χρώματα – κίνηση – αυτοσυναίσθημα»
  • Μαυρογιώργη Ιωάννα, Χορογράφο, με τίτλο «Χορέψτε είναι ζωή! Προθέρμανση και αποθεραπεία»
  • Καραπαναγιώτη Μαρία, Χοροθεραπεύτρια, με τίτλο «Χορόχρωμα – εργαλείο στην εκπαίδευση».

  Η συμμετοχή στα workshop είναι ελεύθερη

  Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, τη βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., τις γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, το κοινωνικό κέντρο “Σταύρος Χαλιόρης”, την ψυχιατρική κλινική Κασταλία, το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας IASSIS – Φυτιλής Θωμάς, την εταιρία live streaming/ filming/ video production Local Stage και τη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

  Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

  Σας ευχαριστούμε θερμά.

  Για την Καλλιτεχνική Ομάδα

  Δρυάδες εν Πλω

  Η Πρόεδρος

  Μαρία Καραπαναγιώτη

  εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

  Δείτε επίσης