Βόλος: Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές κι απόπειρες

Share

Βόλος: Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές κι απόπειρες

Συνελήφθη ένας άντρας – Εμπλέκεται και μια γυναίκα

Εξιχνιάστηκαν -6- περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και -1- περίπτωση κλοπής τροχοφόρου, που διαπράχθηκαν στο Βόλο 

Συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές  

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ημεδαπή γυναίκα, ως συνεργός του σε ορισμένες εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου -6- περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, εκ των οποίων -3- τετελεσμένες και -3- σε απόπειρα, καθώς και -1- περίπτωση κλοπής τροχοφόρου, που διαπράχθηκαν στην πόλη του Βόλου.

Συνελήφθη, χθες (09-12-2022) στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.

Επιπλέον, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ως κατηγορούμενη ημεδαπή γυναίκα, συνεργός του δράστη σε -4- εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δράστης διέρρηξε την κεντρική θύρα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) της πόλης και αφαίρεσε από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των -30- ευρώ, καθώς και ένα χαρτονόμισμα άλλης Χώρας.

Στη συνέχεια, ο προαναφερόμενος αποχώρησε, ωστόσο έγινε αντιληπτός και έπειτα από άμεσες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς, από κοινού σε ορισμένες περιπτώσεις με την ημεδαπή γυναίκα, κατά το χρονικό διάστημα από 26-11-2022 έως 2-12-2022 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξαν τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις:

  • την 26-11-2022, κλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ζαχαροπλαστείο), αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ,
  • την 2-12-2022, -3- απόπειρες κλοπής σε καταστήματα (κάβα ποτών, κατάστημα εμπορίας λευκών ειδών και κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων), ενώ
  • την 2-12-2022, ο δράστης αφαίρεσε από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο), το χρηματικό ποσό των -80- ευρώ.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τα αφαιρεθέντα στην χθεσινή (9-12-2022) περίπτωση κλοπής, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο,
  • διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και
  • δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, η οποία αφαιρέθηκε την 28/29-11-2022 από σημείο της πόλης και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο της.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Δείτε επίσης