Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί 

Share

Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί 

Με αυτό το σύνθημα  το σωματείο ΣΥΔΕ (υγειονομικοί υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας) ένωσε τη φωνή του με τη λαοθάλασσα που κατέκλυσε την πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 5.3.23.

Οι υγειονομικοί που επί 16 μήνες «όργωναν» τους δρόμους της Πρωτεύουσας αντιδρώντας στις παρεκκλίσεις που στέρησαν τους Έλληνες πολίτες από τις υπηρεσίες έμπειρου προσωπικού και  ζητώντας να επιστρέψουν στις εργασίες τους, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής μαζί με χιλιάδες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, για να δηλώσουν την αγανάκτησή τους για την απώλεια που μας σημάδεψε όλους.

Σοκαρισμένοι οι Έλληνες από το αποτρόπαιο γεγονός που απογυμνώνει το πολιτικό σύστημα, φέρνοντας στην επιφάνεια ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν,  αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά. Καλλιτέχνες, σιδηροδρομικοί, φοιτητές, μαθητές, γονείς με τα παιδιά τους τόλμησαν χωρίς φόβο αλλά  με το πάθος που διακρίνει την ελληνική ψυχή να διαδηλώσουν ενάντια στην αναλγησία και την κρατική αδιαφορία.

«Είμαστε όλοι στο ίδιο το βαγόνι» ! Και ή θα βγούμε στο φως ή θα μας καταπιεί το σκοτάδι. Οι νεαρές ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα ζητάνε δικαίωση!

Δείτε επίσης