More

  Δημήτρης Παπακώστας: Θαρραλέα η απόφαση της Παναγιώτας Βράντζα

  Share

  Δημήτρης Παπακώστας: Θαρραλέα η απόφαση της Παναγιώτας Βράντζα

  Υπάρχουν Πολιτικοί που τιμούν τον θεσμικό ρόλο τους, διαφυλάττουν αρχές και αξίες και με παρρησία – θάρρος δηλώνουν ότι: «Προσωπικά Δεν αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή μου σε σχήματα και σώματα ως αυτοσκοπό …παραμένω ενεργός πολίτης …»

  • Η Παναγιώτα Βράντζα μας στενοχώρησε μεν με τη δήλωση της ότι αποσύρει την πρόσφατα εγκριθείσα από τα κομματικά όργανα υποψηφιότητα για βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, όμως μας γοήτευσε με τη θαρραλέα στάση και τελική αιτιολόγηση !

  ^ Η πολιτική αποτελεί πεδίο εθελοντισμού, ανιδιοτελούς προσφοράς και ‘ερωτικής’ σχέσης με τους δημότες – πολίτες .

  ^ Θέλει εσωτερική φλόγα, πίστη στο αύριο και προ πάντων αγάπη για επόμενες γενιές .

  ^ Η φίλη Παναγιώτα Βράντζα έχει στενότατους δεσμούς με Βραγκιανά και Αργιθέα .

  Ο πατέρας της υπηρέτησε τα δύσκολα χρόνια 1967-69 καθηγητής στο ορεινό Γυμνάσιο μας .

  ^ Έχει συγγενείς στην ορεινή πατρίδα μας και εξυπηρετεί ως επιστήμονας κτηνίατρος πολλούς κτηνοτρόφους περιοχής μας .

  • Ως Βουλευτής την περίοδο 2015-2019 εργάστηκε για πρόοδο νομού και ιδιαίτερα της αδικημένης ανατολικής Αργιθέας, των χωριών Αχελώου .

  ^ Είχα την τιμή να πάμε μαζί σε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών (Ιούνιο 2016), όπου πρόβαλε το δίκαιο αίτημα για χρηματοδότηση του χωματόδρομου -επαρχιακή οδό 9- που συνδέει Άρτα και Χωριά Αχελώου με Αετοχώρι – Παναγία Σπηλιώτισσα στον τότε ΓΓ Γ Δέδε, που αποδείχτηκε φίλος της ορεινής πατρίδας .

  ^ Με εντολή του τότε Υπουργού Χρ. Σπίρτζη εγκρίθηκαν πιστώσεις ΠΔΕ μέσω περιφέρειας Θεσσαλίας : συνολικού ύψους περί 7.500.000€ (2016 & 2018).

  ^ Η Περιφ Αρχή δημοπράτησε και εκτελέστηκαν εργασίες ασφάλτου σε δυο εργολαβίες (η δεύτερη συνεχίζει με ποιοτικό τρόπο στο οδικό τμήμα : Λίμνη Στεφανιάδας – Αετοχώρι περί τα 4 χλμ).

  ^ Επίσης, κατάφερε -όπως δήλωσε τότε- να προεγκριθεί πίστωση 50% του προϋπολογισμού έργου ασφάλτου από Αργύρι έως όρια Αιτωλίας (περί τα 2.000.000€ στα 5 χλμ χωματόδρομου).

  Το τελευταίο κονδύλι …αναζητείται στους διαδρόμους της γραφειοκρατίας μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

  ^ Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει ερευνήσει, ούτε ενημέρωσε σχετικά δημότες μας .

  ^ Φυσικά ούτε οι αιρετοί ή η δημοτική αρχή ασχολήθηκαν … κάτω από το χαλί ως συνηθίζεται … ! Ελπίζουμε εν καιρώ…

  • Η νέα κυβέρνηση, οι νέοι βουλευτές μας που ψήφισαν οι αργιθεάτες το 2019, εδώ και 4 χρόνια δεν έχουν καταφέρει να εγκριθεί νέα πίστωση, παρά τα συνεχή υπομνήματα φορέων και ενεργών δημοτών (Γ. Οικονόμου από Β Μάραθο κα) για το υπολειπόμενο τμήμα επαρχιακής οδού 9: Β Μάραθο – Αετοχώρι.

  ^Ούτε για κεντρικούς λασπόδρομους : Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια (6 χλμ) με έτοιμη μελέτη και πλήρη φάκελο και ρητή υπόσχεση περιφερειακών αιρετών από 2012!

  ^ Οι όποιες παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών μας δυστυχώς μη αποτελεσματικές, η παρουσία ηγετών της Θεσσαλίας σπάνια και ελλιπής . Ουδεμία κοινή παράσταση σε Αθήνα …

  • Εν πάση περιπτώσει : ευχόμαστε στην φίλτατη Παναγιώτα Βράντζα κάθε καλό, υγεία και δύναμη στους νέους αγώνες που θα ‘ρθουν!

  Έχει ήδη καταξιωθεί στις καρδιές μας .

  • Η πρόσκαιρη ‘αποτοξίνωση, θα την ωφελήσει, θα της προσδώσει σοφία …αναστοχασμό και καλή επανεκκίνηση !

  Δημήτρης Παπακώστας

  22-3-23

  Δείτε επίσης