Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας

Share

Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ 33 ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Η Λαική Συσπείρωση, καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για την απαράδεκτη πρακτική της να καλέσει σήμερα Πέμπτη 2/3/23, στις 12.30 μ.μ, σε κατεπείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις 6 το απόγευμα, για να αποφασίσει δια τηλεφώνου ή με email τον προγραμματισμό 33 προσλήψεων για το 2023 και μάλιστα την στιγμή που όλη η χώρα θρηνεί τα αθώα θύματα του προδιαγεγραμμένου σιδηροδρομικού εγκλήματος στον Ευαγγελισμό.

Καμία δικαιολογία δεν έχει η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για να χρησιμοποιεί τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και μάλιστα κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες (17/2/23), έγινε δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα μπορούσε να είχε συζητηθεί και το συγκεκριμένο σημαντικό θέμα.

Η πρακτική της αυτή, δείχνει ότι δεν θέλει να γίνεται συζήτηση για τόσο σοβαρά θέματα, αλλά και την στοίχισή της ουσιαστικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με βάση τις μεγάλες ανάγκες, αλλά με το σταγονόμετρο, προωθώντας συστηματικά την προσωρινή απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου.

Η Λαική Συσπείρωση δεν θα νομιμοποιήσει αυτήν την απαράδεκτη τακτική της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας και ΑΠΕΧΕΙ από την κατεπείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στις 2/3/23.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αναβληθεί η δια περιφοράς συνεδρίαση και η περιφερειακή αρχή να φέρει σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα για συζήτηση.

2/3/2023

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης

Τσιαπλές Αναστάσιος

Γκαραλιάκος Ζήσης

Μπακάση Βασιλική

Νάνος Αποστόλης

 

Δείτε επίσης