More

  Αντί για απαντήσεις για την οικονομική λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., επέλεξε τις προσωπικές επιθέσεις ο πρόεδρός της, κος Χρήστος Κουτρομάνος

  Share

  Αντί για απαντήσεις για την οικονομική λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., επέλεξε τις προσωπικές επιθέσεις ο πρόεδρός της, κος Χρήστος Κουτρομάνος

  Τρία και μισό χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κος Χρήστος Κουτρομάνος και δεν τον ακούσαμε μια φορά να εκφράζει άποψη, έστω και για ένα από τα τόσα σοβαρά προβλήματα, που απασχόλησαν το Δήμο και τους δημότες όλον αυτό τον καιρό. Και γιατί να το κάνει, άλλωστε, αφού ο ίδιος συχνά πυκνά δήλωνε πως άλλοι ήταν οι λόγοι που ήθελε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και πως δεν τον ενδιέφερε η πραγματική ενασχόληση  με τα κοινά. Για τις τελευταίες, μάλιστα, αυτές δηλώσεις του να του θυμίσω πως είχε δεχθεί κριτική, στην αρχή της θητείας μας,  ακόμα και από τον ίδιο το Δήμαρχο Μουζακίου, το σημερινό συνεργάτη του, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Και επέλεξε να μιλήσει ο κος Κουτρομάνος τώρα, που, αφού πρόδωσε την εμπιστοσύνη της δημοτικής  παράταξης, με την οποία εκλέχθηκε, αλλά και τους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, αποφάσισε να «ανεξαρτητοποιηθεί», συνεργαζόμενος, ωστόσο, πλήρως και ολοφάνερα με την παράταξη του σημερινού Δημάρχου. Και ο τελευταίος τον αντάμειψε με την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., παρέχοντάς του, έτσι, τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα όποια αντίστοιχα οφέλη, μεταξύ των οποίων και κάποιες (αρκετές πάντως) επιπλέον μέρες απουσίας από την εργασία του, που ίσως διακαώς και να επιθυμούσε (ισχύει αυτό, Χρήστο;). Βλέπετε, υπάρχουν κι αυτοί που μόνο έτσι αντιλαμβάνονται την «ενασχόληση με τα κοινά».

  Αλλά, δυστυχώς, ο τρόπος και το ζήτημα που επέλεξε, έστω κι αυτή τη μοναδική φορά να μιλήσει, τον οδήγησαν σε ατόπημα, αφού, παρότι ισχυρίζεται ότι απαντά σε «άρθρο του ΚΑΡΑΒΙΔΑ  για τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.», το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται προσωπικά και άνανδρα στο συντάκτη του και, αντί να ρίξει φως στα όσα για πολλά χρόνια συμβαίνουν στη συγκεκριμένη Επιχείρηση και τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτονται, προτιμά να συντάσσεται με τη συγκάλυψη και το σκοτάδι.

  Γνωρίζει καλά ο κος Κουτρομάνος την προσπάθεια που κάναμε τόσο η παράταξη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», στην οποία και ο ίδιος ήταν μέλος μέχρι την πριν λίγους μήνες αποχώρησή του, όσο κι εγώ ο ίδιος, ως εκπρόσωπός της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., με  στόχο τη σύννομη λειτουργία της συγκεκριμένης Επιχείρησης αλλά και την επικράτηση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σ’ αυτή. Κι  αν του λείπουν όπως ισχυρίζεται, αποδείξεις για ουσιαστικές εκ μέρους μου παρεμβάσεις προς αρμόδιες αρχές, μπορώ να του παραχωρήσω όσα αντίστοιχα στοιχεία επιθυμεί.

  Και μια και χαρακτηρίζει «λιβελογράφημα χειρίστου είδους» όσα εγώ, ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., με το άρθρο μου δημοσιοποίησα  αναφορικά με την οικονομική  λειτουργία της, μήπως θα μπορούσε, τότε, να μας εξηγήσει τι περιείχε ο φάκελος  που, όπως μετά το δημοσίευμά μου  ο ίδιος με πληροφόρησε, είχε ήδη καταθέσει στον Εισαγγελέα για τα ίδια, τα θιγόμενα στο δημοσίευμα ζητήματα; Θα χαρακτηρίσει και στον Εισαγγελέα ως «νομικίστικες φαντασιοπληξίες και εμμονές του Καραβίδα» όλα  όσα περί έλλειψης διαχειριστικού ελέγχου καταγγέλλω, όταν κληθεί, υποθέτω, ως πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. να καταθέσει; Θα δηλώσει κι εκεί πως τον ανάλογο και από το νόμο προβλεπόμενο έλεγχο θα τον κάνει «αν και όταν αυτός το θελήσει», όπως δήλωσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου; Θα περιμένω να το δω….

  Θα μπορούσε να εξηγήσει στους δημότες γιατί, ενώ  δεν έδωσε στη μείζονα αντιπολίτευση τα σχετικά με τα αναφερόμενα στο δημοσίευμά μου επίσημα στοιχεία, τα οποία  εδώ και πολλές μέρες εγγράφως έχω αιτηθεί, προτίμησε, όπως ο ίδιος και πάλι με πληροφόρησε, να καταθέσει  από μόνος του αντίστοιχο «Φάκελο» στον Εισαγγελέα;  Θα μας πει τι ήταν αυτό που τον ανάγκασε να το κάνει ή, σε περίπτωση που οδηγήθηκε εκεί από ευσυνειδησία, γιατί δεν το έπραξε νωρίτερα και πριν ο ίδιος ζητήσω τα προαναφερόμενα στοιχεία; Χρόνο και δυνατότητα είχε, πάντως….

  Θα μας εξηγήσει γιατί, όταν έφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. πρόταση για κατάργηση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της, η οποία μέχρι τότε προβλέπονταν από τον εγκριθέντα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κανονισμό της, δεν ήταν σε θέση να μας ενημερώσει (ή μήπως δεν ήθελε να το κάνει;) και  για τους πραγματικούς λόγους που ζητούσε την κατάργησή της;

  Εμμένω απόλυτα σε όσα μέχρι τώρα και με πλήρες συναίσθημα ευθύνης, έχω δημοσιοποιήσει για την οικονομική  λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., την οποία, χωρίς να θέλω να κουράζω τους δημότες, δηλώνω και πάλι ότι θεωρώ στρεβλή και γεμάτη παρατυπίες και αυθαιρεσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν επιβεβαιωθεί και με έγγραφα αρμόδιων αρχών, κατόπιν αντίστοιχων καταγγελιών μου.

  Θυμίζω  στον κο Κουτρομάνο πως το ενδιαφέρον μου για όσα καταγγέλλω ξεκινά από τις πρώτες μέρες της θητείας μου ως μέλος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., και ότι δεν επιζητώ κανένα «χρίσμα» για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες, αν αποφασίσω να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, εγώ είμαι και ο μόνος αρμόδιος να το ανακοινώσω στους δημότες. Τον ενημερώνω ακόμη ότι καμία χρεία αναζήτησης προεκλογικών επιχειρημάτων δεν αντιμετωπίζω, μια και τέτοια μας προσφέρουν έτοιμα και άφθονα τόσο ο ίδιος, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., όσο και η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, στην οποία επέλεξε, ουσιαστικά, να ενταχθεί.

  Τέλος, να πληροφορήσω τόσο τον ίδιο όσο και, κυρίως, τους δημότες, τους οποίους κατά τρόπο άνανδρο επιχειρεί να παραπληροφορήσει,  ότι τη μία και μοναδική ακαδημαϊκή  χρονιά, που ο γιος μου εργάστηκε στη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., ως ωρομίσθιος καθηγητής κλαρίνου στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου, ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση (αλήθεια, μπορεί μήπως ο κος Κουτρομάνος να μας εξηγήσει αυτός τώρα, γιατί ο γιος μου δεν επιλέχθηκε σε καμία από τις άλλες χρονιές;) και ότι, αν ανατρέξει στα αντίστοιχα Πρακτικά, θα διαπιστώσει ότι  εγώ ο ίδιος, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., ουδέποτε ενέκρινα με την ψήφο μου αντίστοιχες προσλήψεις, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής του γιου μου, καταγγέλλοντας, πάντοτε, την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία, που επικρατεί.

  Γιώργος Δ. Καραβίδας, Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία), πρ. αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ..

  Δείτε επίσης