Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

2023: Έτος αλλαγών – έργων και κοινωνικών δράσεων !

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

2023: Έτος αλλαγών – έργων και κοινωνικών δράσεων !

Με λιακάδες και πρόωρες Αλκυονίδες μέρες περάσαμε την πρώτη βδομάδα του νέου χρόνου στα ορεινά πάτρια εδάφη , κοντά στην φύση , την πεντακάθαρη ατμόσφαιρα (χωρίς ομίχλες , νέφη και … σωματίδια καπνού που βιώνει ο θεσσαλικός κάμπος ) , με παραδοσιακά έθιμα και τοπικές γεύσεις.

• Κουβεντιάσαμε με φίλους πατριώτες , γυναίκες , υπερήλικες , κτηνοτρόφους , μικρούς μαθητές :

^ Για την οικονομική στενότητα , την ακρίβεια, τους υπέρ φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ.

^ Για την αύξηση των εισφορών ΟΓΑ /ΕΦΚΑ που βαρύνει με υπέρογκο ποσό για τα τοπικά δεδομένα τον ορεινό αγρότη (1200€ ετησίως). Για ένα ζευγάρι δυσβάστακτο το συνολικό ποσό :2400€ /χρόνο για εισφορές.

^ Αξίζει μια έρευνα από δήμο που θα καταγράψει πόσοι – πόσες αργιθεατισσες αδυνατούν να πληρώσουν και είναι ανασφάλιστες και εξαρτημένες από τον σύζυγο.

Μια αδικία σε βάρος κυρίως γυναικών υπαίθρου που πρέπει να αποκατασταθεί . Ούτε θα λάβουν σύνταξη , ούτε το επίδομα υπερήλικης ανασφάλιστης σε περίπτωση που ο σύζυγος παίρνει σύνταξη άνω των 360€ το μήνα.

Ένας παραλογισμός που πρέπει η κυβέρνηση να αλλάξει.

^ Για τη δύσκολη εργασία του ορεινού κτηνοτρόφου , την αύξηση κόστους .

•• Τα αγροτικά ορεινά ιατρεία κενά – Βραγκιανων από 15 Οκτωβρίου.

Τα ιατρεία χωρίς υποδομές που να ικανοποιούν σύγχρονες ανάγκες γιατρών .

* Συνομιλήσαμε με την γιατρό του ΠΙ Αργυρίου-κ Βασιλική Τασιοπούλου – από Βόλο , που καλύπτει και χωριά Βραγκιανά /Μάραθο με εφημερίες στο ΠΙ Βραγκιανών.

Εξέτασε το τριήμερο δημότες /τεστ κοβιντ και συνταγογράφησε φάρμακα .

Ενίσχυσε το αίσθημα ασφαλείας σε μόνιμους .

* Όμως ως κοινωνία και φορείς οφείλουμε να συνδράμουμε το έργο των γιατρών , που υπηρετούν σε δύσκολες συνθήκες .

• πρωτα είναι ο Θεός – μετά … ο Γιατρός !!!

^Η δημ αρχή , όπως μας ειπώθηκε , έχει βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές στο ιατρείο Αργυρίου και οι κάτοικοι την έχουν αγκαλιάσει με φιλόξενα αισθήματα .

^Όμως στο ιατρείο Βραγκιανών η θέρμανση πάσχει …και ηλεκτρολογική εγκατάσταση .

•Το είχαμε υπογραμμίσει από τον Ιούλιο .

Δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον .

*Ο Δήμος δύναται νομικά να διαθέτει πίστωση για υποδομές στα ορεινά άγονα ιατρεία , παρότι η τυπική αρμοδιότητα ανήκει σε Υπ υγείας – 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας .

Όπως έπραξε για σίτες κα. Μέσω ΚΥ Μουζακιου έχουν αποκατασταθεί τα υδραυλικά του κτιρίου το καλοκαίρι .

Ας διαβαστεί ξανά η απόφαση 157/2017.

* Σε συννενόηση μαζί τους να τοποθετηθούν νέα συστήματα : αντλίες θερμότητας για θέρμανση – ψύξη . Για περίπτωση διακοπής ρεύματος συν μια μικρή ξυλόσομπα που θα ανάβει με φροντίδα εργάτη δήμου .

^ Οφείλουμε να βρούμε τρόπο για διατροφή των υπηρετούντων γιατρών , έστω και για κάποιες μέρες τη βδομάδα , όπως και για την ενδοκοινοτική μετακίνηση τους .

^Χωρίς περίθαλψη και ιατρική παρουσία η ζωή γίνεται αβίωτη στα απόμακρα – πλην όμως ενεργά και όμορφα χωριά μας .

^ Οι αιρετοί όλοι πρέπει να επισκέπτονται και να συνομιλούν με γιατρούς . Να παρακολουθούν τη λειτουργία δομών.

••• Μας τέθηκε το πρόβλημα της μη συνεδρίασης του ΔΣ Αργιθέας στις έδρες καποδιστριακών περιοχών . Ούτε μια φορά δεν έγινε ΔΣ στα Βραγκιανά.

Ο πρόεδρος ΔΣ πρέπει να εφαρμόσει ρητή διάταξη και να γίνει ανοιχτή συζήτηση για τοπικά ζητήματα Αχελωου – και αντίστοιχα Ανατολικής / Πετρίλο. Μην Φοβούμαστε τον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο …

1. Ποια έργα θα γίνουν το 2023
2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα για ίδρυση δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου
3. Ποιος ο σχεδιασμός διεκδίκησης ασφάλτου σε κεντρικούς σχολικούς χωματόδρομους , για γιατρούς.

Παραστάσεις σε υπουργεία – περιφέρεια .

* Το 2023 να γίνει : έτος αλλαγών , έργων , κοινωνικών δράσεων , ανακύκλωσης και νέας νοοτροπίας!

Είναι η χρονιά που θα στηθούν… πολλές κάλπες.

* Η κυβέρνηση – οι βουλευτές – η περιφ αρχή και παρατάξεις ΠΣ – οι αιρετοί ΔΣ // ΚΣκαι ο δήμαρχος Αργιθέας σύντομα θα κριθούν από τους 5.500 δημότες ( νόμιμος πληθυσμός )& 3515 αργιθεατες ( μόνιμος – απογραφή ΕΛΣΤΑΤ 2021).

* Η ορεινή πατρίδα είναι ενεργό κομμάτι της ισχυρής Θεσσαλίας , οικολογικό απόθεμα με πλούσιους φυσικούς πόρους και με μαχητική αισιοδοξία απαιτεί ίση μεταχείριση – αξιοπρεπές επίπεδο ζωής – σύγχρονες υποδομές !!!

Έχει μέλλον και προοπτική για νεωτερες γενιές παρά τα ζωτικά προβλήματα.

*Οι δημότες αναμένουμε επίσκεψη του Περιφερειάρχη και Διοικητή 5ης ΥΠΕ …

Ελπίζουμε … να καταδεχτούν!


Δημήτρης Παπακώστας

Π.Εν.Αργιθεατών 8-1-23




Total
0
Shares
Previous Article
nikos temponeras

Νίκος Τεμπονέρας. Η θυσία του εμπνέει τους αγώνες που έρχονται

Next Article
Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων: 4.075 Τροχονομικές παραβάσεις το μήνα Νοέμβριο στη Θεσσαλία - Βεβαιώθηκαν 339 τροχονομικές παραβάσεις σε Αστυνομικούς ελέγχους χθες στη Θεσσαλία - 7 τροχαία ατυχήματα στη Θεσσαλία το Σεπτέμβρη - Τα 2 θανατηφόρα - 108.518 τροχονομικοί έλεγχοι και 23.883 παραβάσεις το διάστημα από 9 έως 15 Οκτωβρίου 2022 - 104.069 τροχονομικοί έλεγχοι και 23.055 παραβάσεις στην επικράτεια το διάστημα από 7 έως 13 Αυγούστου 2022

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…