Στα Τέμπη δεν ήταν η ώρα η κακή – Ήταν του συστήματος η πολιτική.

Share

Στα Τέμπη δεν ήταν η ώρα η κακή – Ήταν του συστήματος η πολιτική.

Αυτό ήταν ένα μόνο από τα συνθήματα που ακούστηκαν στον όλο παλμό ξεσηκωμό στο κέντρο της Αθήνας κατά τη μεγαλειώδη πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος  την Τετάρτη 8.3.23.

Μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, καλλιτέχνες, σιδηροδρομικοί, απλοί πολίτες  συγκλονισμένοι από την τραγωδία των Τεμπών που άφησε πίσω της πληγές που δεν γιατρεύονται κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον ενός συστήματος που τόσους μήνες τώρα  υφάρπαξε τα δικαιώματα του πολίτη, για να του εξασφαλίσει μια ασφάλεια που δεν επετεύχθη ποτέ, γιατί ποτέ στην πραγματικότητα δεν υπήρξε η βούληση για κάτι τέτοιο.

Μέσα στο πλήθος ξεχώρισε για άλλη μια φορά το σωματείο των Υγειονομικών Υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε), που ένωσε τη φωνή του με αυτή των συνανθρώπων του, για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, το δικαίωμα στη Ζωή. Μια ζωή που δεν απειλείται από παρεκκλίσεις! Μια ζωή που γίνεται σεβαστή σε όλες της τις εκφάνσεις! Μια ζωή που δεν εκβιάζεται! Μια ζωή που δεν πέφτει θύμα των συμφερόντων!

Χάθηκαν αθώες ψυχές. Και δεν ήταν η κακιά στιγμή! Καμία παραίτηση, καμία συγγνώμη δεν μπορεί να  γυρίσει το χρόνο πίσω. Δεν ξεχνάμε! Αγωνιζόμαστε! Ζούμε!

Δείτε επίσης