«Θα νικήσουμε» το βιβλίο της Ν. Αγγελίδη παρουσιάστηκε στην Λάρισα

Share

«Θα νικήσουμε» το βιβλίο της Ν. Αγγελίδη παρουσιάστηκε στην Λάρισα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, στην «Λογοτεχνική Γωνιά», στην Λάρισα, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη με τίτλο «Θα νικήσουμε – Το ημερολόγιο του αγώνα κόντρα στο μαύρο της ΕΡΤ».

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Λάρισας Π. Σάπκας και Π. Νταής, Λαρισαίοι πολλοί από τους οποίους είχαν συμμετάσχει ως αλληλέγγυοι στον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και δημοσιογράφοι.

«Θα νικήσουμε» το βιβλίο της Ν. Αγγελίδη παρουσιάστηκε στην Λάρισα

Σύντομοι χαιρετισμοί έγιναν από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας κ. Π. Σάπκα και τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών και του Μορφωτικού Ιδρύματος Γ. Τσιγκλιφύση, ενώ ακολούθησε η προβολή βίντεο με τα γεγονότα της εποχής, από την ανακοίνωση της τότε κυβέρνησης για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τις αντιδράσεις εργαζομένων και πολιτών και τον αγώνα που αυτοί έδωσαν για δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι να δικαιωθούν.

Στην συνέχεια μίλησαν για όσα συνέβησαν πριν 10 χρόνια στην δημόσια ραδιοτηλεόραση η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Θεσσαλίας Ελπίδα Κουτσογιάννη, ο Βασίλης Ιορδανίδης από τον Βόλο που συμμετείχε ως αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ο συγγραφέας Νικ. Αγγελίδης. Όλοι τόνισαν την σημασία που είχε το αγκάλιασμα των πολιτών και της κοινωνίας στον αγώνα που δόθηκε τότε για να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις παρισταμένων και η όλη εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.

«Θα νικήσουμε» το βιβλίο της Ν. Αγγελίδη παρουσιάστηκε στην Λάρισα - «Θα νικήσουμε» Το βιβλίο του Ν. Αγγελίδη παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 8/2 στην Λάρισα - Το βιβλίο του Ν. Αγγελίδη «Θα νικήσουμε – Το ημερολόγιο του αγώνα κόντρα στο μαύρο της ΕΡΤ» παρουσιάζεται την Τετάρτη στην Λάρισα 

Ο Νικόλας Αγγελίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές του «Αντάρτικου της Ενημέρωσης» και το βιβλίο του αποτελεί καταγραφή ιστορίας με λεπτομέρειες από την πρώτη γραμμή της μάχης, στη διάρκεια της διετίας του «μαύρου» στην ΕΡΤ, με την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» να γυρίζει όλη την Ελλάδα, σε καιρούς απαγορευμένους εκπέμποντας το σήμα της ΕΡΤ.

Το βιβλίο «Θα νικήσουμε» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νότιος Άνεμος».

«Θα νικήσουμε» το βιβλίο της Ν. Αγγελίδη παρουσιάστηκε στην Λάρισα

Δείτε επίσης