Συνεχίζονται την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τα μαθήματα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου

Share

Συνεχίζονται την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τα μαθήματα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου

Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου Καρδίτσας είναι εδώ και είναι παντός καιρού! Έτσι, μετά τις διακοπές λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων και του νέου χρόνου, συνεχίζει τα μαθήματα φιλοσοφίας. Η φιλοσοφία είναι τρόπος ζωής, είναι στάση ζωής, είναι αξία ζωής, είναι το καλύτερο φάρμακο για τις ασθένειες της ψυχής και του νου. «Φιλοσοφία, όχι προζακ» , είναι το σύνθημα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου.

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη 2023 και ώρα 6 μ.μ, στην φιλόξενη καφετέρια του Κάστρου Φαναρίου Καρδίτσας, θα δοθεί φιλοσοφική διάλεξη με θέμα: «Η διδασκαλία του Αριστοτέλη για τις πρώτες αιτίες των πραγμάτων».

Εισηγητής είναι ο Ντούσας Δημήτρης, δάσκαλος φιλοσοφίας, συγγραφέας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας.

“Για τον Αριστοτέλη,” πάντες άνθρωποι του ειδεναι ορεγονται φύσει”. Η επιστημονική γνώση είναι αιτιακή γνώση. Λέμε ότι κάποιος γνωρίζει, όταν γνωρίζει τις αιτίες του πράγματος ή του φαινομένου.” (Απόσπασμα από το βιβλίο του Δημήτρη Ντούσα, “Απλά μαθήματα φιλοσοφίας για παιδιά γονείς κι εκπαιδευτικούς”, σελίδες 553-555,εκδόσεις Μένανδρος, 2016).

Το μάθημα θα γίνει δια ζώσης και διαδικτυακά για όσους είναι μακριά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976026625.

Σας περιμένουμε στην κορυφή του λόφου από όπου θα βλέπουμε το Κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας και τα χιονισμένα βουνά των Αγράφων.

ΝΤΟΥΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δείτε επίσης