Εργασίες αναβάθμισης σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας

Share

Εργασίες αναβάθμισης σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας

Δημοπρατείται  άμεσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας το έργο συντηρήσεων και βελτιώσεων των υποδομών σε έξι δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων. Πρόκειται για εργασίες που θα ξεκινήσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα και με την ολοκλήρωση τους θα οδηγήσουν σε  προσαρμογή των εν λόγω σταθμών στις σύγχρονες προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργο που έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αφορά σε υποδομές που έχουν σχέση με τα παιδιά. «Προσαρμόζουμε τις υποδομές μας στις σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να προσφέρουμε σε παιδιά, παιδαγωγούς – εργαζόμενους και γονείς τις καλύτερες υπηρεσίες» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος.

Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Η μελέτη αφορά εργασίες παρεμβάσεων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας προκειμένου να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017. Οι δομές τις οποίες αφορά το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, είναι οι εξής:

  1. Α΄Παιδικός Σταθμός ,οδός Τρικάλων 190
  2. Α&Β Βρεφονηπιακός, Νοσοκομείου
  3. Βρεφικός στα σεισμόπληκτα Καμινάδων
  4. Παιδικός Σταθμός Καρδιτσομαγούλας
  5. Παιδικός Σταθμός Μητρόπολης
  6. B’ Bρεφονηπιακός

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις αφορούν στο άρθρο 4, παρ.Β1,Β2,Β3,Β5 σχετικά με την ασφάλεια, Γ1 σχετικά με τα δάπεδα των χώρων, Ζ σχετικά με την

επίπλωση, Δ σχετικά με την τήρηση θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σταθμού.

Ειδικότερα, οι προβλεπόμενες εργασίες είναι οι εξής:

– Αντιολισθητικά δάπεδα εισόδων και κλιμακοστασίων

– Κιγκλιδώματα εισόδων

– Αντιολισθητικά δάπεδα σε χώρους κυκλοφορίας και φαγητού

– Αντικατάσταση κουφωμάτων λόγω παλαιότητας

– Τοποθέτηση υαλοπινάκων ασφαλείας

– Τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων, ελαφρού τύπου με στρογγυλεμένες τις ακμές , όπου υφίστανται μεγάλες τζαμαρίες και μέχρι του ύψους του 1,5μ

– Βρεφικά κρεβάτια για τους χώρους ύπνου.

– Τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων, ελαφρού τύπου με στρογγυλεμένες τις ακμές, μέχρι του ύψους του 1,5μ, όπου υφίστανται παράθυρα με χαμηλή ποδιά.

– Τοποθέτηση σκίαστρων

– Συντήρηση ψευδοοροφής ( τυποποιημένη)

– Εργασίες παρέμβασης στις στέγες του Β΄ Βρεφονηπιακού και του παιδικού Καρδιτσομαγούλας για αντιμετώπιση προβλημάτων εισερχόμενης υγρασίας.

– Υπερύψωση της περίφραξης του περιβάλλοντα χώρου μέχρι το ύψος του 1,5μ.

– Ήπιες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο για παιχνίδι (τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 300.000,00 ευρώ με  ΦΠΑ ενώ οι πιστώσεις προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Δείτε επίσης