Οδοντιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Πανοδοντιατρική απεργία την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Share

Οδοντιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Πανοδοντιατρική απεργία την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει την ΠΑΝΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με κύρια αιτήματα το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ και την ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Οι οδοντίατροι έχουν καταγγείλει μαζί με τους άλλους υγειονομικούς φορείς τις αδικίες που επέφεραν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό των υγειονομικών ελευθεροεπαγγελματιών τα τελευταία χρόνια.

Οφείλουμε στους συναδέλφους να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν συντάξεις που αγγίζουν τα όρια του ευτελισμού μετά από 40 χρόνια εργασίας και ασφάλισης. Η ανταποδοτική σύνταξή μας βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τις καταβληθείσες εισφορές επί 40 έτη. Μία από τις βασικές αιτίες είναι η απουσία επιδότησης της σύνταξης των υγειονομικών από κοινωνικούς πόρους σε αντίθεση με των υπολοίπων επιστημόνων.

Ζητάμε την εξίσωση των συντάξεων των υγειονομικών με αυτές των υπόλοιπων επιστημόνων

Θα διεκδικήσουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε την αποκατάσταση της αδικίας και την αναβάθμιση της κατώτερης σύνταξης. Είναι προφανές πως η πολιτεία οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις της ιδιαιτέρως απέναντι στο εύρωστο ταμείο του ΤΣΑΥ, που εξαναγκάστηκε σε συνένωση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού. Να σταματήσουν η αδράνεια και η απαξίωση εκ μέρους της πολιτείας.

ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

ΖΗΤΑΜΕ την αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες στο ύψος των κατώτερου μισθού και πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή τα 713 ευρώ κάθε μήνα για διάστημα 4 μηνών.

ΖΗΤΑΜΕ να επικρατήσουν το δίκαιο και η λογική και να μπει τέλος στην ανισότητα μισθωτών και μη μισθωτών μητέρων.

Είναι αδιανόητο σε μια εποχή που το δημογραφικό ανάγεται σε πρωτεύον ζήτημα για την κοινωνία και την πατρίδα μας, το ελάχιστο βοήθημα που χορηγείται με τη μορφή μηνιαίου επιδόματος σε εγκύους και νέες μητέρες, να παραμένει σε τόσο χαμηλό επίπεδο (μόλις 200 ευρώ το μήνα για τους 4 μήνες απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας).

Οι αυτοαπασχολούμενες οδοντίατροι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη επιδότησης σε σύγκριση με τις μισθωτές, καθώς αναγκάζονται να περιορίσουν στο μηδέν την εργασία τους, ενώ τα πάγια έξοδα του οδοντιατρείου, όπως ενοίκια, φόροι και εισφορές συνεχίζουν να τρέχουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ο.Σ.Κ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΑΝΗΣ

Οδοντιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Πανοδοντιατρική απεργία την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Δείτε επίσης