Πρόγραμμα εορτασμού της 21ης Μαρτίου επετείου της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878

Share

Πρόγραμμα εορτασμού της 21ης Μαρτίου επετείου της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878

Σας κάνουμε γνωστό ότι με το Π.Δ. 329/2003 (ΦΕΚ 276 Α’/5-12-2003) καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου, επέτειος της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τη Θεσσαλία, με εκδηλώσεις εορτασμού στο Νομό Καρδίτσας.

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 21ης ΜΑΡΤΙΟΥ, Επετείου της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878 που θα πραγματοποιηθεί την 21η Μαρτίου 2023 και ώρα 10:30π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΥΣΙΟΣ

Πρόγραμμα εορτασμού της 21ης Μαρτίου επετείου της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878
Λόχος του 9ου Τάγματος Ευζώνων Δυτικής Θεσσαλίας

Κατά τον φετινό εορτασμό θα πραγματοποιηθούν στην Τοπική Κοινότητα Πύργου Κιερίου του Δήμου Σοφάδων οι εξής εκδηλώσεις:

20η Μαρτίου 2023

  • Ώρα 5:00μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου του ήρωα Γ. Λάιου στην περιοχή Ύψωμα Πετρομαγούλα, κοινότητας Πύργου Κιερίου και ομιλία από τον κο Καρατάσιο Νικόλαο, Λυκειάρχη Γενικού Λυκείου Λεονταρίου.

21η Μαρτίου 2023

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.
  • Φωταγώγηση των δημοσίων κτηρίων, των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 21ης Μαρτίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.
  • Ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10:00π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 10:15 π.μ. Ομιλία από τον κο Βλάχο Νικόλαο, φιλόλογο, Αντιπρόεδρο Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Ν. Καρδίτσας.
  • Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της κεντρικής πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ματαράγκας, μπροστά από το Κοινοτικό Γραφείο.
  • Κατάθεση στεφάνων στον ανωτέρω χώρο από τους κκ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ή κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Καρδίτσας, Δημάρχους Σοφάδων και Καρδίτσας, Α.Δ. Φρουράς Ν. Καρδίτσας, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπροσώπους Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικά Κόμματα, λοιπές Οργανώσεις και Συλλόγους που προθυμοποιήθηκαν να τιμήσουν τον ανωτέρω εορτασμό.
  • Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για την επιμνημόσυνη δέηση καθώς και τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και
  2. η κα Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα   γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας  υγείας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΥΣΙΟΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δείτε επίσης