Απάντηση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη σε δημοσίευμα πολίτη περί κενού στο Αγροτικό Ιατρείο Βραγκανών

Share

Απάντηση του Διοικητή  της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη σε δημοσίευμα πολίτη περί κενού στο Αγροτικό Ιατρείο Βραγκανών

Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος περί κενού στο Αγροτικό Ιατρείο Βραγκανών από πολίτη δια την ενημέρωση και όχι για τη δημιουργία εντυπώσεων ενδεχομένως δια πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, σας αναφέρουμε τα εξής:

  1. Το Π.Ι. ήταν καλυμμένο από οπλίτη που εξέτιε την θητεία του ως ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου από 31/5/2022 έως 8/12/2022. Η θέση προκηρύχθηκε αλλά ο ιατρός που διορίσθηκε δεν την αποδέχθηκε. Η θέση του θα επαναπροκηρυχθεί  εντός των επόμενων ημερών. Βάσει της νομοθεσίας αν δεν καλυφθεί και τότε, θα προταθεί να την πάρει οπλίτης.

Εξάλλου με μέριμνα της 5ης Υ.πε. και του Κέντρου Υγείας Μουζακίου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των Βραγκιανών το διάστημα από 8 Δεκεμβρίου 2022 έως σήμερα το Π.Ι. Βραγκιανών καλύπτεται από την αγροτική ιατρό του Π.Ι. Αργυρίου, πραγματοποιώντας  3 Σαββατοκύριακα τον μήνα εφημερία και καλύπτουν μία φορά την εβδομάδα οι αγροτικοί ιατροί του Π.Ι. Ανθηρού ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί  από την επόμενη Δευτέρα να καλύπτεται 2 φορές την εβδομάδα.

  1. Όσον αφορά για την ειρωνική και απαξιωτική αναφορά περί ρομπότ θα του υπενθυμίσουμε ότι η τεχνολογία προχωρά με γοργούς ρυθμούς προς όφελος του πολίτη και όποιος δεν την παρακολουθεί μοιραία αποτελεί κακέκτυπο κομμάτι του παρελθόντος.

 Ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε. εξάλλου επισκέπτεται τα  Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας χωρίς να χρειάζεται να προσκληθεί όχι μόνο υπό κανονικές συνθήκες αλλά και σε δύσκολες συνθήκες όπως δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί στην Υγειονομική μας Περιφέρεια π.χ. πλημμύρες  στο Μουζάκι, σεισμός στο Δαμάσι, φωτιά στη Ιστιαία και Μαντούδι κτλ.

Τον καλούμε λοιπόν στην 5η Υ.Πε. για να τον ενημερώσουμε και να δεχτούμε τις όποιες προτάσεις αν έχει για την αναβάθμιση των Π.Ι. 

 Ο  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΥΠΕ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΦΩΤΗΣ  ΣΕΡΕΤΗΣ

Δείτε επίσης