Ασ. Σκόνδρα: Συνολικά 185,5 εκ ευρώ στον πρωτογενή τομέα ως τον Μάϊο

Share

Ασ. Σκόνδρα: Συνολικά 185,5 εκ ευρώ στον πρωτογενή τομέα ως τον Μάϊο

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τις προγραμματισμένες ενισχύσεις και αποζημιώσεις, που έχουν προγραμματιστεί για τον πρωτογενή τομέα. Εως τον Μάϊο του 2023 θα ανέλθουν στα 155 εκατ. ευρώ. Οι πληρωμές αφορούν κυρίως οφειλές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, de minimis και προσωρινό πλαίσιο για την Ουκρανική κρίση.

Η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα ανέφερε σε σχετική της δήλωση:

«Οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε αγρότες και όσες θα πραγματοποιηθούν ως σήμερα, Μ. Πέμπτη, σε συνδυασμό με τα φορολογικά κίνητρα, για όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα, την επιστροφή του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, την αναστολή του φόρου επιτηδεύματος και τις ενισχύσεις για τα αγροτοεφόδια και τις ζωοτροφές, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους αγροτοκτηνοτρόφους μας.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω των διεθνών και αλλεπάλληλων κρίσεων, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της Ν.Δ., οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα στηρίχθηκαν ποικιλοτρόπως, λαμβάνοντας οικονομικές «ανάσες».

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού προστέθηκε επιπλέον στον προϋπολογισμό μια νέα δέσμη ενισχύσεων ύψους 30 εκ. ευρώ, ως απάντηση στις αυξημένες υποχρεώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων. Συνολικά οι πληρωμές για το τρέχον έτος θα αγγίξουν τα 188,5 εκ. ευρώ.

Με πολλή και σκληρή δουλειά, η Κυβέρνηση ενισχύει τον πρωτογενή τομέα, γιατί πιστεύει στις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου, που θα επιτευχθούν με σχέδιο, συνεργασία και σταθερότητα.»

Δείτε επίσης