Κ. Αγοραστός: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι προσφορά στον άνθρωπο»

Share

Κ. Αγοραστός στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια λειτουργίας του θεσμού των ΤΟΜΥ στη Θεσσαλία: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι προσφορά στον άνθρωπο» 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαχρονικά στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της κρατικής υγείας και του ΕΣΥ. Τα τελευταία χρόνια στήριξε και στηρίζει την πλήρη λειτουργία των δώδεκα ΤΟΜΥ στη Θεσσαλία μέσω χρηματοδότησης ύψους 9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Καλύπτει το πλήρες μισθολογικό κόστος των περίπου 110 εργαζομένων -γιατρών και νοσηλευτικού βοηθητικού προσωπικού-  και τα λειτουργικά έξοδα των Δομών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΤΟΜΥ 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για τη συμπλήρωση των πέντε ετών λειτουργίας του θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Κ. Αγοραστός: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι προσφορά στον άνθρωπο»

«Ο κόσμος λέει «την υγεία μου να έχω». Αυτό είναι βίωμα και πραγματικότητα. Γι’ αυτό εμείς αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας αναβαθμίζουμε το κρατικό σύστημα υγείας. Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο. Θέλουμε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες, αξιόπιστες, ποιοτικές υπηρεσίες κρατικής υγείας. Γι’ αυτό έχουμε χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ το κρατικό σύστημα υγείας για την κατασκευή νέων Κέντρων Υγείας, πτερύγων νοσοκομείων και Περιφερειακών Ιατρείων αλλά και την αναβάθμιση υφιστάμενων δομών υγείας, την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (γιατρούς και νοσηλευτές), την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού και νέων ασθενοφόρων.

Η υγειονομική κρίση απέδειξε ότι το κρατικό σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία αποτελεσματικά και ολιστικά. Το ΕΣΥ βγήκε «κερδισμένο» και με πλεόνασμα αξιοπιστίας από την κρίση του κορωνοιού. Το γεγονός αυτό, δημιουργεί θετικό κύμα συμπαράστασης και μας παρακινεί να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των κρατικών υπηρεσιών για να χτίσουμε ένα πιο βιώσιμο  και ανθεκτικό σύστημα υγείας. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αναίρεση» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Δείτε επίσης