Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων στην Λάρισα από 18-23 Απριλίου 

Share

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων στην Λάρισα από 18-23 Απριλίου 

Ξεκίνησε χθες Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Απριλίου η τελική φάση του 50ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων που διεξάγεται στη Λάρισα με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και το ΕΑΚ Λάρισας. Στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έχουν προκριθεί οι Ολυμπιακός, Κεραυνός Λάρισας, ΔΕΚΑ, Ηράκλειο, Περιστέρι, Ζαφειράκης, Προμηθέας και Παναθηναϊκός.  

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Στην Λάρισα χτυπά η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ  με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων. Συνεργαζόμαστε με το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και φέρνουμε στη Λάρισα μεγάλους αγώνες. Το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ  αγωνίζεται αυτές τις μέρες στη Λάρισα. Θέλω να σημειώσω πως στο παρελθόν ο Κεραυνός Λάρισας, με τη συμμετοχή των αδερφών Σπανούλη και τους Βλαχούλη, Ζουμπά, Μιχμίζο, Χατζημπύρρο, Αθανασόπουλο, Δεληχρήστο, Χασανίδη, Πάκα και Κοντονάσιο είχε κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Ευχαριστώ τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας για την αποτελεσματική συνεργασία που οδήγησε στην αναβάθμιση σημαντικών αθλητικών  υποδομών. Έτσι η πόλη μπορεί να διεκδικεί και να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ευχαριστώ όλους όσοι συμβάλλουν στην άρτια διοργάνωση  ενός μεγάλου πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια αθλητική γιορτή στην οποία συμμετέχει το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».

Γιάννης Κουρδής, Πρόεδρος ΕΑΚ Λάρισας: «Με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας καταφέραμε να αναβαθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό τις εγκαταστάσεις μας έτσι ώστε περήφανα πλέον να μπορούμε να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Ο Κώστας Αγοραστός έχει στοχοπροσήλωση  στον αθλητισμό, είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχει καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός πολυπαραγοντικά. Είναι πολύ σημαντικό ότι επιλέχτηκε η Λάρισα για να διοργανωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων μεταξύ των οκτώ καλύτερων ομάδων της χώρας. Σε αυτά τα παιδιά αναγνωρίζουμε τους αυριανούς πρωταθλητές. Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να τους θαυμάσει από κοντά».

Πρόγραμμα Αγώνων

Τετάρτη 19 Απριλίου

Κλειστό Νεάπολης 17.00 Παναθηναϊκός ΑΟ-ΓΣ Περιστερίου

Κλειστό Νεάπολης 19.30 ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας-ΑΣΠ Προμηθέας

Κλειστό Αλκαζάρ 17.00 Ηράκλειο ΟΑΑ-Ολυμπιακός ΣΦΠ

Κλειστό Αλκαζάρ 19.30 ΑΟ Ν.Κεραυνός Λάρισας-ΔΕΚΑ 

Πέμπτη 20 Απριλίου

Νεάπολης 17.00 Ολυμπιακός ΣΦΠ-ΔΕΚΑ

Νεάπολης 19.30 Ηράκλειο ΟΑΑ-ΑΟ Ν.Κεραυνός Λάρισας

Αλκαζάρ 17.00 ΓΣ Περιστερίου-ΑΣΠ Προμηθέας

Αλκαζάρ 19.30 Παναθηναϊκός ΑΟ-ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας 

Παρασκευή 21 Απριλίου

Νεάπολης 15.00 3ος Α’Ομίλου-4ος Β΄Ομίλου (Γ3)

Νεάπολης 17.30 4ος Α΄Ομίλου-3ος Β’Ομίλου (Γ4)

Σάββατο 22 Απριλίου

Νεάπολης 11.00 Ηττημένος Γ3-Ηττημένος Γ4 (7η & 8η θέση)

Νεάπολης 13.30 Νικητής Γ3-Νικητής Γ4 (5η & 6η θέση)

Νεάπολης 16.00 1ος Α’ Ομίλου-2ος Β’ Ομίλου (Γ1)

Νεάπολης 18.30 2ος Α’ Ομίλου-1ος Β’ Ομίλου (Γ2)

Κυριακή 23 Απριλίου

Νεάπολης 13.00 Ηττημένος Γ1-Ηττημένος Γ2 (3η & 4η θέση)

Νεάπολης 15.30 Νικητής Γ1-Νικητής Γ2 (1η & 2η θέση)

Δείτε επίσης