Συνάντηση του Νίκου Ευθυμιάδη με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κώστα Ζυγογιάννη και το ΔΣ του Επιμελητηρίου

Share

Συνάντηση του Νίκου Ευθυμιάδη με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κώστα Ζυγογιάννη και το ΔΣ του Επιμελητηρίου

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κ. Κ. ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

O Νίκος Ευθυμιάδης στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς του Νομού Καρδίτσας, ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κώστα Ζυγογιάννη και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου κ. Ευάγγελο Λέμα, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τον Γιώργο Στεργιούλη υπεύθυνο Συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων και τον Πέτρο Παπαδάκο μέλος του Δ.Σ. και συζήτησαν θέματα που άπτονται της επιχειρηματικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Καρδίτσας, καθώς και ευρύτερα θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης ως Ενεργός Πολίτης, που κινείται στον Ιδιωτικό τομέα και ως ελεύθερος επαγγελματίας για πολλές δεκαετίες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην δημιουργία ενός μεγάλου τουριστικού ρεύματος προς την Καρδίτσα, δια μέσω των πολιτιστικών – εκπαιδευτικών παρεμβάσεών του, που στηρίζουν οικονομικά τον επιχειρηματικό – εμπορικό κόσμο, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Επιμελητήριο Καρδίτσας σε πολλούς τομείς της οικονομικής ζωής της πόλης και του Νομού.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης συνεχάρη τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κώστα Ζυγογιάννη και τους συνεργάτες του για την αναβάθμισή του ρόλου του Επιμελητηρίου ως άμεσου φορέα – συνεργάτη της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τόνισε πόσο χρήσιμες είναι οι παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου σε φλέγοντα θέματα του τόπου μας.

Συνάντηση του Νίκου Ευθυμιάδη με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κώστα Ζυγογιάννη και το ΔΣ του Επιμελητηρίου

Επίσης, ο Νίκος Ευθυμιάδης παρακάλεσε τον κ. Ζυγογιάννη, το Επιμελητήριο να συμβάλλει όσο μπορεί στην καταπολέμηση της φτώχιας, αφού ένα μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού – εμπορικού κόσμου, της κοινωνίας και της μεσαίας τάξης έχει πτωχοποιηθεί λόγω της ακρίβειας και του κόστους ζωής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον καταστροφικό Ιανό και τις συνέπειές του στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης.

Ακόμη ο Νίκος Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στις πάγιες θέσεις του, ότι η Καρδίτσα οφείλει να συνδεθεί με το Φανάρι και το Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, κορυφαίο αρχαιολογικό – θρησκευτικό χώρο του Νομού Καρδίτσας, καθώς και στην ανάγκη τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού – Ρυμοτομικού Σχεδίου της πόλης της Καρδίτσας, ώστε να ενταχθεί το υδάτινο στοιχείο (το ποτάμι) στον κορμό της πόλης και να επεκταθεί προς την Παπαράντζα, Παλιόκαστρο – Μητρόπολη με τον Αρχαίο Ναό του Απόλλωνα.

Με αυτό τον τρόπο η Καρδίτσα θα αποκτήσει ιστορική ταυτότητα και με το Φανάρι και με την Αρχαία Μητρόπολη.

Τέλος ο Νίκος Ευθυμιάδης τόνισε ότι το Επιμελητήριο Καρδίτσας θα πρέπει να ξαναδεί την υπόθεση της απόκτησης του ιστορικού κτιρίου του Πάλλας και της Alpha Bank, ώστε να μεταφερθεί εκεί το Δημαρχείο με παράλληλη δημιουργία ενός Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων και τη λειτουργία ενός σινεμά.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις για το μέλλον της Καρδίτσας και την χωροταξική και πολεοδομική ανάπτυξή της.

Δείτε επίσης