Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή: Αποχαιρετισμός στον σύντροφό μας Σέργιο Μαρούδα

Share

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή: Αποχαιρετισμός στον σύντροφό μας Σέργιο Μαρούδα

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή, με εντελώς αναπάντεχο τρόπο, ο σύντροφός μας Σέργιος Μαρούδας. Όντας μαχητής σε κάθε στιγμή της ζωής του, πάλεψε παλικαρίσια με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα, χάνοντας δυστυχώς τη μάχη αυτή.

Ο Σέργιος ήταν μέλος και υποψήφιος της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία μα πάνω απ’ όλα ήταν κοινωνικός αγωνιστής. Προλετάριος, μεγαλωμένος μέσα στην πραγματική ζωή, μέσα στη φλόγα της κοινωνικής οργής αλλά και των ιδανικών θεμελίωσης ενός άλλου κόσμου, ελεύθερου από τα δεσμά του καπιταλισμού, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με σημαντική δράση στο οπαδικό κίνημα στη Λάρισα, με δράση σε όποιο εργασιακό χώρο κλήθηκε να δουλέψει, στη διαρκή εργασιακή περιπλάνηση που βίωσε, όπως όλοι οι πραγματικοί άνθρωποι της γενιάς του.

Ο Σέργιος ήταν από τους ανθρώπους που η ιδεολογία του, τα πιστεύω του, το όραμά του κύλαγαν στο ίδιο του το αίμα. Όχι μόνο γιατί κουβαλούσε μια βαριά ιστορία από την ίδια του την οικογένεια, αλλά και γιατί ο ίδιος έγραψε ιστορία, έφτιαξε ανυπέρβλητες συντροφικές σχέσεις με εκατοντάδες ανθρώπους, αγάπησε και αγαπήθηκε για τη στάση του, το ήθος του, το καθαρό του πρόσωπο.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή: Αποχαιρετισμός στον σύντροφό μας Σέργιο Μαρούδα

Μαχητής, με όλη τη σημασία της λέξης, πρώτα με τις πράξεις του και μετά με τα λόγια, πάντα έτοιμος να συγκρουστεί για τα πιστεύω του, πάντα έτοιμος να βάλει το κεφάλι του στον τορβά για τους συντρόφους του, για τον «εκβιασμό» μιας μικρής ή μεγάλης νίκης, για να συμβάλει στη μεγάλη πορεία προς την ανατροπή αυτού του κόσμου. Άνθρωπος που το ηθικό του ανάστημα σε έκανε να πιστεύεις πως ο άνθρωπος μπορεί να είναι και αλλιώς πέρα από τα αλλοτριωμένα κυρίαρχα ανθρωποφαγικά πρότυπα. Κομμουνιστής που έδινε νόημα στη λέξη με σώμα και περιεχόμενο.

Η τελευταία πράξη αλληλεγγύης εκείνου και της οικογένειάς του, για τούτο τον κόσμο, που τόσο πολύ τον νοιαζότανε, για αυτό ήθελε και να τον αλλάξει, είναι η προσφορά των οργάνων του. Για αυτή του την μεγάλη πράξη του αφιερώνουμε τα λόγια του ποιητή που αφιέρωσε και ο Ν. Μπελογιάννης στον αγέννητο γιο του: «και να πεθάνεις αν χρειαστεί για να ζήσουν οι άνθρωποι, άνθρωποι που δεν είδες καν στο πρόσωπο, και θα πεθαίνεις όσο και αν ξέρεις πως δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή».

Η οικογένεια του Σέργιου, οι άνθρωποι που τον ένιωθαν ως τέτοιο, είναι πολύ μεγάλη και αισθανόμαστε πως σ’ αυτή ανήκουμε και εμείς, οι σύντροφοί του στην Αριστερή Παρέμβαση. Αυτή η μεγάλη του οικογένεια υπόσχεται πως θα αφιερώσει όλη της τη στοργή, την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα, στα αγαπημένα του πρόσωπα, τους οικείους του, στους οποίους στέλνουμε μέσα απ’ την καρδιά μας τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας. Το κενό του είναι μη αναπληρώσιμο. Η απώλειά μας είναι βαριά. Αλλά θα την αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που ο σύντροφός μας ο Σέργιος ήξερε πολύ καλά. Την αγκαλιά της συντροφικότητας. Σύντροφέ μας συνεχίζουμε. Καλές εφόδους στην κοιλάδα της σιωπής.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Δείτε επίσης