Αυτοδυναμία όπως λέμε διαπλοκή, διαφθορά, ατιμωρησία, συγκάλυψη σκανδάλων

Share

Αυτοδυναμία όπως λέμε διαπλοκή, διαφθορά, ατιμωρησία, συγκάλυψη σκανδάλων

Θέλει λέει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης στις εκλογές. Μάλιστα. Προσφέρει λέει σταθερότητα. Μάλιστα. Μάλλον είναι παλιομοδίτες και άσχετοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που 23 στις 30 χώρες έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας και μόνο απολυταρχικά καθεστώτα τύπου Όρμπαν στην Ουγγαρία έχουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Ας θυμηθούμε λίγο ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις και όλες της ΝΔ στην Ελλάδα έφεραν δεινά που πληρώνουν όλοι οι πολίτες, όπως σκάνδαλα, χρεοκοπία και μνημόνια (αυτοδύναμες κυβερνήσεις ΝΔ 2004-2009).

Στην Ελλάδα η αυτοδυναμία για τη ΝΔ μεταφράζεται σίγουρα σε σταθερότητα στη διαπλοκή με τους δυνάστες αυτής της χώρας, σταθερότητα στη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, σταθερότητα στην επέλαση στο κράτος λάφυρο, σταθερότητα στη συγκάλυψη σκανδάλων και σταθερότητα στην ατιμωρησία.

Το σύστημα της διαπλοκής που κυβερνά τη χώρα θα παίξει τα ρέστα του για να μην χάσει την εξουσία και για να διασφαλίσει την ατιμωρησία του. Ο Μητσοτάκης ξέρει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών που ο ίδιος οργάνωσε και εκτέλεσε με τον ανιψιό του και με τον φυτευτό διοικητή της ΕΥΠ, θα τον κυνηγάει ζητώντας απαντήσεις. Έχει και ποινικές ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα η παρακολούθηση των πολιτικών του αντιπάλων εντός και εκτός του κόμματος του, των δημοσιογράφων, των στρατιωτικών σε ανώτατο επίπεδο και ποιος ξέρει ποιους άλλους παρακολουθούσε.

Όταν ο Μητσοτάκης λέει αυτοδυναμία έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τη λέξη ατιμωρησία. Μαζί του συμπορεύεται και ο Άδωνης, ο Αβραμόπουλος και άλλοι που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με το σκάνδαλο Novartis (αρχειοθέτηση υποθέσεων), το οποίο τελικά ήταν σκάνδαλο παρά την προσπάθεια να μας πείσουν πως ήταν σκευωρία. Και αυτό με απόφαση δικαστηρίου που αθώωσε την Εισαγγελέα κα Τουλουπάκη που ο Άδωνης ήθελε να τη γδάρει και να τη βάλει στη φυλακή. Χωρίς αυτοδυναμία θα ερευνηθούν και θα ζητηθούν απαντήσεις από τον Άδωνη για τα “αδιευκρίνιστα” χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του και από τον Αβραμόπουλο για τα 100.000€ που του κατέθεσε η πεθερά του (όλοι θα ήθελαν μια τέτοια πεθερά) σε κολλαριστά 500ευρα.

Την 21η Μάη ο λαός με μνήμη και καθαρή σκέψη θα δώσει την τελική απάντηση στο σύστημα Μητσοτάκη και σε αυτά που εκφράζει. Αυτοδύναμος λαός είναι η απάντηση.

Αγορή (Ρούλα) Κουκουμτζή

Ιστορικός-Αρχαιολόγος, Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων MSc, 

Επιθεωρήτρια Δικτύου ΕΛΤΑ Courier,

Μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας

Δείτε επίσης